طرز تهیه کوکی مغزدار خانگی؛ با شکلات، خرما، پودر نارگیل و…
کوکی از جمله شیرینیهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی میتوان آن را در خانه با انواع مغزیجات، شکلات، پوره میوه و… تهیه کرد. در ادامه با آدرینبلاگ همراه باشید تا طرز تهیه ۴ نوع کوکی مغزدار را برایتان شرح دهیم.
مواد لازم جهت تهیه کوکی مغزدار
مواد لازم جهت تهیه کوکی مغزدار شکلاتی به شرح زیر است:
تخم مرغ۱ عددکره به دمای محیط رسیده۱۲۰ گرمپودر قند (نثار)۱۰۰ گرم یا یک بند انگشت کمتر از یک لیوان لیوان دستهدار فرانسویروغن مایع۴۰ گرم یا ۱ چهارم لیوان سر پرماست۳ قاشق سوپ خوریبکینگ پودر۱ قاشق مرباخوری سر پروانیل۱ چهارم قاشق چایخوریآرد سفید قنادی۳ الی ۴ لیوان (حدودی)شکلات صبحانهبه مقدار لازم
مراحل تهیه کوکی مغزدار با شکلات
برای تهیه کوکی مغزدار با شکلات باید مراحل زیر را طی کنید.
مرحله اول: ترکیب مواد اولیه
در مرحله اول داخل ظرفی تخم مرغ، وانیل و پودر قند الک شده را با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست و صاف شوند.
سپس روغن مایع و ماست رو به مواد مواد اضافه کنید و با همزن دستی مخلوط کنید تا مایه یکدست شود.
در ادامه کره هم دمای محیط را هم به مواد اضافه کنید و در حد امکان با مایه مخلوط کنید. (اگر کاملا یکدست نشد و تکههای ریز کره داخل مایه دیده شد موردی ندارد)
مرحله دوم: اضافه کردن آرد و بکینگ پودر
سپس شروع به اضافه کردن آرد سفید الک شده کنید. بکینگ پودر را هم همراه با آرد به مواد اضافه کنید. (میزان آرد مشخص نیست و ممکن است همه میزان آرد گفته شده مصرف شود و یا اضافه بماند. میزان جذب آردهای مختلف با هم تفاوت دارد)
بنابراین آرد را کم کم اضافه کنید و با لیسک مواد را مخلوط کنید تا یکدست شوند.
به اضافه کردن آرد ادامه دهید تا مایه سفت شود. در این حالت مخلوط کردن مواد با لیسک مشکل خواهد بود.
مجددا آرد را اضافه کنید و از نوک انگشتهای دست برای مخلوط کردن مواد استفاده کنید تا در نهایت خمیر لطیف و نچسبی حاصل شود.
توجه: به هیچ وجه از کف دست برای مخلوط کردن آرد استفاده نکنید و خمیر را ورز ندهید؛ چون خمیر کره دارد و ممکن است به روغن بیفتد و بعد از پخت خشک و سفت شود.
مرحله سوم: باز کردن خمیر
از خمیر حاصل شده به اندازه یک گردوی کوچک بردارید و با وردنه به ضخامت چند میلیمتر باز کنید.
همچنین از نوک انگشتها هم میتوانید برای باز کردن خمیر استفاده کنید؛ چون خمیر بسیار لطیف است.
نکته: اگر حس کردید خمیر به سطح کار میچسبد خیلی کم روی میز کارتان را آرد پاشی کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی لیمویی
مرحله چهارم: ریختن شکلات وسط خمیر
شکلات صبحانه را داخل قیف بریزید، سر قیف را قیچی کنید و روی مرکز خمیر از شکلات صبحانه بریزید.
اگر قیف ندارید میتوانید به کمک دو تا قاشق چایخوری کوچک از شکلات صبحانه بردارید و روی قسمت میانی خمیر قرار دهید.
مرحله پنجم: قرار دادن خمیر بر روی شکلات
خمیر هم اندازه دیگری را مثل خمیر اول باز کنید. آن را روی شکلات صبحانه و خمیر زیرین قرار دهید و به کمک یک قالب گرد خمیر را قالب بزنید.
دقت کنید شکلات صبحانه در قسمت مرکزی دایره قرار بگیرد و اضافات خمیر را جدا کنید.
روی کوکی به کمک یک چاقو با ایجاد خطهای افقی و عمودی طرح بزنید تا شکل لوزی پیدا کند؛ اما خط ها را سطحی ایجاد کنید تا به شکلات مرکز کوکی نرسد و خمیر رویی پاره نشود.
مرحله ششم: انتقال کوکیها به قالب
کوکیهای آماده را داخل سینی فر پوشیده شده با کاغذ روغنی با فاصله بچینید. چون بعد از پخت کمی پف میکنند و ممکن است به هم بچسبند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی توت فرنگی
مرحله هفتم: انتقال قالب به فر
شیرینیها را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بپزید تا روی شیرینیها طلایی شود. (زمان در فرهای مختلف متفاوت است)
مرحله هشتم: سرو کوکیها
بعد از پخت اجازه بدهید که شیرینیها داخل سینی خنک شوند و بعد جا به جا کنید.
کوکیها را داخل ظرف در بسته قرار دهید و کنار چای نوش جان کنید.
به جای شکلات صبحانه میتوانید از مواد دیگری هم داخل این شیرینی استفاده کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
طرز تهیه کوکی مغزدار با خرما
مراحل تهیه کوکی مغزدار با خرما به شرح زیر است:
حدود ۲۵۰ گرم خرما را پوست بگیرید و هسته آن را جدا کنید. (برای پوست گرفتن راحتتر خرما میتوانید مقداری آب داغ روی خرماها بریزید، بعد آبکش کنید و پوست بگیرید)در ادامه با چنگال خرماها را کاملا له کنید. (یا از غذاساز استفاده کنید)سپس ۱۵ گرم کره به دمای محیط رسیده، یک قاشق چایخوری پودر هل تازه آسیاب شده و نصف قاشق چایخوری پودر دارچین به خرمای له شده اضافه و کاملا مخلوط کنید.ترکیب خرما را میتوانید همانند مراحل فوق داخل قیف بریزید یا به کمک دو قاشق کوچک روی خمیر قرار دهید و کوکیها را بپزید.
طرز تهیه کوکی مغزدار با پودر نارگیل
مراحل تهیه کوکی مغزدار با پودر نارگیل به شرح زیر است:
داخل ظرفی ۱/۵ پیمانه پودر نارگیل، نصف پیمانه پودر قند الک شده، ۱ قاشق غذا خوری روغن مایع و ۱ قاشق چایخوری پودر هل را مخلوط کنید.سپس ۱ قاشق گلاب به مواد اضافه کنید و با دست ورز دهید. هنگامی که مواد حالت خمیری پیدا کرد از ورز دادن دست بکشید. از مواد آماده شده گلولههای کوچکی بردارید، داخل دست مسطح کنید و داخل شیرینی قرار بدهید.سپس کوکی را طبق مراحل فوق بپزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر نارگیل خانگی؛ تازه و پر چرب
طرز تهیه کوکی مغزدار با پوره سیب
مراحل تهیه کوکی مغزدار با پوره سیب به شرح زیر است:
حدود ۳ الی ۴ عدد سیب را پوست بگیرید و با قسمت درشت رنده کنید.سپس نصف پیمانه شکر به سیبهای رنده شده اضافه و مخلوط کنید.حال ترکیب فوق را روی حرارت قرار بدهید تا بپزند و آبشان کاملا کشیده شود.بعد مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.سپس نصف قاشق مرباخوری دارچین به مواد اضافه کنید و از مواد داخل شیرینی استفاده کنید.
از مغزیهای دیگری مثل انواع مارمالاد و چیپس شکلاتی هم میتوانید داخل شیرینی استفاده کنید. انتخاب مغزی شیرینی به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد.
نکات و فوت و فنهای تهیه کوکی مغزدار
در این بخش به چند نکته طلایی باری تهیه کوکی مغزدار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
همه مواد استفاده شده در شیرینی باید به دمای محیط رسیده باشند.حتما از ماست سفت و بدون آب داخل خمیر استفاده کنید.از بیش از حد ورز دادن و چنگ زدن خمیر خودداری کنید؛ چون خمیر به روغن میافتد و شیرینی سفت میشود.از نوتلا یا سایر شکلاتهای صبحانه ایرانی هم میتوانید داخل شیرینی استفاده کنید.اگر کاتر گرد برای شیرینی ندارید میتوانید از وسیلههای گرد دیگری مثل لبههای استکان برای قالب زدن خمیر استفاده کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی آدرینطرز تهیه کوکی شکلاتی را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد میکنیم این شیرینی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از طعم بینظیر آن در کنار یک فنجای داغ لذت ببرید.
سلام زهرا هستم متولد سال ۷۱
کلاس آشپزی خاصی نرفتم اما همیشه به آشپزی علاقه داشتم و دنبال امتحان کردن مزه های جدید بودم
عاشق درست کردن کیک و شیرینی و غذاهای جدیدم و از این کار لذت میبرم و دوست دارم این لذت رو با شما به اشتراک بذارم
ممنون که همراهم هستین
- برچسب ها: