طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی+ نکات و فوت‌وفن ها

  • توسط: admin


کلم پلو شیرازی یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که برای درست کردن آن معمولا از کلم برگ سفید استفاده می‌شود. برخی نیز این کلم پلو را با کلم قمری درست می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کلم پلو شیرازی به ۴ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای لذیذی آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا باید پیاز داغ را آماده کنید. در ادامه کلم برگ خرد شده را همراه با ادویه، آبلیمو، سبزی خرد شده و پیاز داغ در روغن تفت دهید. برنج را آبکش کنید. حالا برنج و ترکیب کلم برگ را به صورت لایه‌ای در قابلمه بریزید. کوفته قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید و بعد از آماده شدن برنج روی آن قرار دهید.

برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای کلم برگ از کلم قمری استفاده کنید. برای درست کردن کلم پلو بدون سبزی باید سبزی را حذف کنید. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید می‌توانید از سبزی خشک برای درست کردن این غذا استفاده کنید. رسپی این غذای مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کلم پلو شیرازی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۴ لیوان فرانسوی دسته‌دارگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمسبزی کلم پلو۶۰۰ گرمکلم برگ سفید۱ عدد متوسطپیاز۱ عدد متوسطآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه کلم پلو شیرازی مجلسی

مدت زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۶۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: برنج را بخیسانید

برای شروع باید برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید. سپس آن را برای نیم ساعت یا از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک بخیسانید. به خاطر داشته باشید که اگر برنج شما تازه است، نیاز به خیساندن کمتری دارد.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

پوست پیاز را جدا و بعد آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند. بعد از این که پیازها سرخ شدند، آن‌ها را در یک بشقاب بریزید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت قلقلی

مرحله سوم: کلم برگ را سرخ کنید

کلم برگ را بشویید و به صورت خلالی ریز خرد کنید. کلم‌ها را در همان ماهیتابه‌ای که پیاز را سرخ کردید، بریزید و برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کلم‌ها سبک شوند.

برای گرفتن بوی کلم می‌توانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید کلم‌ها آب بیندازند و نرم شوند. در ادامه می‌توانید مقداری نمک و آب لیمو ترش به آن‌ها اضافه کنید.

مرحله چهارم: سبزی و پیاز داغ را به کلم‌ها اضافه کنید

زمانی که کلم‌ها به خوبی پختند، می‌توانید سبزی خرد شده را همراه با پیاز داغ به ماهیتابه اضافه کنید و مواد را خوب ترکیب کنید. بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید و به سراغ مرحله بعد بروید.

مرحله پنجم: برنج را آبکش کنید

یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و کمی نمک و زردچوبه در آب بریزید. صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد برنج را در قابلمه بریزی و برای چند دقیقه بجوشانید. زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم شد و داخل آن هنوز کمی سفت بود، یعنی آماده آبکش کردن است.

مرحله ششم: مواد کلم پلو را در قابلمه بریزید

در این مرحله باید قابلمه مورد نظر برای پخت کلم پلو را انتخاب کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و بعد برای ته دیگ از مقداری سیب زمینی خرد شده، نان یا برنج زعفرانی استفاده کنید.

در ادامه یک لایه نازک برنج روی آن بریزید و بعد کمی از مخلوط کلم سرخ شده را اضافه کنید. برای لایه بعدی دوباره مقداری برنج و بعد کلم بریزید. این کار را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید.

مرحله هفتم: برنج را آماده کنید

درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید برنج با حرارت ملایم دم بکشد. دم کشیدن برنج حدود ۴۵ دقیقه طول می‌کشد. در این فرصت به سراغ درست کردن قلقلی‌ها بروید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی

مرحله هشتم: مواد کوفته قلقلی‌ها را آماده کنید

برای درست کردن کوفته قلقلی باید گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید. پیاز را به صورت ریز رنده کنید و آب اضافه آن را دور بریزید. حالا مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد بزنید. مایه گوشتی را برای ۱۵ دقیقه تفت دهید. اگر مایه کوفته قلقلی شل است، می‌توانید کمی آرد به آن اضافه کنید.

مرحله نهم: کوفته قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید

مایه کوفته قلقلی را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید و بعد آن‌ها را به صورت کوفته‌های ریز درست کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و کوفته‌ها را در روغن داغ سرخ کنید.

مرحله دهم: کلم پلو را سرو کنید

بعد از این که برنج دم کشید، آن را در دیس بکشید و کوفته قلقلی‌ها را روی برنج قرار دهید. این غذا طعم بی‌نظیری دارد و پیشنهاد می‌شود حتما آن را امتحان کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کلم پلو شیرازی

کلم پلو شیرازی با کلم قمری

برای درست کردن کلم پلو شیرازی با کلم قمری باید به جای کلم برگ از مقداری کلم قمری خرد شده استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این غذا درست مثل روش قبل است.

کلم پلو شیرازی با سبزی خشک

اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای درست کردن کلم پلو شیرازی از سبزی خشک استفاده کنید. در این روش می‌توانید سبز خشک را همراه با سایر مواد به صورت لایه‌ای روی برنج بریزید. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه عدس پلو مغان با گوشت چرخ کرده

کلم پلو شیرازی بدون سبزی

برای درست کردن کلم پلو بدون سبزی باید سبزیجات را حذف کنید و این غذا را تنها با کلم، پیاز داغ و گوشت قلقلی و چاشنی‌های مختلف آماده کنید.

ترکیبات سبزی کلم پلو شیرازی

سبزی مخصوص کلم پلو شیرازی ترکیبی از تره، شوید، ریحان و ترخون خرد شده است. برای آماده کردن این سبزی باید مقدار تره و ریحان را برابر در نظر بگیرید و مقدار شوید کمتر باشد. ترخون نیز به مقدار کم تنها برای طعم دادن به غذا استفاده می‌شود. فراموش نکنید که زیاد بودن ترخون موجب تلخ شدن مزه غذا می‌شود.

ترکیبات سبزی کلم پلو شیرازی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کلم پلو شیرازی

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کلم پلو شیرازی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این غذا می‌توانید گوشت قلقلی را زودتر آماده کنید و لای برنج قرار دهید.پیشنهاد می‌شود این غذای خوشمزه را با سالاد شیرازی میل کنید.بهترین ادویه کلم پلو شیرازی، لیمو عمانی است. برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید از مقداری گرد لیمو عمانی استفاده کنید.برای مزه دار کردن کلم پلو بهتر است از پیاز داغ فراوان استفاده کنید.میزان روغن و زردچوبه این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را کم و زیاد کنید.برای درست کردن کوفته قلقلی بهتر است از گوشت کم چرب استفاده کنید.برای تزیین این غذا می‌توانید از مقداری پیاز داغ چیپسی استفاده کنید.اگر مایه کوفته قلقلی شل است، می‌توانید کمی آرد نخودچی در آن بریزید.به منظور خوش طعم‌تر شدن این غذا می‌توانید از مقداری پودر سیر نیز استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن این غذا می‌توانید مقداری روغن حیوانی به برنج اضافه کنید.برای درست کردن کلم پلو می‌توانید کلم‌های خرد شده را برای ۳ تا ۵ دقیقه در مقداری آب جوش، زردچوبه، نمک و آبلیمو بجوشانید و بعد تفت دهید.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه کلم پلو شیرازی و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید