طرز ساخت شربت گلاب خانگی که عطش را می‌زداید و لذت بخش است

  • توسط: admin


شربت گلاب یکی از محبوب‌ترین و خوشمزه‌ترین نوشیدنی‌های ایرانی است که برای روزهای گرم تابستان بسیار مناسب است. این شربت از مواد طبیعی تهیه می‌شود و خواص بسیاری برای بدن دارد. برای تهیه این شربت می‌توان از چند روش مختلف استفاده کرد.

روش اول برای تهیه شربت گلاب ساده شامل استفاده از آب، شکر و گلاب است. ابتدا شکر را در آب حل کرده و سپس به آن گلاب اضافه می‌کنیم. شربت آماده شده را در لیوانی بریزیم و با آب خنک مخلوط کنیم.

روش دوم شربت گلاب با نشاسته است که با استفاده از گلاب، نشاسته، آب و عسل تهیه می‌شود. همه مواد را با هم مخلوط کرده و سپس یک قاشق چای‌خوری جوهر لیمو را اضافه می‌کنیم و آماده می‌کنیم.

روش سوم شربت گلاب و آبلیمو با استفاده از آب لیمو ترش، گلاب، شکر، پوست لیمو و آب تهیه می‌شود. تمام مواد را باهم مخلوط کرده و میل کنیم.

روش‌های دیگر شامل استفاده از هل، زعفران، گل محمدی و دیگر ادویه‌ها نیز می‌باشد. این شربت‌ها می‌توانند طعم و ظاهر جذابی داشته باشند و بسته به سلیقه شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

به طور کلی، تهیه شربت گلاب یک فرصت خوب برای آماده‌سازی یک نوشیدنی خوشمزه و مفید برای خودتان و مهمانانتان است. بدنی سرشار از خواص این شربت را لذت ببرید و لذت ببرید.

شربت گلاب یکی از خوشمزه‌ترین شربت‌های ضد عطش ایرانی است که معمولا برای تهیه آن از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود. این شربت خواص زیادی برای بدن دارد و یکی از خوش عطر و طعم‌ترین انواع شربت برای روزهای گرم تابستان است.

در این مقاله از آدرینبلاگ می‌توانید با ۶ روش طرز تهیه شربت گلاب خانگی آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب ساده

برای تهیه شربت گلاب ساده به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

آب۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر۶ لیوان فرانسوی دسته‌دارگلاب۱ لیوان فرانسوی دسته‌داربرگ خشک گل محمدیبه مقدار لازم

مراحل تهیه شربت گلاب ساده

درست کردن این شربت حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن شربت گلاب خانگی آشنا شوید.

مرحله اول: شیره را آماده کنید

برای تهیه این شربت ابتدا باید شکر و آب را ترکیب کنید و در قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب بجوشد و دانه‌های شکر در آب حل شود. شعله گاز را کم کنید تا غلظت شیره به مقدار لازم برسد.

مرحله دوم: گلاب به را به شیره اضافه کنید

بعد از آماده شدن شیره باید گلاب را به آن اضافه کنید. سپس مواد را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید. بعد از ۲ تا ۳ دقیقه می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله سوم: شربت را آماده کنید

برای درست کردن این شربت باید مقداری از شیره‌ای که آماده کرده‌اید را در لیوان بریزید و سپس بقیه لیوان را با آب سرد پر کنید. بهتر است شربت را به اندازه ۱/۳ لیوان و آب را به اندازه ۲/۳ لیوان اضافه کنید یا شیرینی شربت را بنا به ذائقه خودتان تنظیم کنید.

شربت را هم بزنید و در انتها چند عدد گلبرگ گل محمدی روی شربت قرار دهید و از طعم این شربت خوشمزه لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت ریواس خانگی

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب با نشاسته

برای تهیه شربت گلاب با نشاسته به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

گلاب۱/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارنشاسته۱ قاشق غذاخوریآب۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارعسل۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت گلاب با نشاسته

درست کردن این شربت حدود ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. برای درست کردن شربت گلاب با نشاسته ابتدا باید نشاسته را با ۱/۳ لیوان و گلاب ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود. و بعد ۱/۳ باقی مانده لیوان را با آب جوش پر کنید.

در ادامه باید عسل را به شربت اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. حالا چند تکه یخ در لیوان بریزید و از طعم این شربت خوشمزه لذت ببرید.

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب و آبلیمو

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب و آبلیمو به شرح زیر است:

آب لیمو ترش تازه۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارگلاب۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر۲ کیلوگرمپوست لیموی رنده شده۱ قاشق چای‌خوریآب۸ لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه شربت گلاب و آبلیمو

آماده کردن این شربت حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. برای تهیه شربت گلاب و آبلیمو ابتدا باید شکر و آب را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد می‌توانید آب لیمو ترش تازه، گلاب و پوست لیمو رنده شده را اضافه کنید.

اجازه دهید مواد شربت به آرامی بجوشند و به غلظت مناسب برسند. بعد از اینکه شربت غلیظ شد، باید صبر کنید تا کاملا خنک شود. سپس می‌توانید شربت را در شیشه‌ای تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

برای درست کردن شربت می‌توانید مقداری شربت در لیوان بریزید و بقیه آن را با آب خنک پر کنید.

مواد لازم برای تهیه شربت هل و گلاب با زعفران

مواد لازم برای تهیه شربت هل و گلاب با زعفران به شرح زیر است:

گلاب۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارهل۵ عددآب۲ لیترزعفران ساییده شده۱ قاشق چای‌خوریشکر۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارعرق بیدمشک۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

طرز تهیه شربت گلاب با زعفران

درست کردن شربت گلاب با هل و زعفران حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. برای درست کردن این شربت باید زعفران را در یک ظرف بریزید و کمی یخ به آن اضافه کنید تا یخ به آرامی ذوب شود و زعفران رنگ باز کند. در ادامه آب را همراه با هل و شکر در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید شکر در آب حل شود و قوام پیدا کند. بعد از این که شربت غلیظ شد، می‌توانید دانه‌های هل را خارج و گلاب، زعفران و عرق بیدمشک را اضافه کنید.

حدود ۱۵ دقیقه دیگر صبر و بعد شعله گاز را خاموش کنید. حالا می‌توانید مقداری از این شربت را در لیوان بریزید و با آب سرد ترکیب و سپس میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت سکنجبین و خیار

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب با برگ گل محمدی

برای تهیه شربت گلاب با برگ گل محمدی به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

گل محمدی تازه۵۰۰ گرمشکر۲ کیلوگرمآب۲ لیترجوهر لیموبه اندازه نوک قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شربت گلاب با گل محمدی

درست کردن شربت گلاب با گل محمدی حدود ۱ ساعت طول می‌کشد. برای درست کردن این شربت ابتدا باید گلبرگ‌های گل محمدی را جدا کنید و بشویید.

سپس برای گرفتن تلخی گلبرگ‌ها باید یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. سپس گلبرگ‌ها را به قابلمه اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.

اجازه دهید گلبرگ‌ها برای ۱ روز در آب بمانند تا تلخی‌شان گرفته شود. در ادامه گلبرگ‌ها را آبکش کنید و آب آن را در قابلمه بریزید. شکر را آب گلبرگ‌های گل محمدی اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا شربتی غلیظ ایجاد شود.

بعد از این که شربت غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید و مقداری جوهر لیمو در شربت بریزید. حالا می‌توانید مقداری از شربت را در لیوان بریزید و بقیه لیوان را با آب پر کنید و از طعم این شربت لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت عرق کاسنی

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب با گل محمدی خشک

مواد لازم برای تهیه شربت گلاب با گل محمدی خشک به شرح زیر است:

گل محمدی خشک۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارآب۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارجوهر لیمو۱ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه شربت گلاب با گل محمدی خشک

درست کردن شربت گلاب با گل محمدی خشک حدود ۱ ساعت طول می‌کشد. برای تهیه این شربت باید گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی را در یک قابلمه بریزید و بعد آب را اضافه کنید.

درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید. حالا شعله گاز را با حرارت ملایم روشن کنید و اجازه دهید گل محمدی عطر و رنگ خودش را به آب منتقل کند.

در ادامه گل محمدی را آبکش کنید و آب آن را در یک قابلمه بریزید. در این مرحله به هیچ عنوان نباید گلبرگ‌ها را فشار دهید. شکر را به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید.

اجازه دهید شربت بجوشد و غلیظ شود. زمانی که شربت به غلظت مناسب رسید، می‌توانید جوهر لیمو را با ۲ قاشق آب ترکیب کنید و در شربت بریزید. ۱ دقیقه دیگر صبر کنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. شربت شما آماده است و می‌توانید بعد از ترکیب کردن با آب، آن را میل کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شربت توت سیاه

نکات و فوت و فن‌های تهیه شربت گلاب

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه شربت گلاب اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای خوشرنگ شدن شربت گلاب می‌توانید از مقداری رنگ صورتی یا قرمز خوراکی استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید برای خوشرنگ شدن شربت گلاب از مقداری پودر لبو نیز استفاده کنید.برای شیرین کردن این شربت می‌توانید به جای شکر از نبات نیز استفاده کنید.به منظور درست کردن شربت هل و گلاب بهتر است از هل سفید استفاده کنید.بعد از آماده کردن شربت باید آن را در یک ظرف شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال قرار دهید.در زمان جوشاندن شهد شربت گلاب روی آن کف ایجاد شد، حتما کف را بردارید تا شربت شما کدر نشود.برای تهیه شربت گلاب بدون زعفران می‌توانید این شربت را به صورت سفید و بدون اضافه کردن زعفران آماده کنید.برای تهیه شربت گلاب و عسل می‌توانید به جای شکر از مقداری عسل برای شیرین کردن شربت استفاده کنید.به منظور جلوگیری از شکرک زدن این شربت باید آن را با حرارت ملایم بجوشانید تا به قوام برسد.اضافه کردن زعفران به شربت گلاب اختیاری است اما مزه و عطر بهتری به آن می‌بخشد.

شربت گلاب یک نوشیدنی آرام بخش و خوش عطر و طعم است که می‌توانید آن را برای پذیرایی از مهمان‌ها و جلوگیری از گرمازدگی در تابستان آماده کنید. درست کردن این شربت بسیار ساده است، پس بهتر است در اولین فرصت دست به کار شوید و آن را آماده کنید.

اگر تجربه درست کردن این شربت را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید