طعم لذیذ مربای شقاقل با روش ساده در خانه تهیه کنید

  • توسط: admin


شقاقل یا هویج وحشی شمالی یک گیاه خودرو است که در جنگل‌های شمال کشور روییده و به رنگ زردی معروف است. این گیاه که با نام‌های زردک و هویج قمی نیز شناخته می‌شود، از ویتامین A، فیبر و مواد معدنی غنی است. مربای شقاقل یک تجربه متفاوت و خوشمزه است که به شما پیشنهاد می‌شود تا آن را امتحان کنید. در این مربای شمالی، شقاقل با شکر، هل، گلاب و آبلیمو تهیه می‌شود و پس از مراحل پخت مختلف، در شیشه‌های خشک و تمیز نگهداری می‌شود. از آنجا که این مربا حاوی شکر است، می‌توانید از شکر قهوه‌ای استفاده کنید تا رژیمی باشد. با دنبال کردن مراحل مذکور، می‌توانید این مربای خوشمزه و متفاوت را در خانه خود تهیه کرده و لذت ببرید. امیدوارم این توضیحات مفید بوده باشند و شما نیز از تهیه و مزه‌ی این مربای خوشمزه بهره‌مند شوید.

شقاقل یا هویج وحشی شمالی گیاهی خودرو است که در جنگل‌‌های شمال کشور می‌روید. این گیاه رنگ زردی دارد و‌‌ با نام‌های زردک و هویج قمی نیز شناخته می‌شود. ظاهری شبیه به هویج و‌ بافتی سفت دارد.شقاقل سرشار از ویتامین A، فیبر و مواد معدنی است. اگر به دنبال چشیدن طعم‌های جدید و متفاوت هستید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این مربای متفاوت غافل نشوید.ما امروز در این بخش از آدرینبلاگ یکی از کامل‌ترین و خوشمزه‌ترین روش‌های تهیه مربای شقاقل را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.مواد لازم جهت تهیه مربای شقاقلمواد لازم جهت تهیه مربای شقاقل به شرح زیر است:شقاقل۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمآببه مقدار لازمهل۵-۶ عددآبلیمو۱ قاشق غذاخوریگلاب۱/۲ پیمانهمراحل تهیه مربای شقاقلمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این مربا ۴-۵ روز است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش یک شیشه ۸۰۰-۹۰۰ گرمی مربا به شما می‌دهد که به راحتی با جمع و‌ تقسیم ساده‌ای می‌توانید مقدار مواد را افزایش یا کاهش دهید و در حجم‌های کمتر یا بیشتری این مربای شمالی را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این مربا در دسته بندی متوسط قرار دارد.مرحله اول: آماده سازی شقاقلشقاقل‌ها را به خوبی با آب بشویید. آن‌ها را درون کاسه مناسبی قرار دهید و مقداری آب سرد به ظرف اضافه کنید. شقاقل‌ها باید ۲ روز‌ در آب سرد بمانند.در این بازه زمانی باید هر چند ساعت آب روی‌آن‌ها را بریزید و‌‌ با آب تازه شقاقل‌ها را بخیسانید.توجه داشته باشید که آب روی شقاقل‌ها آب سرد باشد و حتما هر از چند ساعتی آب را تعویض کنید تا از له شدن و خراب شدن شقاقل‌ها جلوگیری شود.مرحله دوم: خرد کردن شقاقلشقاقل‌ها را پس از دو روز خیساندن از آب خارج کنید.آن‌ها را پوست بگیرید و با کمک چاقو یا قالب به صورت دلخواه برش زنید.مرحله سوم: پخت اولیه مرباشقاقل‌های خرد شده را درون قابلمه مناسبی بریزید. مقداری آب به قابلمه اضافه کنید تا روی شقاقل‌ها را بگیرید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و شعله گاز را زیاد کنید.منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد. سپس حرارت را متوسط کنید و ۵۰-۶۰ دقیقه زمان دهید تا شقاقل‌ها بپزند.پس از گذشت زمان اعلام شده شقاقل‌ها را در آبکش یا صافی بریزید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.مجدد شقاقل‌ها را درون قابلمه بریزید و به آن آب سرد اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت گذارید و زمان دهید تا محتوای آن به نقطه جوش رسد.مرحله قبل را مجدد تکرار کنید حرارت را متوسط و‌ ۵۰-۶۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا شقاقل‌ها در آب بجوشند و نرم شوند. سپس شقاقل‌ها را درون صافی بریزید.مرحله چهارم: استراحت دادن شقاقل‌های پخته شدهپس از دو بار پخته شدن شقاقل‌ها آن‌ها را در قابلمه دیگری بریزید.مقداری آب سرد به شقاقل‌ها اضافه کنید و ۲ روز به آن‌ها زمان دهید تا در آب سرد بمانند.در این بازه زمانی ۲ روز باید روزی ۳-۴ بار آب مربا را تعویض کنید و مربا را با آب سرد تازه بخیسانید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا کنجدمرحله پنجم: ‌‌‌‌پخت نهایی مرباشقاقل‌ها را درون قابلمه بریزید. توجه داشته باشید که قابلمه باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی یا آلودگی باشد. برای پخت مربا بهتر است از قابلمه استیل یا روی استفاده کنید.شکر را به شقاقل‌ها اضافه کنید. در همین مرحله به قدری آب سرد به محتوای قابلمه بیفزایید که روی میوه‌ها را بپوشاند.قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید به نقطه جوش رسد.سپس درب قابلمه را نیمه روی آن بگذارید و ۱-۲ ساعت زمان دهید تا مربا به آرامی بپزد و شربت آن به غلظت رسد.مرحله ششم: افزودن هل، گلاب و آبلیمودر ۱۵ دقیقه پایانی پخت مربا، هل و گلاب را به محتوای مربا اضافه کنید. کمی مربا را به هم زنید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.برای جلوگیری از شکرک زدن مربا در همین مرحله آبلیمو را به مربا بیفزایید.حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار گذارید تا مربا شما به خوبی خنک شود.مرحله هفتم: انتقال به شیشه نگهدارندهشیشه نگهدارنده مربا در مدت زمان ماندگاری و کیفیت مربا بسیار تاثیرگذار است. برای نگهداری مربا شیشه‌های کاملا خشک، تمیز و‌ عاری از هرگونه آلودگی و چربی را انتخاب کنید.پس از خنک شدن مربا آن را در شیشه بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. اگر مربا کمی گرم باشد موجب ایجاد رطوبت در شیشه و کپک زدن مربای شما می‌شود.بهتر است مربا در یخچال نگهداری شود. این مربا به مدت ۶-۱۲ ماه در یخچال قابل نگهداری است.نکته: اگر می‌خواهید مربای شقاقل شما رژیمی باشد می‌توانید از شکر قهوه‌ای در تهیه این مربا استفاده کنید.بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای ریواس خانگیامیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقه‌مندان به آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش کامل فوق این مربای خوشمزه و‌ متفاوت را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید