طرز تهیه «کباب تابهای» + نکات و فوت و فن
کباب تابهای یکی از محبوبترین انواع کبابها است که به راحتی و با مواد اولیه سادهای در زمان کوتاهی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کباب تابهای را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش تهیه
پیاز، فلفل دلمه و سیر را با رنده ریز رنده کنید، آب اضافی آن را با کمک صافی بگیرید. درون کاسه با گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران ۱۰ دقیقه ورز دهید. روی ظرف را بپوشانید و ۱۰-۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. ته تابه کباب را صاف کنید و شیار اندازید. روی حرارت متوسط گذارید تا آب اضافی آن تبخیر شود. کمی روغن اضافه و هر طرف کبابها را ۳-۴ دقیقه با حرارت کم سرخ کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه کباب تابهای
مواد لازم جهت تهیه کباب تابهای به شرح زیر است:
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمپیاز۲ عددسیر۲ حبهنمک و فلفل سیاهبه میزان لازممحلول زعفران۱-۲ قاشق چایخوریفلفل دلمهای۱/۴ عدد
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل تهیه کباب تابهای
مدت زمان آماده سازی: ۵۰-۶۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: آمادهسازی پیاز، سیر و فلفل دلمهای
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز و فلفل دلمه را با کمک رنده ریز یا میکسر آن را پوره و له کنید.
پوره پیاز و فلفل دلمه را درون صافی یا آبکش کوچکی بریزید و به خوبی آب اضافی آن را بگیرید.
سیر را پس از شستن و پوست گرفتن با کمک سیر له کن به شکل پوره در آوردید.
سیر، پیاز و فلفل دلمه را درون کاسه بزرگی بریزید.
اگر سیر و پیاز در دسترس ندارید میتوانید از پودر آنها در تهیه این کباب استفاده کنید.
مرحله دوم: افزودن گوشت چرخ کرده و ادویهها
گوشت چرخکرده را به محتوای درون کاسه اضافه کنید.
نمک، فلفل سیاه و محلول زعفران غلیظ را به مواد بیفزایید و به خوبی همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مواد را به مدت حداقل ۱۰ دقیقه با هم مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب شوند.
ورز دادن اصولی مواد کباب تاثیر مثبتی روی بافت و انسجام کبابهای شما دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ادویه مخصوص کباب تابهای
مرحله سوم: استراحت دادن به مواد
روی ظرف را بپوشانید و مواد را به مدت ۱۰-۲۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم: شکلدهی به کبابها
تابه مناسبی با حجم گوشت کبابیتان انتخاب کنید.
مایه کباب را در مرکز تابه گذارید و با کمک دست به آرامی سطح کباب را صاف و یک دست کنید. به طوری که کل مساحت تابه با مایه کباب پوشانده شود.
سپس با کمک کفگیر یا لیسک روی کباب خط هایی ایجاد کنید تا کبابهای باریک و بلندی شکل گیرند.
در این مرحله میتوانید برای داشتن کبابهای لقمهای از مواد به اندازههای یکسان برداشته و در دست شکل دهید.
کبابهای لقمهای را در تابه در کنار هم بچینید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه همبرگر خانگی
مرحله پنجم: پخت کبابها
تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.
منتظر بمانید تا گوشت کمی حالت نیم پز به خود گیرد و در تابه کوچکتر شود.
در این مرحله آب میانی بافت گوشت و پیاز خارج میشود و تابه قابل مشاهده است.
با کمک لیسک شیارهای ایجاد شده روی کباب را کمی فشار دهید تا کبابها تفکیک و از هم جدا شوند.
روی حرارت متوسط زمان دهید تا آب درون تابه کاملا تبخیر شود.
مرحله ششم: افزودن روغن و سرخ کردن کبابها
پس از تبخیر شدن کامل آب درون تابه حرارت را کم کنید و مقداری روغن به تابه اضافه کنید.
هر طرف کباب را به مدت ۳-۴ دقیقه یا تا زمانی که طلایی و پخته شود، سرخ کنید. سپس کبابها را برگردانید و طرف دیگر را نیز به همان اندازه سرخ کنید.
پس از سرخ شدن کبابهای آماده شده را در ظرف سرو قرار دهید و با لیمو ترش یا گوجهفرنگی تزئین کنید.
این کبابها را میتوانید با برنج، نان، سبزی تازه یا سالاد سرو کنید.
بیشتر بخوانید: دلایل اصلی وا رفتن کباب تابهای و راهحلهای آن
بیشتر بخوانید: ترفندهای جمع نشدن کباب تابهای
ترفندهای طلایی برای طبخ بهتر کباب تابهای
در ادامه به چند نکته مهم برای طبخ بهتر کباب تابهای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اطمینان حاصل کنید که آب پیاز کاملاً گرفته شده تا کبابها در هنگام پخت شکل خود را حفظ کنند.حرارت را به گونهای تنظیم کنید که کبابها به طور یکنواخت و طلایی پخته شوند بدون اینکه سوخته یا خشک شوند.استفاده از گوشت با درصد چربی مناسب (۲۰-۲۵٪) طعم و نرمی کبابها را افزایش میدهد. گوشت با درصد چربی پایین خشک شده و چسبندگی لازم را ندارد. چربی نقش مهمی در حفظ نرمی و چسبندگی کبابها ایفا میکند.قرار دادن مخلوط گوشت در یخچال برای مدتی قبل از شکلدهی به کبابها کمک میکند تا مواد تثبیت شده و ساختار محکمتری پیدا کنند.هنگام شکلدهی به کبابها، مطمئن شوید که به اندازه کافی فشرده شوند تا ساختار محکمی داشته باشند. استفاده از دستها برای فشرده کردن مخلوط باعث یکنواخت و محکم شدن کبابها میشود.از تابه نچسب و با کیفیت استفاده کنید تا کبابها به خوبی سرخ شوند و از چسبیدن به تابه جلوگیری شود. برای مطالعه دیگر دلایل چسبیدن کباب به ماهیتابه و ترفندهای رفع آن روی لینک چرا کباب تابهای به ماهیتابه میچسبد کلیک کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با روش ساده و آسان فوق میتوانید کباب تابهای بسیار خوشمزه و جذابی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در تهیه این کبابها از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهترشدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: