طرز تهیه لاهماجون ترکیه‌ای؛ یک نوع پیتزای معروف و خوشمزه

  • توسط: admin


مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

3 ساعت و نیم

زمان پخت

30 دقیقه

لاهماجون، اسم یک نوع پیتزا معروف و خوشمزه ترکی است. ریشه اسم این غذا عربی و به معنی گوشت و خمیر است. با این حال پخت لاهماجون در ترکیه راه‌ و روش خاص خود را دارد. با ما در این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با روش پخت لاهماجون ترکیه‌ای آشنا شویم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده‌سازی خمیر لاهماجون ابتدا مخمر را عمل آورده و سپس با دیگر مواد لازم برای خمیر ترکیب کنید، روی آن را بپوشانید و اجازه دهید تا ۲ ساعت استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.

بعد از دو ساعت روغن زیتون را هم اضافه کنید. خمیر را تا ۱۵ دقیقه ورز دهید تا حالت لاستیکی به خود بگیرد و بگذارید یک ساعت دیگر هم استراحت کند. گوجه، جعفری، پیاز و سیر را ریز خرد کنید و سپس آن را با رب، گوشت چرخ کرده و سس فلفل ترکیب کنید.

خمیر را به چند بخش مساوی تقسیم و با وردنه باز کنید. روی هر ورقه، لایه‌ای نازک از تاپینگ بمالید. لاهماجون را در فری که از قبل گرم کرده‌اید به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای خمیر لاهماجون برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید همه منظوره۲۵۰ گرمشکر۱/۲ قاشق چای‌خوریخمیر مایه خشک فوری۳ گرمآب ولرم۱۶۰ میلی‌لیترنمک۵ گرمروغن زیتون۱/۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تاپینگ و سرو

مواد لازممقدار مورد نیازگوجه فرنگی۲۵۰ گرمپیاز۷۵ گرمسیر۲ حبهجعفری تازه۳۰ گرمگوشت چرخ کرده۲۰۰ گرمسس فلفل قرمز۱ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمک۳/۴ قاشق چای‌خوریفلفل سیاه تازه۱/۴ قاشق چای‌خوریبرش نازک لیمو برای تزیئنچند عدد (دلخواه)جعفری برای تزئینچند شاخهگوجه فرنگی برای تزئین۲ عدد متوسطپول بیبربه میزان کافیترشی فلفلبه میزان کافی

مرحله اول: خمیر را آماده کنید

مخمر فوری را با توجه به دستور نوشته شده در پشت بسته در مقداری آب ولرم به عمل آورید.

آرد را با شکر، نمک، آب و مخمر مخلوط کنید و خوب ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و بگذارید تا ۲ ساعت استراحت کند و دو برابر شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فطایر گوشت عربی با خمیر مخصوص

مرحله دوم: خمیر را ورز دهید

روغن زیتون را به خمیر اضافه کنید و خوب ورز دهید تا فرمی لاستیکی بگیرد. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به ورز دادن ادامه دهید.

مراقب باشید دمای خمیر بالا نرود و از دمای دستتان گرم‌تر نشود. اگر این اتفاق افتاد چند دقیقه خمیر را در یخچال بگذارید و بعد از این که خنک شد، مجددا ورز دادن را ادامه دهید.

زمانی که خمیر به قدر کافی لاستیکی شد، روی آن را بپوشانید و بگذارید یک ساعت دیگر هم استراحت کند.

مرحله سوم: تاپینگ را آماده کنید

۲۵۰ گرم گوجه را پوست بگیرید، بخش آبدار گوجه را بیرون آورید و کنار بگذارید.

گوجه را به همراه جعفری، سیر و پیاز در غذاساز بریزید تا بافتی یکدست پیدا کند. اگر این ترکیب زیاد آبدار شد، کمی از آب آن را بگیرید.

پوره سبزیجات را با گوشت چرخ کرده، سس تند، رب گوجه و نمک و فلفل خوب ترکیب کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: تایپنگ را روی خمیر بریزید

خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید. اگر می‌خواهید قطر لاهماجون‌ها کمتر باشد، می‌توانید آن را به ۶ قسمت تقسیم کنید.

هر بخش را با کمک وردنه باز کنید تا به شکل یک دایره نازک درآید. توجه کنید که تقارن کامل دایره در آماده کردن لاهماجون زیاد اهمیت ندارد.

روی هر کدام از خمیرها را با لایه نازکی از تاپینگ بپوشانید. می‌توانید از دست برای این کار و مالیدن تایپنگ به همه بخش‌های پیتزا استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیتزا کالزونه به روش ایتالیایی

مرحله پنجم: لاهماجون را بپزید

لاهماجون را در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده‌اید بگذارید. گزینه پخت از بالا و پایین بدون فن را انتخاب کنید.

دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. بعد از ۲۰ دقیقه به لاهماجون سر بزنید. اگر روی آن طلایی شده بود، لاهماجون شما آماده است.

آن را با برش‌های گوجه، لیمو و جعفری تازه تزئین کنید. می‌توانید برای تزئین آن از پول بیبر هم استفاده کنید و در کنار لاهماجون ترشی فلفل هم سرو کنید.

نکات و فوت‌ و فن‌های طرز تهیه لاهماجون

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه لاهماجون

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت لاهماجون ترکیه‌ای اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در تاپینگ لاهماجون می‌توانید از فلفل دلمه و سس سالسا هم استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید لاهماجون را روی نان لواش و خمیر یوفکا هم آماده کنید.در ترکیه لاهماجون بعد از آماده شدن رول می‌شود و به صورت رول شده، به عنوان پیش غذا سرو می‌شود.می‌توانید برای پخت این غذا، از خمیر پیتزای آماده استفاده کنید. هر چند که ضخامت خمیر پیتزاهای موجود در بازار کمی نسبت به ضخامت خمیر لازم برای لاهماجون زیاد است.همچنین در صورت تمایل می‌توانید مواد تاپینگ را پیش از اضافه کردن روی خمیر در ماهیتابه بپزید. در این صورت نباید بگذارید مواد کاملا بپزند زیرا در غیر این صورت در فر خشک می‌شوند.

در این مطلب از بخش آشپزی آدرینبا طرز تهیه لاهماجون، نوعی پیتزا که مصرف آن در ترکیه، ارمنستان، لبنان و کشورهای حوزه دریای مدیترانه رواج دارد، آشنا شدیم. می‌توانید لاهماجون را هم به عنوان غذا و هم به عنوان پیش غذا آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

منبع: vidarbergum.com

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید