طعم لذت بخش گیاهی: راز تهیه همبرگر وگان با لوبیا و سویا
یکی از محبوبترین ساندویچها در تمام دنیا همبرگر است که معمولا با گوشت گاو تهیه میشود. اما اگر شما گیاهخوار باشید یا تمایلی به مصرف گوشت نداشته باشید میتوانید از برگر گیاهی استفاده کنید. از این رو در این مطلب از آدرینبلاگ طرز تهیه یک نوع همبرگر گیاهی فوقالعاده خوشمزه و مقوی را برایتان شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه همبرگر گیاهی
برای تهیه همبرگر گیاهی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
لوبیا قرمز ۱ پیمانه خیس خوردهسویا خیس خورده نصف پیمانهتخم مرغ۱ عددآرد سوخاری۱/۳ پیمانهپیاز درشت۱ عددسیر۲ تا ۳ حبهجعفری خرد شده۳ قاشق غذاخوریسس خردل ۱ قاشق غذاخوریسس بالزامیک۱ قاشق غذاخوریزردچوبهنصف قاشق چایخوریفلفل قرمز ۱ چهارم قاشق چایخوریفلفل سیاه نصف قاشق چایخوریپاپریکا نصف قاشق چایخوریپودر زیره نصف قاشق چایخوریپودر گشنیز۱ چهارم قاشق چایخوریآویشن یا اورگانو نصف قاشق چایخوریپودر دارچین ۱ چهارم قاشق چایخورینمک به میزان لازم کمتر از ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم جهت تهیه ساندویچ برگر گیاهی
مواد لازم جهت تهیه ساندویچ برگر گیاهی به شرح زیر است:
خیارشور به میزان لازمگوجه فرنگی۲ الی ۳ عدد کاهو به میزان لازمپنیر گودا یا ورقهایبه میزان لازمپیاز در صورت تمایلنان همبرگر۴ عددسسدلخواه
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه همبرگر گیاهی
برای تهیه همبرگر گیاهی باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: آماده سازی لوبیا و سویا
برای تهیه این ساندویچ یا برگر خوشمزه که یک غذای نونی بدون گوشت محسوب میشود، ابتدا از ٢۴ ساعت قبل نصف پیمانه لوبیا را خیس کنید و هر چند ساعت یکبار آب آن را خارج کنید.
بعد از این مدت، لوبیاها را داخل قابلمهای بریزید و خوب بپزید.
سویاها را نیز داخل کاسه محتوای آب بریزید و خیس کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم: میکس کردن مواد اولیه
بعد از اینکه لوبیاها کاملا نرم و پخته شدند، آنها را داخل غذاساز بریزید.
سویای خیس خورده را به لوبیاهای پخته اضافه کنید.
سپس پیاز را به قطعات کوچکتر خرد کنید و داخل غذاساز بریزید. البته در این مرحله بهتر است پیاز را جداگانه رنده کنید، آب آن را بگیرید و سپس به لوبیاها اضافه کنید.
دو تا سه حبه سیر را نیز اضافه کنید. تمام ادویهها را هم بیفزائید.
سپس جعفری را به لوبیا و سایر مواد اضافه کنید. یک قاشق غذاخوری سس خردل را هم اضافه کنید.
در مرحله ی بعدی یک قاشق سس بالزامیک را به مواد بالا اضافه کنید.
دستگاه غذاساز را روشن کنید و اجازه دهید تمامی مواد با هم به طور کامل مخلوط شوند؛ به طوری که لوبیا و سویا کاملا نرم شوند و با سایر مواد مخلوط و یکدست شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن تخم مرغ و پودر سوخاری
در این مرحله تخم مرغ را همراه با یک سوم یا در صورت لزوم نصف پیمانه پودر یا آرد سوخاری به مواد فوق اضافه کنید.
مجددا دستگاه را روشن کنید و کمی مخلوط کنید تا تخم مرغ و آرد سوخاری نیز با سایر مواد ترکیب و یکدست شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ساندویچ رست بیف رستورانی
مرحله چهارم: سرخ کردن برگر
حال در تابهای مناسب و نچسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
وقتی روغن به خوبی داغ شد، از مخلوط لوبیای آماده شده به اندازه گردی کف دست بردارید و صاف کنید.
حتی میتوانید برای یکدست و یک اندازه شدنِ برگرها از قالب استفاده کنید، مواد را داخل قالب بریزید و سپس به تابه منتقل کنید تا سرخ شود.
وقتی یک طرف آن سرخ شد همانند کوکو برگردانید و سمت دیگر آن را سرخ کنید.
مرحله پنجم: قرار دادن پنیر گودا روی برگر
حالا ۱ یا ۲ ورق پنیر گودا را روی هر برگر قرار دهید و درب تابه را ببندید تا پنیر روی برگرها ذوب شود.
مرحله ششم: برشته کردن نان برگر
در همین حین که پنیر گودا روی برگرها ذوب میشود، نانهای برگر را از وسط برش دهید و قسمت برش خورده آن را داخل تابه دیگری قرار دهید تا کمی برشته و تست شود.
نیازی به حرارت زیاد نیست در حد ۲ تا ۳ دقیقه با حرارت ملایم کافیست؛ در حدی که رنگ آن کمی طلایی شود.
حواستان به برگرها باشد که نسوزد. حرارت را خاموش کنید یا زمانی که پنیر ذوب شد، برگرها را از تابه خارج کنید و بقیه آنها را سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رولت مرغ و سبزیجات
مرحله هفتم: آماده سازی ساندویچ
روی برشهای نان همبرگر، کمی سس مایونز، کچاب، فرانسوی یا هر سسی که مدنظر خودتان است بزنید.
روی سس برگهای کاهو و برشهای کاهو را قرار دهید. مجدد میتوانید کمی سس بزنید.
سپس برگرهای سرخ شده که روی آن پنیر گودا قرار دادید و پنیر هم کاملا ذوب شده را روی برگهای کاهو قرار دهید.
سپس برشها و حلقههای گوجه را بگذارید، بعد خیارشور را بچینید.
اگر مایلید برشهای پیاز را به صورت حلقهای روی آن قرار دهید.
در پایان در صورت تمایل کمی سس بریزید و برش دیگر نان همبرگر را روی سایر مواد قرار دهید.
برای هر برگر آماده شده به همین ترتیب عمل کنید.
مرحله هشتم: سرخ کردن سیب زمینی
حالا این ساندویچ خوشمزه بدون سیب زمینی تنوری یا سرخ شده که نمیشود!
برای تهیه سیب زمینیهای کبابی برای کنار ساندویچ، ۲ عدد سیب زمینی را برشهای خلالی درشت و یک اندازه بزنید و یا به تکههای درشت برش دهید.
سیب زمینی ها را داخل ظرفی بریزید.
ادویهها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، آویشن یا اورگانو و پودر سیر را به مقدار دلخواه به سیب زمینیها اضافه کنید.
سپس مقداری روغن زیتون داخل سیب زمینیها بریزید.
همه مواد را خوب مخلوط کنید تا روغن و ادویهها به خرد سیب زمینیها برود و طعمدار شوند.
سپس سیب زمینیها را روی سینی فر چرب شده یا سینیای که کاغذ روغنی انداختهاید، بریزید.
۲۰ دقیقه تا نیم ساعت با توجه به ضخامت برشهای سیب زمینی داخل فر قرار دهید تا کاملا پخته و ترد شود.
در دقایق پایانی بهتر است گریل را روشن کنید تا طلایی شود.
با این روش هم روغن کمتری مصرف میکنید و هم سیب زمینیها بسیار ترد و خوشمزه میشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه همبرگر خونگی با طعم فست فودی
مرحله نهم: سرو همبرگر گیاهی
به همین سادگی ساندویچهای برگر فوقالعاده خوشمزه و زیبای شما آماده برای سرو است.
میتوانید این ساندویچ خوشمزه را در وعده اصلی به عنوان ناهار یا شام نوش جان کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه همبرگر گیاهی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه همبرگر گیاهی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در تهیه این برگر از لوبیا قرمز استفاده شده که خواص فوقالعاده زیادی دارد و برای سلامت بدن بسیار مفید و ارزشمند است. بهتر است در زمان اضافه کردن پیاز به مواد برگر، پیاز را جداگانه رنده کنید، آب پیاز را بگیرید و بعد با سایر مواد مخلوط کنید. دقت کنید که میزان آرد یا پودر سوخاری بین ۱ سوم تا نصف پیمانه است. بهتر است آرد سوخاری را در پایان اضافه کنید که میزان آن بهتر قابل سنجش باشد.اگر فرصت داشتید بهتر است مواد برگر را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا بهتر فرم بگیرد. البته به این نکته هم توجه کنید که زیاد هم نباید سفت و خشک شود.از سبزیجاتی خوش عطر مثل ریحان هم میتوان در برگر استفاده کرد.مواد را به طور کامل میکس کنید تا یکدست باشد.در تهیه این برگر خوشمزه و سالم میتوانید درصورت تمایل از قارچ سرخ شده یا سس قارچ هم استفاده کنید.سس بالزامیک قابل حذف است.ترتیب قرارگیری لایههای سبزیجات و برگر کاملا سلیقهای است؛ به هر نحوی که دوست دارید میتوانید عمل کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه یک برگر گیاهی مخصوص و مقوی را برایتان شرح دادیم. امیدواریم این غذای فوق العاده خوشمزه و به صرفه را تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
میترا حمیدی هستم متولد۶٨.حسابداری خوندم.اما الان آشپزی میکنم! از وقتی یادم میاد عاشق آشپزی وکیک پزی بودم.خونه دار شدم، مادرشدم وخیلی بیشتر از پیش به آشپزی علاقه مندم! آشپزی وشیرینی پزی برام پره از حس وحال خوب!معتقدم آدمی که آشپزی میکنه باید اصالت خوراک و غذارو بدونه اما درکنارش بتونه مزه های جدیدرو هم خلق کنه. و براین باورم بزرگترین سرآشپزهای دنیاهم اولین بار ایده ای داشتند باعلم و آگاهی اجراش کردند،طعم ومزه دادن به غذا وشیرینی و بعد خالق چیزی شدن که بین همه محبوب شد. یادگرفتن، یادگرفتن وبعد هم کشف مزه های جدید بزرگترین هدفمِ دراین راه! سعی میکنم با کمترین مواد و آسون ترین روش به نتیجه مطلوبم برسم! آشپزی رو سخت نگیرید، باعشق وشوق آشپزی کنید اونوقت میبینید که چقدر این کار واین هنر براتون لذت بخش میشه!
- برچسب ها: