طعم و شیرینی تازه‌ای در هر لقمه: دستورالعمل ساخت خیارشور دبه‌ای با طعمی رفیق انگیز!

  • توسط: admin


خیارشور یکی از چاشنی‌های بسیار محبوب و پرطرفداری است که با غذاهای مختلف سرو می‌شود. تهیه خیارشور به صورت خانگی علاوه بر مقرون‌به‌صرفه بودن این امکان را به شما می‌دهد تا خیارشورهای متناسب ذائقه خود را در بهداشتی‌ترین و ارگانیک‌ترین حالت ممکن بدون افزودن هیچ مواد نگهدارنده‌ای تهیه کنید. ما امروز در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه خیارشور دبه‌ای برای ۵ و ۱۰ کیلوگرم را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای دبه ۵ کیلویی خیارشور

مواد لازم برای دبه ۵ کیلویی خیارشور به شرح زیر است:

خیار۵ کیلوگرمسیر۱۰ حبهسرکه سفید۱ لیترآب۲ لیترفلفل سبز تند۵-۷ عددنمک دریا۲۰۰ گرمسبزی معطر (ترکیبی از ترخون، مرزه، و شوید)۵۰ گرم

مواد لازم برای دبه ۱۰ کیلویی خیارشور

مواد لازم برای دبه ۱۰ کیلویی خیارشور به شرح زیر است:

خیار۱۰ کیلوگرمسیر۲۰ حبهسرکه سفید۲ لیترآب۴ لیترفلفل سبز تند۱۰-۱۲ عددنمک دریا۴۰۰ گرمسبزی معطر (ترکیبی از ترخون، مرزه و شوید)۱۰۰ گرم

مراحل تهیه خیارشور دبه‌ای ۵ و ۱۰ کیلویی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۴۰-۵۰ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این خیارشورها ۱-۲ هفته است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۵ و ۱۰ کیلوگرم خیارشور به شما می‌دهد که با جمع و ضرب ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم‌های بیشتری این خیارشورهای خوشمزه را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این خیارشور در دسته بندی متوسط قرار دارد.

مرحله اول: آماده سازی خیارها

خیارها را به خوبی بشویید تا تمام خاک و آلودگی‌هایشان از بین برود.

بهتر است خیارها را برای چند دقیقه در آب خنک قرار دهید تا کاملاً تمیز شوند. سپس آن‌ها را آبکشی کنید و روی پارچه‌ای پهن کنید تا خشک شوند.

خشک بودن خیارها اهمیت زیادی دارد، چون رطوبت زیاد می‌تواند خیار شور را خراب کند.

برای جلوگیری از خراب شدن یا تلخ شدن خیار شور، حتماً از خیارهای کاملاً سالم و بدون شکستگی استفاده کنید.

خیارهای سالم، سفت، بدون خرابی و ریز انتخاب مناسبی برای خیارشور هستند.

خیارهای بزرگ یا نرم برای خیار شور مناسب نیستند، چرا که بعد از مدتی در محلول نرم می‌شوند.

مرحله دوم: آماده‌سازی محلول خیارشور

در این مرحله باید محلول آب، سرکه و نمک را آماده کنید.

برای دبه ۵ کیلویی، ۲ لیتر آب و ۱ لیتر سرکه را در یک قابلمه بزرگ بریزید. سپس ۲۰۰ گرم نمک دریا را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا نمک کاملاً در آب و سرکه حل شود.

برای دبه ۱۰ کیلویی، نیز به همین ترتیب پیش روید.

توجه داشته باشید که بهتر است از نمک دریا یا نمک مخصوص خیار شور استفاده کنید.

نمک یددار برای تهیه خیار شور مناسب نیست، چون ممکن است باعث نرم شدن خیارها شود.

مرحله سوم: آماده‌سازی دبه‌ها

دبه‌هایی که قرار است برای خیارشور استفاده کنید، باید کاملاً تمیز و استریل باشند.

دبه‌ها را ابتدا با آب و مایع ظرف‌شویی، سپس با آب داغ بشویید تا از هرگونه باکتری یا آلودگی پاک شوند.

اجازه دهید دبه‌ها کاملاً خشک شوند. اگر دبه‌ها مرطوب باشند، ممکن است باعث خرابی خیارشور شوند.

از پلاستیک‌های با کیفیت بالا برای دبه‌ها استفاده کنید تا هیچ بویی به خیار شور منتقل نشود.

بیشتر بخوانید: چاشنی‌ها و ادویه‌های خیارشور چیست؟

مرحله چهارم: چیدن خیارها در دبه و افزودن سیر، فلفل و سبزی ها

مقداری سبزی معطر، سیر و فلفل را در کف دبه قرار دهید.

سپس خیارها را یکی یکی داخل دبه بچینید. بهتر است خیارها به صورت عمودی و به طور فشرده کنار هم قرار بگیرند. بین هر لایه خیار، چند حبه سیر و سبزی معطر و فلفل قرار دهید.

اگر می‌خواهید خیارشور شما طعم تندتری داشته باشد، می‌توانید از فلفل سبز تند بیشتری استفاده کنید.

از قرار دادن خیارهای شکسته یا نرم در دبه خودداری کنید، چون باعث خراب شدن خیارشور می‌شوند.

مرحله پنجم: اضافه کردن محلول

پس از پر شدن دبه ها محلول آماده شده را به آرامی روی خیارها بریزید تا تمام خیارها در محلول غوطه‌ور شوند.

اگر محلول کافی نبود، می‌توانید کمی آب و سرکه بیشتر اضافه کنید.

دقت کنید که سطح خیارها کاملاً با محلول پوشیده باشد.

برای جلوگیری از شناور شدن خیارها، می‌توانید یک بشقاب یا درب کوچک روی خیارها قرار دهید تا آن‌ها را در محلول نگه دارد.

مرحله ششم: بستن در دبه و نگهداری

درب دبه را به خوبی ببندید تا هوا وارد نشود. دبه را در جای خنک و تاریک، دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید.

بهترین مکان برای نگهداری دبه، یک انبار یا کابینت خنک است.

دمای محیطی که دبه را در آن قرار می‌دهید باید خنک باشد، اما نیازی به یخچال نیست.

محیط خیلی گرم می‌تواند باعث خراب شدن خیارشور شود.

بیشتر بخوانید: اگر خیارشور خیلی شور شد چکار کنیم؟

مرحله هفتم: زمان آماده شدن

بسته به دمای محیط و میزان خنکی محل نگهداری، خیارشور شما بین ۲ تا ۳ هفته آماده می‌شود.

شما بعد از حدود ۱۰ روز می‌توانید خیارها را بررسی کنید. اگر خیارها ترد و خوشمزه شدند و رنگشان به زرد ملایم تغییر کرد، خیارشور شما آماده است.

در غیر این صورت، اجازه دهید چند روز دیگر بماند.

پس از آماده شدن خیارشور، بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید تا مدت بیشتری تازه بماند و طعم خود را حفظ کند.

امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی قرار گرفته باشد. اگر شما در تهیه خیارشور دبه‌ای در حجم‌های زیاد از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب بهتر شدن طعم خیار شور می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.
حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید