طعم و شیرینی غذاهای محلی تبریزی را از دست ندهید! لیست کامل غذاهای اصیل تبریزی
غذاهای سنتی تبریز، با تنوع و غنیمتی از طعم و مزهها، جای ویژهای در فرهنگ غذایی ایران دارند. از جمله این غذاها میتوان به قارنی یاریخ، آش گوشواره، آش دیشلیق، آش شیله عدس، آش کلم آشی، آش میوه، آش اوماج، آش آبغوره، آش شوربای تره، قورما شورباسی، آش گوجه فرنگی، خاگینه مغزدار، خورشت هویج، کوفته تبریزی، کوفته مرغ تبریزی، کوکوی تره، و کباب بناب اشاره کرد. هرکدام از این غذاها دارای طعم و ظاهر منحصر به فردی هستند که به قلب و ذوق هر فرد علاقهمند به تجربهی غذایی متفاوت، ارزش ویژهای اضافه میکنند. با نگاهی به مراحل تهیه این غذاها، آموزشهای مرتبط و تاثیرات غذایی آنها، میتوان با کمی تلاش و آشنایی با مواد مورد استفاده، این غذاها را در خانه تهیه کرد و لذت برد از تنوع و غنای آشپزی ایرانی.
یک غذای ایرانی متفاوت میخواهید؟ بدون شک پیشنهاد اول من غذای ترکی است. اگر دوست داشته باشید غذایی به جز قورمه سبزی و قیمههای رایج سر سفره مهمانی خود قرار دهید، بهترین انتخاب شما در این لیست پیدا میشود. علاوه بر این شاید شما هم شنیده باشید که تبریزیهای عزیز ما روی آشپزی حساس هستند و به این راحتیها از کنارش نمیگذرند.
زمان و صبری که برای پختن یک آش ساده و دم دستی میگذارند، بسیار قابل توجه است. در این مقاله از بلاگ اکالا، لیستی از بهترین غذاهای تبریزی را برای شما جمع آوری کردهایم. با ما همراه باشید.
معرفی غذاهای تبریزی
در ادامه با معرفی غذاهای محلی تبریزی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
۱- قارنی یاریخ به روش تبریزی
قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه استانهای آذربایجانشرقی و غربی است که به عنوان غذای محلی و سنتی این منطقه شناخته میشود و طعم بسیار لذیذی دارد. در تهیه این غذای سنتی از ترکیباتی همچون بادمجان، سیر، پیاز، گوشت چرخ کرده، جعفری و رب استفاده میشود. قارنی یاریخ با ظاهری جذاب به عنوان وعده غذایی اصلی یا پیش غذا در مهمانیها تهیه میشود.
در مطلب زیر از آدرینبلاگ با آموزش تهیه قارنی یاریخ همراه ما باشید. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه قارنی یاریخ به روش تبریزی؛ خوشمزه و مجلسی
۲- آش گوشواره تبریز
آش گوشواره تبریز یکی از خوشمزهترین انواع آشهای سنتی است که برای تهیه آن از خمیر مخصوصی استفاده میشود. طرز پیچیدن خمیر آش گوشواره یکی از چالشهای مهم درست کردن این آش است که برخلاف تصور خیلی از افراد، بسیار ساده است. اما اگر زمان کافی برای درست کردن خمیر این آش را ندارید، میتوانید درست کردن آش گوشواره با ماکارونی فرمی را امتحان کنید.
در مقاله زیر از آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه آش گوشواره تبریز و همه فوت و فنهای درست کردن این آش منحصربهفرد آشنا شوید. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش گوشواره تبریز به روش خانگی؛ خوشمزه و مجلسی
۳- آش دیشلیق یا آش دندونی
آش دندونی، غذایی است که به باورهای ما گره خورده است. در گذشته، مردم بر این باور بودند که خوردن آش دندونی به نوزاد کمک میکند تا دندانهایش زودتر رشد کنند. همچنین آنها باور داشتند که خوردن آش دندانی به تقویت دندانها هم کمک بسیاری میکند. این آش اصالتا به شمال غرب کشور یعنی آذربایجان و تبریز برمیگردد. ولی آیا حتما باید ترک باشید تا بتوانید این آش را بپزید؟ خیر، اصلا!
در مقاله زیر از بلاگ آدرینطرز تهیه این آش اصیل ایرانی را به شما آموزش میدهیم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش دندونی یا دیشلیق تبریزی؛ مرحله به مرحله
۴- آش شیله عدس تبریزی
آش شیله عدس، یکی از خوشمزهترین آشهایی است که اصالت آن به شهر تبریز برمیگردد و با ترکیبات متنوعی تهیه و طبخ میشود. این آش با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده میشود که اغلب در استان آذربایجان به عنوان یک پیشغذا آن را سرو میکنند. عدس، برای کنترل دیابت، بهبود گوارش، سلامت قلب، پیشگیری از سرطان، کنترل وزن و بهبود سوختوساز بدن به شما کمک میکند.
از طرفی بلغور گندم، برای بهبود هضم، تقویت گردش خون، کمک به خواب و محافظت از سیستم ایمنی بدن برای شما مفید است، پس حتما استفاده ازآنها را در رژیم غذاییتان فراموش نکنید. در مجله اینترنتی آدرینبلاگ سادهترین و خوشمزهترین طرز تهیه آش شیله عدس را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش شیله عدس تبریزی خوشمزه؛ به روش سنتی
۵- آش کلم آشی (کلم قمری)
اصالت این آش به آذربایجان برمیگردد، تبریزیها با کلم قمری، آشی به نام آش کلم آشی تهیه میکنند. این آش در تبریز محبوبیت بسیار زیادی دارد و یکی از خوشمزهترین آشهایی است که اغلب در فصل زمستان طبخ میشود. آش کلم آشی یکی از سنتیترین و قدیمیترین آشهای است که بسیار مقوی و خوشمزه است.
کلم قمری دارای خواص و فواید بسیار زیادی است، در رفع یبوست به شما کمک میکند و برای سرماخوردگی مفید است. این کلم خاصیت ضدسرطانی دارد و مرهمی برای زخم است. ما امروز در مجله اینترنتی آدرینبلاگ سادهترین و خوشمزهترین طرز تهیه آش کلم آشی را به شما آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش کلم آشی (کلم قمری) تبریزی؛ سنتی و اصیل
۶- آش میوه تبریزی
این آش یکی از خوشمزهترین آشهای تابستانی است که شاید نام آن را کمتر شنیده باشید. آش میوه بیشتر در شهرهای همدان، تبریز، زنجان و اردبیل به روشهای مختلفی طبخ میشود که استفاده از میوههای مختلف در هر دستور پخت تغییراتی در طعم نهایی آش ایجاد میکند. آش میوه را اغلب به عنوان پیشغذا سرو میکنند.
ما در مطلب زیر از مجله اینترنتی آدرینبلاگ کاملترین و خوشمزهترین طرز تهیه آش میوه را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش میوه تبریزی خوشمزه؛ با میوه خشک و تازه
۷- آش اوماج تبریز
آش اوماج یک غذای محلی ایرانی است که معمولاً در شهر تبریز و مناطق اطراف آن تهیه میشود. آش اوماج یک آش سنتی و خوشمزه است که با استفاده از مواد اولیه متنوعی مانند گوشت گوسفندی، عدس، نخود و انواع سبزیجات میشود. آش اوماج معمولاً با نان تبریزی سرو میشود. این نان نوعی نان تازه و نرم است که با استفاده از آرد، آب، نمک و خمیر مخصوص تهیه میشود. نان تبریزی به عنوان همراه آش اوماج میتواند طعم و لذت این غذا را افزایش دهد.
آش اوماج تبریز یکی از مقویترین انواع آشها برای فصل سرما و درمان سرماخوردگی است که به دلیل استفاده از گلولههای کوچک خمیر در تهیه آن به جای رشته آشی، با نام اوماج شناخته میشود. همانطور که پیش از این اشاره شد آش اوماج برای سرماخوردگی، سرفه و گلودرد بسیار مفید است. در مطلب زیر از آدرینبلاگ نحوه تهیه آش اوماج را آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش اوماج تبریز؛ طعم و عطری از آشهای سنتی آذربایجان
۸- آش آبغوره تبریزی
آش آبغوره تبریزی یکی از متفاوتترین و خوشمزهترین آشهایی است که طعم و مزه جذابی دارد. در اکثر شهرها این آش به روشهای متفاوتی پخته میشود اما وجود آبغوره در آن ثابت است که ماهیت و اصل طعم آن را ترش کرده است. همانطور که از نام این آش مشخص است اصالت آن به شهر تبریز برمیگردد و برخی آن را آش گوجه نیز مینامند.
این آش بسیار مقوی است و برای کسانی که کبدی چرب دارند یا در رژیم غذایی هستند بسیار مفید است. اگر شما نیز طرفدار طعمهای ترش و نمکی هستید قطعا از میل کردن این آش لذت خواهید برد. ما در مطلب زیر از مجله اینترنتی آدرینسادهترین و خوشمزهترین طرز تهیه آش آبغوره تبریزی بدون گوشت را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش آبغوره تبریزی با طعمی بینظیر؛ به روش مجلسی
۹- آش شوربای تره (سوزی شوربا)
شوربای تره به گویش شیرین و زیبای آذربایجانیها به سوزی شوربا شهرت دارد. سوزی شوربا یکی از غذاهای بسیار قدیمی و اصیل آذربایجان است که شاید به فراموشی سپرده شده است. این غذا با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی تهیه میشود و علیرغم سادگی مواد اولیهاش خواص و فواید بسیار زیادی برای بدن دارد. عطر و طعم بینظیری دارد و قطعا یک بار میل کردن آن خالی از لطف نیست.
ما در مطلب زیر از مجله اینترنتی آدرینسادهترین و کاملترین روش طرز تهیه شوربای تره (سوزی شوربا) را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه شوربای تره (سوزی شوربا)؛ غذای اصیل و محلی تبریز
۱۰- قورما شورباسی تبریزی
قورما شورباسی، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی آذربایجان شرقی است که حتی در همین استان هم به روشهای مختلی طبخ میشود اما معمولا مواد تشکیل دهنده آن یکسان است. مواد تشکیل دهنده این غذا برای بدن بسیار مفید است، این غذا با طعم و عطری بسیار جذاب و خوشمزه یکی از پرطرفدارترین انواع آبگوشت در تبریز است.
ما در این مطلب از مجله اینترنتی اکالا، دو روش از سادهترین و خوشمزهترین طرز تهیه قورما شورباسی را به صورت مرحله به مرحله و با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این غذا باید بدانید به شما آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه قورما شورباسی تبریزی؛ خوشمزه و مجلسی
۱۱- آش گوجه فرنگی تبریزی
آش گوجه فرنگی یک از آشهای خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به شهر تبریز باز میگردد. آش گوجه فرنگی در تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف است. آش گوجه فرنگی به شیوههای مختلفی پخته میشود و در هر شهری یک نام متفاوت دارد. مواد اصلی تشکیل دهنده آش گوجه فرنگی؛ گوجه فرنگی، برنج و آبغوره است که به آن انواع حبوبات مختلف اضافه میشود.
آش گوجه فرنگی به آش آبغوره بسیار شبیه است، اما تفاوت آنها در این است که در آش گوجه فرنگی از میزان گوجه بیشتری استفاده میشود. در مقاله زیر از قسمت آشپزی در مجله اینترنتی آدرینشما را با دو روش تهیه آش گوجه فرنگی آشنا خواهیم کرد. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی به ۲ روش؛ خوشمزه و مقوی
۱۲- خاگینه مغزدار تبریزی (خاگینه کیکی)
خاگینه مغزدار تبریزی(قیقاناخ) یکی از دسرهای فوق العاده خوشمزه است که در ایام رمضان بیشتر از وقتهای دیگر تهیه میشود؛ اما در تمام ایام سال هم طرفداران خودش را دارد. خاگینه مغزدار با ترکیبی از مغزها و ادویهها پر میشود! این خوراک شیرین در واقع نوعی دسر است که پس از غذای اصلی سرو میگردد و مواد تشکیل دهنده آن به قدری مقوی و مغذی هستند که مانند انواع کیک، میتواند به عنوان یک صبحانه یا عصرانه کامل مورد استفاده قرار بگیرد.
این نوع خاگینه را میتوان هم در تابه و توسط گاز درست کرد و هم در فر. در مطلب زیر از بلاگ اکالا، طرز تهیه این غذای لذیذ را آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه خاگینه مغزدار تبریزی (خاگینه کیکی)؛ در فر و تابه!
۱۳- خورشت هویج (زردک)
خورشت هویج بر خلاف اسم آن که طعم شیرین را در ذهن تداعی میکند، یک غذای شیرین نیست و بیشتر طعم آن ترش است. اصالت خورشت هویج به شهر تبریز بر میگردد و یک نوع غذای آذری است. خورشت هویج را هم به همراه گوشت گوسفند و هم مرغ و بوقلمون درست میکنند. در ضمن خورشت هویج را میتوان، بدون گوشت درست کرد که یک گزینه مناسب برای کسانی که رژیم غذایی گیاهخواری دارند است.
در اصل خورشت هویج را در تبریز با گیاهی به نام زردک که بسیار به هویج شبیه است، درست میکنند. در ادامه شما را با طرز تهیه خورشت هویج هم با گوشت هم با مرغ آشنا میکنیم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
۲ طرز تهیه خورشت هویج (زردک) تبریزی و نکات ریز در طبخ آن
۱۴- کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی و معروف خطه آذربایجان است که همان طور که از نامش پیداست متعلق به شهر تبریز است. البته الان این غذای محبوب در همه شهرها پخته میشود. کوفته تبریزی غذایی بسیار خوشمزه است و درست کردن آن کار دشواری نیست اما فوت و فنی دارد که اگر رعایت نشود ممکن است مشکلاتی مثل وا رفتن کوفته یا سفت شدن کوفته و … ایجاد شود.
کوفته یک غذای سنتی و اصیل است که طرز تهیه آن نه تنها از شهری به شهر دیگر بلکه در خود شهر تبریز ممکن است کمی متمایز با همدیگر باشد که امری کاملا طبیعی و سلیقهای است.
مخصوصا مواد میانی کوفته بسیار متنوع است و حتی میتوان آن را بدون مواد میانی آماده کرد. ما در سرویس متنوع آشپزی در آدرینبلاگ آموزش طرز تهیه کوفته تبریزی با تمام مخلفات خوشمزه داخل آن از جمله آلو و تخم مرغ آبپز را دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه کوفته تبریزی | اصیل و خوشمزه با عکس مرحله ای
۱۵- کوفته مرغ تبریزی
کوفته مرغ تبریزی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار این منطقه است و تفاوت آن با کوفته معمولی در گوشتی است که استفاده میشود. در این کوفته به جای گوشت قرمز چرخ شده از گوشت مرغ استفاده میشود. درست است که هیچ چیز نمیتواند جای کوفته تبریزی اصل را بگیرد اما کوفته مرغ به عنوان یک تنوع غذایی و برای کسانی که نمیتوانند گوشت قرمز مصرف کنند گزینه بسیار خوبی است.
درست کردن کوفته مرغ از این جهت که احتمال وا رفتن و ترک برداشتن آن کم است نسبت به کوفته اصلی راحتتر است. کوفته مرغ رو کنار ترشی و سبزی و نان سنگک سرو کنید و از خوردن اون لذت ببرین. در مطلب زیر از بلاگ آدرینطرز تهیه این غذای اصیل را آموزش دادهایم. برای مطالعه کامل این مقاله، روی لینک زیر کلیک کنید.
طرز تهیه کوفته مرغ اصیل تبریز؛ مجلسی و ساده
۱۶- کوکوی تره
کوکوی تره یکی از غذاهای بسیار ساده و خوشمزه است که طرز تهیه آسانی دارد و با مواد اولیه در دسترسی همچون سبزی تره تازه، سیب زمینی پخته شده، تخم مرغ، آرد و… تهیه میشود. این کوکو جزو غذاهای کم هزینه و ارزان به شمار میرود که شما میتوانید آن را در وعده اصلی و یا پیش غذا میل کنید.
مراحل تهیه کوکوی تره
مراحل تهیه کوکوی تره به شرح زیر است:
در ابتدا باید سیب زمینی را آب پز کنید. برای اینکار سیب زمینی را به خوبی بشویید. در قابلمهی مناسبی مقداری آب بریزید. سیب زمینی را در قابلمه قرار دهید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سیب زمینی به خوبی پخته شود. بعد از پخت اجازه دهید سیب زمینی سرد شود.ترهها را نیز به خوبی بشویید و تمیز کنید و بعد در دستمالی قرار دهید تا آب آن گرفته شود. سپس تره ها را با چاقوی تیز به شکل ریز خرد کنید یا در خرد کن یا غذاساز ریخته و خرد نمایید.در کاسه یا ظرف مناسب و بزرگی دو عدد تخم مرغ را بشکنید. با همزن دستی یا چنگال مخلوط کنید تا تخم مرغها از لختگی در بیایند. سبزیهای ترهی خرد شده را به تخم مرغهای هم زده اضافه کنید و مجدد با همزن دستی یا قاشق ویسک مخلوط کنید.
برای ادامه رسپی این غذای ساده و کم هزینه روی لینک طرز تهیه کوکوی تره کلیک کنید.
۱۷- کباب بناب
کباب بناب از کبابهای مخصوص آذربایجانیها است که بسیار راحت و سریع آماده میشود و از زمانهای قدیم در سفرههای ایرانیها برای پذیرایی از مهمانها وجود داشته است.
این کباب را به اندازهی ۶۰ سانتیمتر که اندازهی یک کباب مناسب و رایج است درست میکنند تا ۱ متر که بسیار بزرگ است و مناسب استفادهی چند نفر است. کباب بناب با کباب کوبیده بسیار متفاوت است. در کوبیده نباید طعم پیاز حس شود، اما در کباب بناب مقدار پیاز زیاد است.
مراحل تهیه کباب بناب
مراحل تهیه کباب بناب به شرح زیر است:
در ابتدا گوشت را چرخ کرده و کنار بگذارید. سپس پیازها را ریز خرد کنید. بعد از اینکه پیازها را کاملا خرد کردید با چاقو چند بار دیگر روی پیازها بزنید تا ریزِ ریز شوند.سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و خوب با دست با هم مخلوط کنید و ورز دهید. سپس با چاقو دوباره به گوشت و پیاز ضربه بزنید تا ساطوری شود. اینقدر این کار را ادامه دهید تا چسبنگی گوشت زیاد شود و تمامی چربیها ساطوری و خرد شوند. یک بار دیگر با چاقو روی گوشت بزنید و از قسمتهای مختلف بکوبید و هر چه گوشت را پهنتر کنید راحتتر له میشود.بعد از اینکه گوشت و پیاز کاملا با هم مخلوط شدند، ۱ تا ۲ قاشق چای خوری فلفل سیاه، ۱ تا ۳ قاشق چای خوری فلفل قرمز و ۱ قاشق چای خوری نمک به موادتان اضافه کنید و خوب با دست با هم مخلوط کنید.
برای ادامه رسپی این غذای مجلسی و همه پسند روی لینک طرز تهیه کباب بناب کلیک کنید.
تنوع غذایی در ایران بسیار زیاد است. تبریز در ایجاد این تنوع غذایی نقش مهمی دارد و با داشتن غذاهای خوشمزه و رنگارنگ، میتواند دنیایی از طعم و مزه را به شما هدیه دهد. امیدواریم که این لیست از غذاهای سنتی تبریز، به شما کمک کند تا تنوع غذایی خوبی در رژیم غذایی روزمره خود ایجاد کنید. از اینکه تا پایان این مقاله جذاب و آموزنده با مجله آشپزی آدرینهمراه بودید از شما سپاسگزاریم.
امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش میبرم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقهام رو با هم ترکیب کنم!
- برچسب ها: