فرسایش قهوه در ایران، آمارهای جدید به روز گردانی‌ها نشان می‌دهند!

  • توسط: admin


قهوه از دوران قدیم جزء نوشیدنی های محبوب در اکثر کشورها بوده است. اما در ایران، مصرف قهوه به دوران صفویان باز می‌گردد و از آن زمان تاکنون محبوبیت قهوه در این کشور رو به افزایش بوده است. اولین بار مطلبی از قهوه از طریق تجارت با ایران وارد شد و سپس به طور گسترده ای به تمام نقاط کشور منتقل شد. شاید انسانی را بیشتر به قهوه جذب کند نسبت به دیگر مشروبات انرژی‌بخش و چربی زای پیچیده. قهوه همچنین به‌عنوان یک نوشیدنی اجتماعی در ایران شناخته می‌شود که مردم به دلاوری با یکدیگر می‌نشینند و لذت می‌برند. به طور کلی، می‌توان گفت قهوه به عنوان یک نوشیدنی محبوب و مهم، از دهه های پیش وارد ایران شده و هنوز هم جای خود را در فرهنگ و اقتصاد این کشور حفظ کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر بر اساس آمار گمرک ایران، واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی در ارزش به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید. میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می‌افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است.

شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید