طعم لذتبخش کمپوت خرمالو؛ بهترین انتخاب برای میانوعدههای شما
کمپوت خرمالو یکی از دسرهای خوشمزه و جذاب پاییزی است که میتوانید آن را به راحتی با چند قلم مواد اولیه ساده و در دسترسی در خانه تهیه کنید. این کمپوت علاوه بر طعم جذاب و متفاوتی که دارد سرشار از خواص خرمالو است. در این مقاله از مجله اکالا، به شما طرز تهیه کمپوت خرمالو را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه کمپوت خرمالو
مواد لازم جهت تهیه کمپوت خرمالو به شرح زیر است:
خرمالو۱ کیلوگرمآب ۱ لیترشکر۲۵۰ گرمچوب دارچین۱ تکهوانیل۱/۲ قاشق چایخوریآبلیمو۱ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه کمپوت خرمالو
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه ۲۰-۲۵ دقیقه و مدت زمان انتظار تا تهیه نهایی این کمپوت خوشمزه ۳-۴ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این کمپوت جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این کمپوت در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آمادهسازی خرمالوها
خرمالوها را به آرامی با آب سرد بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود. با کمک چاقو پوست آنها را با دقت بگیرید.
پس از پوست کندن، خرمالوها را به صورت تکههای متوسط برش دهید.
بسته به سایز خرمالو و سلیقه خود میتوانید هر خرمالو را به ۴ یا ۶ قسمت تقسیم کنید.
برای تهیه کمپوت، بهتر است از خرمالوهای رسیدهای استفاده کنید که بدون لک باشند. خرمالوهایی که خیلی سفت هستند ممکن است زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشند و در مقابل خرمالوهای خیلی نرم ممکن است به سرعت له شوند و ظاهر کمپوت شما را خراب کنند.
مرحله دوم: ترکیب آب و شکر
شکر و آب را درون قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
مخلوط آب و شکر را هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود.
وقتی شکر کاملاً حل شد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید شربت به آرامی بجوشد.
در این مرحله مقدار شکر را میتوانید بر اساس میزان شیرینی خرمالو و ذائقه خود تغییر دهید.
مرحله سوم: افزودن آبلیمو، چوب دارچین و وانیل
آبلیمو را به شربت در حال جوش بیفزایید. آبلیمو باعث میشود کمپوت خرمالو روشن و زیبا بماند و از تیره شدن رنگ آن جلوگیری کند.
سپس یک تکه چوب دارچین و وانیل را برای عطر و بوی بهتر کمپوت به شربت اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فرنی خرمالو؛ دسر دلچسب و مقوی پاییزی
مرحله چهارم: اضافه کردن خرمالوها به شربت
تکههای خرمالو را به شربت در حال جوش اضافه کنید.
مراقب باشید که خرمالوها به آرامی در شربت قرار بگیرند تا له نشوند.
پس از اضافه کردن خرمالوها، حرارت را به حالت ملایم درآورید و اجازه دهید خرمالوها به مدت ۱۲-۱۵ دقیقه در شربت بجوشند.
مدت زمان پخت خرمالوها بستگی به میزان سفتی یا نرمی میوهها دارد. هر از گاهی کمپوت را با دقت هم بزنید تا خرمالوها به یکدست پخته شوند و شربت به همه قسمتها نفوذ کند.
دقت کنید که خرمالوها را به اندازه کافی بپزید. اگر بیش از حد بپزند، له میشوند.
مرحله پنجم: سرد کردن و نگهداری کمپوت
بعد از اینکه خرمالوها کاملاً نرم شدند و شربت به خوبی غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمپوت کمی خنک شود.
چوب دارچین را از کمپوت خارج کنید تا طعم آن بیش از حد غالب نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت سیب به روش بازاری
مرحله ششم: انتقال به ظرف نگهدارنده
بهتر است از ظروف شیشهای با دربهای محکم استفاده کنید تا از ورود هوا و خراب شدن کمپوت جلوگیری شود.
کمپوت خنک شده را در ظروف شیشهای استریل شده بریزید.
بعد از پر کردن ظروف، آنها را در یخچال قرار دهید و اجازه دهید حداقل ۴ ساعت خنک شود.
این زمان به خرمالوها کمک میکند تا طعم شربت را به خوبی جذب کنند و کمپوت شما خوشمزهتر شود.
کمپوت خرمالو تا ۱ هفته در یخچال قابل نگهداری است و میتوانید آن را به عنوان دسر یا میانوعده سالم میل کنید هنگام سرو کمپوت، میتوانید آن را با خامه، مغزهای خرد شده مانند پسته یا بادام تزئین کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این کمپوتهای جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه کمپوت خرمالو از ترفندهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن کمپوت میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها:











