طرز تهیه نارنج پلو افغانی+ نکات و فوتوفن ها
نارنج پلو یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه افغانی است که با مواد اولیه ساده و در دسترسی آماده میشود. اگر علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این غذا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه نارنج پلو افغانی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا خلال نارنج را با آب سرد خیس کنید، بجوشانید و چندین بار آبکشی کنید تا تلخی آن کاهش یابد. سپس با شکر و محلول زعفران در قابلمه دیگر بپزید تا نرم و خوشطعم شود.
پیازها را خرد کنید و در روغن کنجد تفت دهید، سپس گوشت چرخ کرده و ادویهها را اضافه و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. برنج نیمپز شده را آماده کنید و در قابلمه با لایههای نان یا سیبزمینی، برنج، گوشت و نارنج قرار دهید.
کمی روغن و زعفران دم کرده روی پلو بریزید و درب قابلمه را ببندید تا با حرارت کم بپزد. خلال بادام و پسته را خیس کرده و در کره تفت دهید تا برای تزیین آماده شوند. در نهایت، پلو را در ظرف سرو ریخته و با خلال بادام و پسته تزیین کنید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای نارنج پلو افغانی برای ۷ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۴ پیمانهخلال بادام۱۰۰ گرمخلال پسته۱۰۰ گرمپیاز۲ عددگوشت چرخ کرده۵۰۰ گرمروغن کنجدبه مقدار لازمشکر۲ قاشق غذاخوریهل ساییده شده۱ قاشق چایخوریزعفران دم کردهبه مقدار دلخواهپوست نارنج خلالی خرد شدهبه مقدار لازمنمک، فلفل، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه نارنج پلو افغانی
مدت زمان آمادهسازی: ۴۰-۵۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۶-۷ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: خلال نارنج را آماده کنید
خلال نارنج را در ظرف مناسبی بریزید و با مقداری آب سرد ۳۰ دقیقه آن را بخیسانید.
قابلمه کوچکی را آب کنید و روی حرارت گذارید. منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد. خلالهای نارنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه کنید و ۳-۴ دقیقه زمان دهید تا خلالهای نارنج در آب جوش بمانند. سپس آنها را از قابلمه خارج کنید و در آبکش با آب سرد بشویید.
این کار را باید ۳-۴ بار انجام دهید تا تلخی پوست نارنج به خوبی گرفته شود.
مرحله دوم: خلال نارنج را طعمدار کنید
پس از گرفتن تلخی پوست نارنج، آنها را در قابلمه دیگری بریزید و ۳ لیوان آب، شکر و محلول زعفران را به قابلمه اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید و زمان دهید تا خلالهای نارنج در ترکیب فوق به خوبی بپزند و نرم شوند.
زمان دهید تا آب درون قابلمه کاملاً تبخیر شود و خلالهای نارنجتان به خوبی طعمدار شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لیمو پلو
مرحله سوم: مواد گوشتی را آماده کنید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
در قابلمه مناسبی مقداری روغن کنجد بریزید و پیازهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. کمی تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن به خوبی گرفته شود.
در همین مرحله نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و زعفران دم کرده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مرحله چهارم: برنج را آماده کنید
برنج خیسانده شده را بشویید و با مقداری آب و نمک در قابلمه بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید و چند دقیقهای زمان دهید تا برنج نیمپز شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: مواد را لایه لایه در قابلمه بریزید
کف قابلمه کمی روغن بریزید و با نان یا سیبزمینی تهدیگ دلخواهتان را قرار دهید.
سپس برنج آبکش شده و ترکیب مواد گوشتی و خلال نارنج طعمدار شده را لایه لایه درون قابلمه بریزید.
در انتهای این لایهبندی، کمی روغن و زعفران دم کرده روی برنج بریزید تا عطر و طعم ویژهای به پلو دهند.
درب قابلمه را ببندید و زمان دهید تا روی حرارت کم غذا به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه به آرامی بپزد.
مرحله ششم: خلال بادام و پسته را آماده کنید
خلال بادام و پسته را در آب ۲۰-۳۰ دقیقه بخیسانید تا نرم شوند.
سپس در تابه مناسبی کمی کره بریزید و خلالهای خیسانده شده را چند دقیقهای در کره تفت دهید تا بوی خامیشان گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهند.
این ترکیب را میتوانید در پلو با سایر مواد مخلوط کنید یا از آن برای تزیین غذا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انار پلو شیرازی
مرحله هفتم: غذا را تزیین کنید
پس از پخت غذا آن را در ظرف سرو بریزید و با ترکیب خلال بادام و پسته غذا را تزیین و میل کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه نارنج پلو افغانی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن نارنج پلو افغانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
خلال نارنج را حداقل ۳۰ دقیقه خیس کنید تا تلخی آن کاهش یابد و طعم مطلوبتری به پلو ببخشد.شکر به پلو تعادل خوبی بین تلخی نارنج و طعمهای دیگر ایجاد میکند.هل به پلو عطر و طعم خاصی میبخشد.لایهبندی برنج و مواد گوشتی را به صورت مرتب و یکنواخت انجام دهید تا طعمها به طور مساوی در پلو توزیع شوند.مقدار نمک و ادویهها را با دقت تنظیم کنید تا طعم نهایی متعادل و خوشایند باشد.هنگام دم کشیدن پلو، حرارت را ملایم نگه دارید تا برنج به خوبی دم بکشد و طعمها با هم ترکیب شوند.زعفران را با مقداری آب گرم دم کنید تا رنگ و عطر بهتری به پلو بدهد.اجازه دهید گوشت با ادویهها به خوبی ترکیب شود تا طعم عمیقی به پلو بدهد.روغن کنجد به پلو طعم خاص و خوشایندی میبخشد که از روغنهای دیگر متفاوت است.استفاده از خلال بادام و پسته نه تنها به غذایتان زیبایی میبخشد؛ بلکه طعم و بافت پلو را نیز متنوع میکند.هنگام دم کشیدن، قابلمه را به خوبی بپوشانید تا بخار خروج نکند و پلو خشک نشود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را بپزید و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه نارنج پلو افغانی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: