طرز تهیه کیک یلدایی در ماهیتابه+ نکات و فوتوفن ها
شب یلدا، یکی از شبهای به یاد ماندنی با خوراکیهای خوشمزه و متنوع است. تهیه کیک یلدایی در ماهیتابه با ظاهری شبیه هندوانه و طعمی بینظیر، میتواند زیبایی سفره شب یلدا را دوچندان کند. این کیک زیبا با مواد اولیه ساده و در زمان کوتاهی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک یلدایی در ماهیتابه را همراه با تمام نکات مهمی که برای خوشمزهتر شدن آن باید بدانید، به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا تخممرغ، وانیل و شکر را به خوبی با دور تند همزن برقی به هم زنید تا سبک و پفکی شود. سپس ماست و روغن را به آن اضافه و فقط در حد مخلوط شدن به هم زنید. آرد و بیکینگپودر را با هم ترکیب و ۲-۳ مرتبه الک کنید. آرد را به آرامی به مواد اضافه کنید و با لیسک به آرامی مواد را به هم زنید. این مواد را به سه بخش تقسیم کنید و با کمک رنگ خوراکی آنها را به رنگ سبز و قرمز و سفید تبدیل کنید. لایهها را به ترتیب در تابه بریزید و با شعلهپخشکن و دمکنی به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه کیک را بپزید. رسپی این کیک جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم کیک یلدایی در ماهیتابه
تخم مرغ۳ عددوانیل۱/۲ قاشق چایخوریشکر۱ پیمانهماست۲/۳ پیمانهروغن مایع۱/۲ پیمانهآرد سفید۲ پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق چایخوری رنگ خوراکی سبز و قرمزبه مقدار لازمشکلات بن ماری شدهبرای تزیین
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه کیک یلدایی در ماهیتابه
مدت زمان آمادهسازی و پخت: ۴۰-۴۵ دقیقهمناسب برای: ۴-۵ نفردرجه سختی: آسان
مرحله اول: ترکیب تخم مرغ، وانیل و شکر
در یک کاسه بزرگ، تخممرغهای به دمای محیط رسیده را با وانیل و شکر ترکیب کنید.
این مواد را با همزن برقی به مدت ۷-۸ دقیقه به هم زنید تا رنگ آن روشن و بافتش کرمی شود.
این مرحله باعث پفدار شدن کیک میشود.
مرحله دوم: افزودن ماست و روغن
ماست و روغن مایع را به مخلوط تخممرغ اضافه کنید.
با دور کند همزن فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم بزنید تا کاملاً یکدست شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک خیس پرتقالی
مرحله سوم: آماده سازی و افزودن مواد خشک
آرد و بیکینگپودر را در یک کاسه با هم ترکیب کنید.
ترکیب مواد خشک را سه بار الک کنید تا ناخالصیهای آرد گرفته شود و ذرات آرد هوادهی شود.
همزن برقی را خاموش کنید و آرد را کمکم به مواد مایع اضافه کنید.
با لیسک به آرامی به صورت دورانی مواد را به هم بزنید تا خمیر یکدست و بدون گلولهای داشته باشید.
توجه داشته باشید که به هم زدن زیاد مواد در این مرحله موجب از بین رفتن پف کیک میشود پس فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
مرحله چهارم: تقسیم مواد و رنگآمیزی
خمیر را به سه قسمت نابرابر تقسیم کنید تا بتوانید با کمک رنگ خوراکی آنها را رنگ کنید.
قسمت اول (بیشترین حجم) را با رنگ خوراکی قرمز ترکیب کنید.
قسمت دوم (کمتر از اولی) را با رنگ خوراکی سبز ترکیب کنید.
قسمت سوم (کمترین حجم) را سفید نگه دارید.
مرحله پنجم: آمادهسازی تابه
تابهای با اندازه مناسب حجم مواد اولیهتان انتخاب کنید و روی حرارت ملایم گذارید تا تابه گرم شود.
سپس کف تابه را با کاغذ روغنی بپوشانید و با کمک براش کمی روغن به آن بزنید.
ابتدا مواد سبز را در مرکز تابه بریزید، سپس مواد سفید را در مرکز مواد سبز به آرامی بریزید و در نهایت مواد قرمز را در مرکز مایه سفید یا بیرنگ کیک بریزید.
این ترتیب باعث میشود کیک شما شبیه هندوانه شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک پرتقال و انار یلدایی
مرحله ششم: پخت کیک
شعلهپخشکن روی گاز گذارید و حرارت را کم کنید.
دور درب تابه را با دمکنی بپوشانید و تابه را روی شعله پخش کن با حرارت کم گذارید. کیک را به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه بپزید.
پس از گذشت زمان اعلام شده برای اطمینان از پخت، یک خلال دندان داخل کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
مرحله هفتم: تزیین کیک
پس از خنک شدن، کیک را از تابه خارج کنید و روی توری خنک کننده گذارید تا کیک خنک شود.
با کمک چاقو کیک را به ابعاد دلخواه برش زنید و روی آن را با شکلات بن ماری شده شبیه به هستههای هندوانه تزیین کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک لبو
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک یلدایی در ماهیتابه
برای خوشمزهتر شدن کیک یلدایی به نکات مهم زیر توجه کنید.
حتماً تابه نچسب و با کیفیت انتخاب کنید.از روغن مایع بدون بو استفاده کنید.قبل از پخت کیک تخممرغها را حتماً در دمای محیط قرار دهید.از رنگهای خوراکی طبیعی استفاده کنید تا طعم کیک تغییر نکند.ماست بهتر است کمی ترش باشد تا بافت کیک نرمتر شود.برای پخت بهتر، از شعله گاز متوسط و حرارت ملایم استفاده کنید.هنگام پخت درب تابه را به هیچ عنوان باز نکنید تا پف کیک نخوابد.اگر دوست دارید کیک شما شیرینتر باشد، مقدار شکر را کمی افزایش دهید.برای طعم بهتر، کمی هل آسیاب شده به مواد کیک اضافه کنید.برای سالمتر شدن کیک میتوانید از شکر قهوهای استفاده کنید.پس از پخت اجازه دهید کیک کاملاً در تابه خنک شود و سپس آن را از تابه خارج کنید.برای تزیین، میتوانید از خامه یا پودر قند نیز استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این کیک یلدایی جذاب را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان از طعم و زیبایی آن لذت ببرید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: