طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال + نکات کلیدی شکرک نزدن
مربای هویج و پوست پرتقال یک نوع مربای مجلسی و خوش طعم است که عطر و مزه دلنشینی دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش تهیه
برای درست کردن این مربا باید هویج و پوست پرتقال را به صورت خلالی خرد کنید. در ادامه تلخی پوست پرتقال را بگیرید. شهد مربا را با آب و شکر تهیه کنید و بعد خلالها را در شهد بریزید. اجازه دهید مربا به آرامی بپزد و به غلظت مناسب برسد. در انتها چاشنیها را اضافه کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این مربا میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج و پوست پرتقال
مواد لازم برای تهیه مربای هویج و پوست پرتقال به شرح زیر است:
هویج۵۰۰ گرمپوست پرتقال۴۰۰ گرمخلال بادام و پستهبه مقدار لازمشکر۱ کیلوگرمآب۳ لیوان فرانسوی دستهدارآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوریوانیلنوک قاشق چایخوریکرهبه مقدار لازم
مراحل تهیه مربای هویج و پوست پرتقال
مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۲ ساعتدرجه سختی: متوسطتعداد نفرات: ۵ نفر
در ادامه این بخش به مراحل طرز تهیه مربای هویج و پوست پرتقال خانگی اشاره شده است.
مرحله اول: هویجها و پوست پرتقال را خرد کنید
برای شروع باید هویجها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه هویجها را به صورت خلالی نازک خرد کنید. میتوانید برای خرد کردن هویجها از رنده درشت نیز استفاده کنید. در ادامه پوست پرتقال را نیز بشویید و لایه سفید رنگ زیر پوست را با دقت جدا کنید. حالا پوست پرتقال را نیز به صورت ریز و مثل هویجها خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا کیوی
مرحله دوم: هویجها را در کره تفت دهید
مقداری کره در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه هویجها را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. نیازی به سرخ کردن هویجها نیست، تنها باید آنها را تفت دهید تا بعد از تهیه مربا له نشوند و شکل خودشان را حفظ کنند. بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. این مرحله اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
مرحله سوم: تلخی پوست پرتقال را بگیرید
یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، خلالهای پوست پرتقال را به آن اضافه کنید. حدود یک دقیقه صبر کنید و بعد خلالها را آبکش کنید. دوباره یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و زمانی که جوشید خلالها را در آب بریزید. این کار را برای ۳ تا ۴ بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقالها کاملا گرفته شود.
مرحله چهارم: پوست پرتقالها را در آب سرد بریزید
بعد از این که تلخی پوست پرتقالها گرفته شد، آنها را در یک ظرف آب سرد بریزید و حدود یک تا ۲ ساعت صبر کنید. سپس آب پوست پرتقالها را عوض کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای سیب خانگی
مرحله پنجم: شهد مربا را آماده کنید
برای تهیه شهد این مربا باید آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. صبر کنید تا شکر در آب حل شود و آب شروع به جوشیدن کند تا شهد شما آماده شود.
مرحله ششم: خلال هویج و پوست پرتقال را به شهد اضافه کنید
به محض جوش آمدن شهد، میتوانید خلالهای هویج را به شربت اضافه کنید. حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید و بعد خلالهای پوست پرتقال را در قابلمه بریزید. در این مرحله کف سفیدی روی شهد ایجاد میشود که باید با قاشق آن را بردارید و دور بریزید. این کار موجب شفافتر و خوشرنگتر شدن مربای شما میشود.
مرحله هفتم: مربا را آماده کنید
اجازه دهید مربای هویج و پوست پرتقال برای ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در ۱۵ دقیقه نهایی پخت مربا میتوانید آب لیمو ترش تازه و عصاره وانیل را به آن اضافه کنید. در ادامه خلال پسته و خلال بادام را اضافه کنید. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا خنک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست گریپ فروت
مرحله هشتم: مربا را در شیشه بریزید
بعد از این که مربا به طور کامل سرد شد، آن را در شیشههای کاملا تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید. حالا میتوانید این مربای خوشمزه را برای صبحانه میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مهمترین نکات کلیدی شکرک نزدن مربای هویج و پوست پرتقال
در ادامه به مهمترین نکات کلیدی شکرک نزدن مربای هویج و پوست پرتقال اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اضافه کردن آب لیمو ترش تازه در کنار طعمی که به مربا میبخشد، از شکرک زدن آن جلوگیری میکند.به منظور جلوگیری از شکرک زدن این مربا میتوانید به جای آب لیمو ترش تازه از مقداری آب پرتقال تازه، جوهر لیمو، سرکه سفید یا حتی آب نارنج استفاده کنید.در صورتی که مربای شما پس از مدتی شکرک زد، میتوانید مقدار کمی آب و کم آبلیمو به مربا اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه بجوشانید تا شکرک به طور کامل برطرف شود. سپس صبر کنید تا مربا دوباره سرد شود و بعد آن را در شیشه تمیز بریزید.غلظت این مربا بعد از خنک شد باید مثل عسل باشد، رقیق بودن مربا موجب شکرک زدن و خراب شدن آن میشود.اگر هویج و پوست پرتقال به خوبی پختند و شهد مربا هنوز رقیق به نظر میرسد، میتوانید شعله گاز را زیاد کنید تا شهد غلیظ شود. این کار از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند و ماندگاری آن را افزایش میدهد.
نکات و فوت و فنهای خوشمزهتر شدن مربای هویج و پوست پرتقال
در ادامه این بخش به نکاتی طلایی در مورد روش تهیه مربای هویج و پوست پرتقال اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای تهیه این مربا حتما از قسمت رنگی پوست پرتقال استفاده کنید و قسمت سفید را با چاقو جدا کنید تا طعم مربای شما تلخ نشود.برای تهیه این مربا میتوانید از ترکیب پوست پرتقال با پوست نارنج و نارنگی استفاده کنید.برای مزه دار کردن این مربا میتوانید مقداری زعفران دم کرده، گلاب، پودر هل یا پودر دارچین به آن اضافه کنید.به خاطر داشته باشید که همه چاشنیها و طعم دهندههای این مربا باید در ۱۵ دقیقه نهایی پخت به آن اضافه شوند.در صورتی که از هویج رنده شده برای پخت این مربا استفاده کنید، مربای شما سریعتر آماده میشود.به منظور لعاب دار شدن این مربا میتوانید چند عدد هسته به یا مقداری ژلاتین به مربا اضافه کنید.مدت زمان ماندگاری این مربا حدود ۶ ماه است و پس از آن ممکن است رنگ و مزه مربا تغییر پیدا کند.برای تهیه این مربا بهتر است از قابلمه روی یا مسی استفاده کنید تا مربای شما خوشرنگ تر شود.در صورتی که مربای پوست پرتقال و هویج به غلظت مناسب نرسد، ممکن است پس از مدتی کپک بزند.برای نگهداری این مربا و همچنین برداشتن آن از شیشه از ظرف و قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.هر چقدر بیشتر شیشه مربا را باز کنید، هوای بیشتری با مربا تماس خواهد داشت و ماندگاری این مربا کمتر میشود.اضافه کردن خلال بادام و پسته به این مربا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آنها را حذف کنید.در صورتی که مربا گرم باشد و آن را در شیشه بریزید، ممکن است مربای شما کپک بزند.
در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه بهترین روش تهیه مربای هویج و پوست پرتقال و همه فوت و فنهای جلوگیری از شکرک زدن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: