طرز تهیه مربای زیتون+ نکات شکرک نزدن

  • توسط: admin


مربای زیتون یکی از خاص‌ترین انواع مربا است که ممکن است برای برخی افراد حتی عجیب به نظر برسد. برای درست کردن این مربا از زیتون سبز بدون هسته استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه مربای زیتون و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن مربای زیتون ابتدا باید زیتون بدون هسته را همراه با آب در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه بجوشانید. سپس شهد مربا را با ترکیب شکر، آب، میخک و پوست پرتقال آماده کنید. در ادامه زیتون‌ها را به شهد اضافه کنید. اجازه دهید مربا روی حرارت ملایم بجوشد و به قوام برسد. رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید. 

مواد لازم برای مربای زیتون

مواد لازممقدار مورد نیاززیتون سبز بدون هسته۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمپرتقال۱ عددآبحدود ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارمیخک صدپر یا ادویه دلخواهبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه مربای زیتون خانگی

مدت زمان آماده‌سازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: آسانمناسب برای: یک شیشه

مرحله اول: زیتون‌ها را بجوشانید

برای شروع باید زیتون‌های بدون هسته را در یک قابلمه بریزید و کمی آب نیز به قابلمه اضافه کنید. زیتون‌ها را با حرارت ملایم بجوشانید تا نمک و سرکه آن‌ها به طور کامل از بین برود. سپس آن‌ها را آبکش کنید.

مرحله دوم: پوست پرتقال را خرد کنید

برای خوش عطر شدن این مربا باید از پوست پرتقال استفاده کنید. در این مرحله باید پرتقال را به خوبی بشویید و بعد لایه رنگی روی پوست پرتقال را با یک چاقوی تیر جدا کنید و به صورت نوارهای کوچک برش دهید.

مرحله سوم: شهد مربا را آماده کنید

شکر را همراه با نصف لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید شکر به طور کامل در آب حل شود و بعد میخک و پوست پرتقال‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید شهد مربا برای چند دقیقه بجوشد و غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا کیوی

مرحله چهارم: مربا را آماده کنید

در این مرحله نوبت اضافه کردن زیتون‌ها به شهد است. زیتون‌ها را در قابلمه بریزید و اجازه دهید برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در شهد بپزند. زمانی که مربا غلیظ شد، می‌توانید مقداری آب پرتقال به آن اضافه کنید. اضافه کردن آب پرتقال از کپک زدن مربا جلوگیری می‌کند.

مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید

۲ تا ۵ دقیقه بعد از اضافه کردن آب پرتقال، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مربا کاملا خنک شود. در ادامه آن را در شیشه تمیز و خشک بریزید. روی شیشه به اندازه نیم سانتی‌متر فضای خالی در نظر بگیرید.

درب شیشه را ببندید و بعد آن را برگردانید و حدود ۱۲ ساعت در این حالت بگذارید. مربای زیتون شما آماده مصرف است و می‌توانید آن را با نان تازه و خامه میل کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای زیتون

نکات مهم برای شکرک نزدن مربای زیتون

برای جلوگیری از شکرک نزدن این مربا راهکارهای متعددی وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

برای این که مربا شکرک نزند از مقداری آبلیمو یا آب پرتقال تازه در مربا استفاده کنید.برای جلوگیری از شکرک زدن مربا اجازه دهید شهد روی حرارت ملایم بجوشد و به قوام برسد. برای تست قوام مربا می‌توانید مقداری از آن را در یک کاسه بریزید تا خنک شود. سپس آن را بین دو انگشت خود بریزید. اگر شهد چسبناک بود، یعنی آماده است.اگر مربا شکرک زد، می‌توانید مقداری آب جوش با کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید و مربا را برای چند دقیقه روی حرارت بجوشانید تا شکرک برطرف شود.برای درست کردن این مربا به هیچ عنوان شعله گاز را زیاد نکنید، این کار موجب شکرک زدن مربا می‌شود.برای جلوگیری از شکرک زدن این مربا می‌توانید به جای آبلیمو و آب پرتقال تازه‌ای مقداری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.استفاده از شکر به مقدار زیاد در این مربا، موجب شکرک زدن آن می‌شود. بهتر است مقدار شکر را هم اندازه یا ۱/۵ برابر زیتون در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زعفران

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای زیتون

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن مربای زیتون اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این مربا می‌توانید به جای آب پرتقال از مقداری آب لیمو ترش استفاده کنید.به منظور خوشمزه‌تر شدن این مربا می‌توانید مقداری هل و خلال بادام به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید زیتون‌ها را به صورت خلالی یا اسلایسی خرد کنید تا مربای شما ظاهر جذاب‌تری داشته باشد.اگر طعم زیتونی که برای درست کردن مربا استفاده می‌کنید تلخ است، حتما آن را برای چند روز در آب قرار دهید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی زیتون به طور کامل گرفته شود.برای مزه دار کردن این مربا می‌توانید از مقداری گلاب استفاده کنید.به منظور جلوگیری از کپک زدن این مربا می‌توانید بعد از ریختن مربا در شیشه ؛ شیشه را برای ۵ دقیقه در آب بجوشانید.به هیچ عنوان زیتون‌ها را به مدت طولانی روی حرارت نجوشانید، این کار موجب له شدن زیتون می‌شود.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه مربای زیتون و همه فوت‌وفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید