طیف آسمانی قیمت نفت را رها کرد و خرده‌فروشی به نرخ ۸۲ دلار رسید.

  • توسط: admin


قیمت نفت که یکی از مهمترین عوامل اقتصادی جهان است، به تازگی از سطح ۸۲ دلار عبور کرده و به سطح‌های بالاتر رسیده است. این افزایش ناگهانی در قیمت نفت به دلیل تغییرات در بازار جهانی نفت، تنش‌های سیاسی و رخدادهای جهانی مانند تصمیمات سیاستمداران در ارتباط با تولید و صادرات نفت اتفاق افتاده است. این وضعیت می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی داشته باشد، از جمله افزایش قیمت سوخت و انرژی، کاهش سطح تولید، تورم و بالا رفتن هزینه‌های تولید برای شرکت‌ها. در این شرایط، مدیران و سیاستمداران باید با دقت به مسائل مربوط به نفت توجه کنند تا از تأثیرات این تغییرات بر اقتصاد ملی و جهانی بهتر پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، قیمت نفت در معاملات روز جمعه افزایش یافته و در آستانه یک افزایش هفتگی قرار دارد، آن هم در شرایطی که بازارها منتظر تصمیم ائتلاف اوپک پلاس در مورد عرضه نفت در سه ماهه دوم سال جاری میلادی هستند.
به نقل از رویترز، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۸ سنت معادل ۰.۳۴ درصد افزایش به ۸۲ دلار و ۱۹ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترنتیت آمریکا هم با ۲۲ سنت معادل ۰.۲۸ درصد افزایش، ۷۸ دلار و ۴۸ سنت معامله می‌شود.
نفت آمریکا در آستانه ۲.۵ درصد افزایش قیمت هفتگی قرار دارد، در حالی که نفت برنت در حدود قیمت هفته گذشته معامله می‌شود. قیمت نفت برنت ۳ هفته است بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه قرار دارد.
تحلیلگران عقیده دارند انتظار ادامه طرح کاهش تولید اوپک پلاس در سه ماهه دوم ۲۰۲۴ بر حساسیت بازار تاثیر می‌گذارد، مخصوصاً در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود ضعف تقاضا ادامه داشته باشد.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) ۶۲.۴۲ میلیون بشکه در روز در این ماه تولید داشته که ۹۰ هزار بشکه در روز بالاتر از ژانویه است. تولید نفت لیبی ۱۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به ماه قبل افزایش یافته است.انتظار می‌رود تصمیم ادامه کاهش تولید اوپک پلاس در هفته اول مارس اعلام شود.
ادامه کاهش تولید داوطلبانه عربستان می‌تواند قیمت نفت را بالاتر از ۸۰ دلار در هر بشکه نگه دارد.
از طرف دیگر، انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا هم از قیمت نفت حمایت کرده است. شاخص هزینه‌کرد مصرف فردی که شاخص مورد علاقه فدرال رزرو برای تعیین نرخ بهره است، نشان داد تورم در آمریکا در ماه ژانویه مطابق با انتظار اقتصاددان‌ها بوده است. بدین ترتیب احتمال آغاز روند کاهش نرخ بهره از ماه ژوئن افزایش می‌یابد.
اما اطلاعات مربوط به شاخص مدیران خرید در ماه فوریه در چین به عنوان بزرگترین مصرف‌کننده نفت دنیا مانع افزایش قیمت نفت می‌شود.
تولید کارخانه‌ای در چین در ماه فوریه برای پنجمین ماه پیاپی کاهش یافته و فشار بر سیاستمداران پکن برای معرفی محرک‌های اقتصادی بیشتر را افزایش داده است.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید