طرز تهیه قیمه بادمجان+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
15 دقیقه
زمان پخت
2 ساعت
قیمه بادمجان یک غذای خوشمزه ایرانی است که شباهت زیادی به خورشت قیمه دارد و همراه با بادمجان و در برخی مواقع گوجه سرخ شده سرو میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه قیمه بادمجان و همه فوتوفن های درست کردن این غذای لذیذ آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذا ابتدا باید لپه را بخیسانید. پیاز و گوشت را همراه با ادویهها تفت دهید و بعد لپه و رب گوجه را اضافه کنید. آب را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به آرامی بپزد. بادمجانها را در روغن سرخ کنید.
بعد از این که گوشت و لپه پختند، زعفران و لیمو عمانی و ادویهها را به خورشت اضافه کنید. در ۱۵ دقیقه نهایی میتوانید دارچین و بادمجانها را در خورشت بریزید.
رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای قیمه بادمجان برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت خورشتی۳۰۰ گرملپه۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۱ عدد بزرگبادمجان قلمی۴ عددلیمو عمانی۲ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوریدارچین۱/۲ قاشق چایخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان
مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۲ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: لپه را بخیسانید
برای شروع باید لپه را در یک کاسه آب بریزید و بخیسانید. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. خیساندن لپه به پخت سریعتر آن نیز کمک میکند.
مرحله دوم: پیاز و گوشت را تفت دهید
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه تکههای گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کنید و بعد از چند دقیقه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید. همه مواد را برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم: لپه و رب گوجه را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید لپههای خیسانده شده را آبکش کنید و در قابلمه بریزید. لپهها را برای ۲ تا ۳ دقیقه با سایر مواد تفت دهید و سپس مواد را کنار بزنید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. رب را خوب تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته و خوشرنگ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه
مرحله چهارم: آب را اضافه کنید
۴ لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بپزد و گوشت نرم شود.
مرحله پنجم: تلخی بادمجانها را بگیرید
بادمجانها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه بادمجانها را به صورت ورقهای خرد کنید. کمی نمک روی بادمجانها بپاشید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا تلخیشان گرفته شود. سپس بادمجانها را بشویید و با دستمال خشک کنید.
مرحله ششم: بادمجانها را سرخ کنید
در این مرحله باید مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید و زمانی که کاملا سرخ شدند، آنها را از ماهیتابه خارج کنید و روی دستمال جاذب روغن یا آبکش قرار دهید تا روغن اضافهشان خارج شود.
مرحله هفتم: خورشت را آماده کنید
بعد از این که گوشت و لپه به خوبی پختند، میتوانید زعفران دم کرده و لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید. قبل از اضافه کردن لیمو عمانی بهتر است آن را برای نیم ساعت در آب گرم بخیسانید یا دانههای آن را جدا کنید تا خورشت شما تلخ نشود.
در ادامه صبر کنید تا خورشت به آرامی بجوشد و جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه نهایی پخت خورشت، میتوانید دارچین، نمک و بادمجانها را اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت بادمجان
مرحله هشتم: خورشت را سرو کنید
بعد از ۱۵ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید، بعد از اضافه کردن بادمجانها به هیچ عنوان بیشتر از ۱۵ دقیقه خورشت را روی شعله گاز قرار ندهید. در ادامه خورشت را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه با بادمجان سرخ شده تزیین کنید.
این خورشت را میتوان با مرغ یا گوشت قلقلی نیز درست که در ادامه هر کدام از این روشها را توضیح خواهیم داد.
قیمه بادمجان با مرغ
برای درست کردن قیمه بادمجان با مرغ باید گوشت را حذف کنید و به جای آن از سینه مرغ خرد شده استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این غذا مثل روش قبل است.
قیمه بادمجان با گوشت قلقلی
برای پخت این خورشت میتوانید به جای گوشت تکهای از گوشت قلقلی نیز استفاده کنید. در این روش باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید. حتما آب اضافه پیاز را بگیرید و مواد را خوب ترکیب کنید. سپس گوشت را به صورت قلقلی درست کرده، در روغن سرخ کنید و در خورشت بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت به آلو
تزیین خورشت قیمه بادمجان
برای تزیین این خورشت میتوانید از بادمجان سرخ شده و چند عدد گوجه فرنگی سرخ شده استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید گوجه گیلاسی را سرخ کنید و از آن برای تزیین خورشت استفاده کنید. برخی افراد برای تزیین این خورشت از سیب زمینی سرخ شده استفاده میکنند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه قیمه بادمجان
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت قیمه بادمجان اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این خورشت بهتر است از چوب دارچین به جای پودر دارچین استفاده کنید. این کار هم طعم بهتری به غذا میبخشد و هم از تیره شدن آن جلوگیری میکند. در صورت استفاده از چوب دارچین، حتما آن را قبل از سرو از خورشت خارج کنید.برای پخت خورشت بادمجان میتوانید از گوشت گوسفند با استخوان استفاده کنید. گوشت مغز ران گوساله و گوشت سردست گوسفند برای این غذا بسیار مناسب هستند.در برخی رسپیها برای پخت این خورشت به جای لیمو عمانی از مقداری غوره یا آبغوره استفاده میشود.برای درست کردن این غذا بهتر است از بادمجان قلمی استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید به جای لیمو عمانی از گرد لیمو یا آب لیمو ترش برای مزه دار کردن این خورشت استفاده کنید.برای پخت این غذا به هیچ عنوان گوشت را به مدت طولانی سرخ نکنید، زیرا این کار موجب سفت شدن گوشت در خورشت میشود.برای درست کردن خورشت قیمه بادمجان میتوانید به جای گوشت تکهای از گوشت قلقلی یا مرغ نیز استفاده کنید.قبل از اضافه کردن رب به این خورشت، حتما آن را به خوبی سرخ کنید تا خوشرنگ شود.برای گرفتن تلخی بادمجان میتوانید تکههای بادمجان را برای ۲۰ دقیقه در آب نمک قرار دهید و بعد آبکش کنید.برای درست کردن قیمه بادمجان مجلسی برای ۸ نفر باید مواد اولیه این غذا را ۲ برابر کنید.در طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان در زودپز باید مواد را تفت دهید و بعد برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در زودپز بپزید و در ادامه خورشت را به قابلمه منتقل کنید تا جا بیفتد.برای خوشمزهتر شدن این خورشت میتوانید به جای رب گوجه از مقداری گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.برای پخت قیمه بادمجان بدون گوشت میتوانید گوشت را حذف و این خورشت را به صورت گیاهی آماده کنید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن خورشت قیمه بادمجان نذری از مقداری گلاب نیز استفاده میشود.اضافه کردن زعفران به این خورشت اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.برای گرفتن تلخی لیمو عمانی باید به کمک چاقو چند برش روی آن ایجاد کنید و بعد لیموها را برای نیم ساعت در آب جوش قرار دهید.
در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه قیمه بادمجان و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این خورشت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: