طرز تهیه مربا کیوی+ نکات شکرک نزدن

  • توسط: admin


کیوی یکی از میوه‌های خوشمزه و مقوی است که علاوه بر مصرف آن به عنوان میوه، برای درست کردن مربا نیز استفاده می‌کنند. مربا کیوی طعمی ترش و شیرین (ملس) دارد و با ظاهری زیبا زینت بخش سفره‌ صبحانه شما خواهد شد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه این مربا را با ۴ روش متفاوت برایتان شرح دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این مربای مجلسی کیوی‌ها را پوست کنده و برش بزنید. شکر و آب را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا قوام آید. سپس کیوی‌ها را به شیره اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند. بعد از اضافه کردن آبلیمو، مربا آماده است. این مربا را می‌توانید با آهک و به صورت له شده و رنده شده نیز درست کنید. برای مطالعه رسپی این مربا با جزئیات کامل در ادامه همراه ما باشید.

مواد لازم برای مربا کیوی

مواد لازممقدار مورد نیازکیوی رسیده و شیرین و سفت۱ کیلوگرمشکر۱ کیلوگرمآب۵۰۰ میلی‌لیتر (۲ پیمانه)آبلیمو۱ قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه مربا کیوی ساده

مدت زمان آماده‌سازی: ۴۵ دقیقهدرجه سختی: متوسطمقدار مواد اعلام شده در این آموزش، ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم مربای کیوی به شما می‌دهد. 

مرحله اول: برش زدن کیوی

کیوی‌ها را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و به شکل دلخواه برش زنید.

مرحله دوم: آماده‌سازی شیره مربا

شکر و آب را مخلوط کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا دانه‌های شکر حل شود و شروع به جوشیدن کند. بعد حرارت را کم کنید تا بجوشد و قوام آید.

برای اینکه متوجه شویم شیره مربا قوام آمده است یا خیر، روش‌های زیادی وجود دارد. می‌توانید با یک قاشق خشک و تمیز مقدار کمی از شیره را بردارید و چند ثانیه اجازه دهید خنک شود.

سپس یک قطره از شیره را مابین دو انگشت تست کنید. اگر کمی کش آمد، یعنی شیره مربا قوام آمده و آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زرشک

مرحله سوم: افزودن کیوی به شیره مربا

کیوی‌ها را به شیره قوام آمده اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا بجوشد و کف کند. با یک قاشق کف روی مربا را جمع کنید تا در نهایت مربا شفاف و خوشرنگ شود.

مرحله آخر: جا افتادن مربا

بعد از جمع کردن کف روی مربا حرارت را پایین آورید و اجازه دهید حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بجوشد تا کیوی‌ها کاملا بپزند. در نهایت آبلیمو را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

اجازه دهید مربا داخل همان ظرف یک شب در دمای محیط بماند و بعد اگر دیدید قوام مربا مناسب است، داخل شیشه مناسب پر کنید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

نکات مهم در تهیه مربا کیوی

مربای کیوی له شده بدون آب

طرز تهیه مربای کیوی له شده و بدون آب بسیار ساده است. برای درست کردن این مربا باید کیوی‌ها را بعد از شستن و پوست گرفتن کاملا له کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس شکر را به آن اضافه کرده و در یخچال بگذارید تا آب بیندازد. بعد از چند ساعت که مواد داخل قابلمه آب انداخت، آن را با درب باز روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند. 

سپس حرارت را کم کنید تا مربا بپزد و قوام آید. در نهایت نیز چاشنی‌های دلخواه نظیر وانیل و گلاب را همراه با کمی آبلیمو به مربا اضافه کنید و اجازه دهید مربا سرد شود. سپس مربا را در شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا پرتقال کامکوات

مربای کیوی رنده شده

طرز تهیه مربای کیوی رنده شده نیز همانند مربای کیوی له شده و بدون آب است. با این تفاوت که کیوی‌ها را پس از شستن و پوست گرفتن به جای له کردن باید با رنده ریز، رنده کنید. همچنین دیگر نیازی نیست که ترکیب کیوی و شکر را در یخچال قرار دهید تا آب بیندازد. ادامه مراحل را همانند طرز تهیه مربای کیوی له شده انجام دهید تا مربایی خوش‌طعم و یکدست داشته باشید. 

نکات شکرک نزدن مربا کیوی

نکات شکرک نزدن مربا کیوی

برای جلوگیری از شکرک زدن مربا، رعایت چند نکته ضروری است:

استفاده بیش از حد شکر، مهم‌ترین عامل برای شکرک زدن مربا است؛ پس در استفاده از شکر افراط نکنید.حرارت بالا باعث تجزیه قند و در نتیجه شکرک زدن می‌شود. بهتر است مربا را با حرارت ملایم بپزید تا میوه‌ها به تدریج پخته شوند و مربا قوام بیاید.حتما از آبلیمو استفاده کنید. اسید موجود در آبلیمو به حفظ شفافیت مربا کمک کرده و از تشکیل کریستال‌های شکر جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای خیار به شکل گل

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه مربا کیوی

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن مربا کیوی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اگر شیره مربا شل بود و قوام مناسبی نداشت کیوی‌ها را جدا کنید و شیره را روی حرارت پایین قرار دهید تا قوام آید (به روش گفته شده تست کنید). در نهایت بعد از خنک شدن کیوی‌ها را به شیره اضافه کنید.اگر قوام شیره مربا زیاد بود و سفت شده بود می‌توانید مقداری آب جوش به مربا اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد و روی حرارت قرار دهید. بعد از چند دقیقه که جوشید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. (مقدار آب به همان اندازه‌ای باشد که مربا برای رسیدن به قوام مناسب نیاز دارد)برای درست کردن این مربا، نیاز است که حتما پوست میوه را بگیرید و سپس به قطعات دلخواه خرد کنید.برای طعم بهتر مربا می‌توانید کمی وانیل هم در حین پخت کیوی به مربا اضافه کنید.کیوی بعد از پخت تغییر رنگ می‌دهد، در صورت تمایل می‌توانید از مقداری رنگ خوراکی سبز برای خوشرنگ شدن مربا استفاده کنید.برای اینکه مربای شما کپک نزند، شیشه مربا را با آب جوش استریل کنید و بعد مربا را داخل آن بریزید.

در این مطلب از بخش آشپزی آدرینطرز تهیه مربا کیوی را با روش‌های مختلف برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این مربای خوشمزه را در خانه درست کنید و از طعم بی‌نظیر آن در وعده صبحانه نهایت لذت را ببرید.

شراره هستم، یک نویسنده و مسافر تمام‌ وقت. اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست. اگر هم می‌خواهید به دنیاهای جدید سفر کنید، به کانال یوتیوبم سر بزنید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید