طرز تهیه کاچی+ نکات و فوتوفن ها
کاچی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که معمولا از آن برای بازیابی انرژی خانمها بعد از زایمان و دوران قاعدگی و همچنین گرم کردن بدن استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کاچی به ۷ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن آن به طور کامل آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن کاچی ابتدا باید آرد را به تنهایی و بعد همراه با روغن تفت دهید. آب، شکر، چاشنیها و زعفران را با هم ترکیب کنید و به آرد اضافه کنید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس درب قابلمه را روی آن قرار دهید تا کاچی شما آماده شود. برای درست کردن کاچی ارومیه باید به جای شکر از شیره انگور استفاده کنید.
برای درست کردن کاچی آرد گندم باید تنها از این آرد استفاده کنید. برای درست کردن کاچی بعد از زایمان معمولا از رازیانه، تخم گشنیز و زیره استفاده میشود. برای درست کردن کاچی پسته نیز میتوانید مقداری پودر پسته در آن بریزید. رسپی کاچی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کاچی
مواد لازممقدار مورد نیازترکیب آرد برنج و گندم۸ قاشق غذاخوریشکر۶ قاشق غذاخوریروغن یا کره۲ قاشق چایخوریگلاب۱ قاشق غذاخوریپودر هل۱ پنسدارچین۱/۲ قاشق مرباخوریزعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوریزردچوبهنصف قاشق مرباخوریآب۴ لیوان فرانسوی دستهدار
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه کاچی
مدت زمان آمادهسازی: ۱۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: آرد را روی حرارت تفت دهید
برای شروع باید آرد را برای ۲ بار الک کنید و سپس آن را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
مرحله دوم: کره یا روغن را اضافه کنید
بعد از چند دقیقه که بوی خامی آرد گرفته شد، میتوانید کره یا روغن را به آن اضافه کنید. مقداری زردچوبه نیز در ماهیتابه بریزید و بعد آرد را برای چند دقیقه با کره تفت دهید تا طلایی و خوشرنگ شود. در این مرحله لازم نیست آرد را به مدت طولانی تفت دهید تا کاملا تغییر رنگ دهد.
مرحله سوم: شکر و چاشنیها را اضافه کنید
شکر را همراه با آب، پودر هل و زعفران دم کرده در یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید. سپس این مواد را به ماهیتابه اضافه کنید و خوب هم بزنید. اجازه دهید مواد کاچی روی حرارت بجوشند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قویماق (کاچی) ترکی
مرحله چهارم: کاچی را آماده کنید
درب قابلمه را روی آن بگذارید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا کاچی شما آماده شود. در این مدت باید هر چند دقیقه یک بار کاچی را هم بزنید تا ته نگیرد. در ۱۰ دقیقه پایانی میتوانید گلاب را به کاچی اضافه کنید. سپس اجازه دهید بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
مرحله پنجم: کاچی را سرو کنید
بعد از این که کاچی آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. کاچی داغ را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بعد آن را با دارچین، پودر پسته و پودر بادام تزیین کنید.
طرز تهیه کاچی با ۶ روش مختلف
کاچی در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی آماده میشود. در ادامه این بخش میتوانید با طرز تهیه انواع کاچی آشنا شوید.
کاچی ارومیه
در ارومیه برای درست کردن کاچی از دوشاب یا شیره انگور استفاده میشود. در این روش باید شکر را حذف و به جای آن از شیره انگور استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مهلبیه وانیلی
کاچی کرمانی
برای پخت کاچی به سبک کرمانیها باید مقداری مغز آجیل خرد شده نیز در کاچی بریزید. این کار موجب خوشمزهتر و مقوی شدن کاچی شما میشود.
کاچی آرد گندم
برای درست کردن کاچی آرد گندم باید تنها از آرد گندم برای درست کردن کاچی استفاده کنید. روش درست کردن این کاچی درست مثل روش قبل است.
کاچی بعد از زایمان و پریودی
اگر برای زنی که به تازگی زایمان کرده یا در دوران قاعدگی به سر میبرد، کاچی درست میکنید، بهتر است در ترکیبات کاچی از مقداری زیره، تخم گشنیز، رازیانه و نمک نیز استفاده کنید. در این کاچی بهتر است از روغن حیوانی و آرد گندم استفاده شود.
کاچی اصفهانی
برای درست کردن کاچی اصفهانی باید تنها از ترکیب آرد گندم با گلاب، شکر، آب، زعفران و روغن مایع استفاده کنید. در برخی رسپیهای کاچی اصفهان نیز از مقداری پودر نارگیل استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کاچی همدان با بلغور گندم
کاچی پسته
برای درست کردن کاچی پسته باید از مقداری پودر پسته در ترکیبات کاچی استفاده کنید. در این روش میتوانید مقداری فلفل سیاه نیز به کاچی اضافه کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کاچی
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کاچی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن کاچی میتوانید به جای شکر از شیره انگور نیز استفاده کنید.میتوانید زعفران را همراه با گلاب، در مرحله آخر به کاچی اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.برای درست کردن کاچی، حتما آرد را چند بار الک کنید.مقدار شیرینی کاچی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را به سلیقه خودتان کم یا زیاد کنید.اضافه کردن هل، دارچین به کاچی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید از هر ادویه دیگری که دوست دارید برای مزه دار کردن آن استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری خلال بادام و پسته نیز داخل کاچی استفاده کنید.برای تزیین کاچی میتوانید از خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل، گردو و گل محمدی خشک استفاده کنید.میتوانید کاچی را تنها با آرد برنج نیز آماده کنید.اگر دوست دارید طعم زعفران را بیشتر در کاچی احساس کنید، میتوانید مقدار زعفران بیشتری در آن بریزید.در برخی رسپیها برای درست کردن کاچی از مقداری پودر زنجبیل و پودر میخک نیز استفاده میشود.برای درست کردن کاچی به هیچ عنوان نباید آرد را به مدت طولانی تفت دهید. این کار موجب تلخ شدن مزه کاچی میشود.به هیچ عنوان کاچی را به مدت طولانی روی حرارت نجوشانید، این کار موجب سفت شدن بیش از حد کاچی میشود.علت گلوله گلوله شدن کاچی هم نزدن به موقع آن است. در زمان ترکیب کردن شربت به آرد باید مدام مواد را هم بزنید.برای نگهداری از کاچی میتوانید آن را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید و قبل از استفاده کاچی را در مایکروویو داغ کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه کاچی و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: