طرز تهیه قابلی پلو (کابلی پلو) افغانی + نکات و فوت‌وفن‌ ها

  • توسط: admin


قابلی پلو (کابلی پلو) یکی از غذاهای محبوب و معروف افغانستان است. برخی این غذا را با گوشت گوسفندی و برخی با مرغ تهیه می‌کنند. جالب است بدانید این غذا جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی هم دارد. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، طرز تهیه قابلی پلو افغانی را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا پیاز را تفت دهید سپس گوشت را با ادویه‌ها به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و عطر ادویه‌ها آزاد شود. هویج، کشمش و زرشک را با شکر و گلاب تفت دهید تا طعم‌ها به خوبی ترکیب شوند. برنج را نیم‌پز کنید. ته قابلمه را با ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی بپوشانید، لایه اول برنج بریزید و بعد ترکیبی از گوشت پخته شده و ترکیب مواد هویجی بریزید.

این کار را تا پایان یافتن مواد اولیه تکرار کنید. قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و با حرارت ملایم بپزد. در زمان سرو قابلی پلو را با خلال پسته و بادام تزیین کنید. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم قابلی پلو (کابلی پلو) افغانی

برنج ۲ پیمانهگوشت گوسفند ۴۰۰ گرمهویج ۲ عددپیاز ۱ عددکشمش ½ پیمانهزرشک ۲ قاشق غذاخوریروغن ۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوریدارچین  ½ قاشق چای‌خوریزردچوبه ½ قاشق چای‌خوریشکر ۱ قاشق غذاخوریگلاب ۱ قاشق غذاخورینمک و فلفل به میزان لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه قابلی پلو (کابلی پلو) افغانی

مدت زمان آماده سازی: ۶۰-۹۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردسته‌بندی: متوسط

مرحله اول: آماده‌سازی پیاز

پیاز را بشویید و پوست بگیرید.

آن را به صورت نگینی خرد کنید.

در قابلمه مناسبی مقداری روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت گذارید.

پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه‌ای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه هویج پلوی مجلسی با ته‌دیگ هویج

مرحله دوم: افزودن گوشت و ادویه‌ها

گوشت گوسفند را بشویید و درون آبکش گذارید تا آب اضافی‌اش گرفته شود.

گوشت را با کمک چاقو به قطعات کوچک برش دهید.

سپس به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و بوی خامی آن گرفته شود.

در همین مرحله زردچوبه، محلول زعفران، فلفل و دارچین را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله سوم: افزودن آب و پخت گوشت

آب جوش را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید.

حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش رسد سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید ۲۵-۳۵ دقیقه ای زمان دهید تا گوشت بپزد و آب درون قابلمه تبخیر شود.

مرحله چهارم: آماده سازی هویج

هویج‌ها را بشویید و پوست بگیرید.

با کمک چاقو یا رنده آن‌ها را به صورت خلالی خرد کنید.

در تابه مناسبی کمی روغن یا کره بریزید و تابه را روی حرارت ملایم گذارید.

هویج‌ها را در روغن کمی تفت دهید تا خوشرنگ شوند و بوی خامی‌شان گرفته شود.

مرحله پنجم: افزودن کشمش و زرشک

کشمش و زرشک را تمیز کنید و بشویید.

در آبکش بریزید تا کمی آب اضافی‌شان گرفته شود سپس به هویج‌های درون تابه اضافه کنید.

چند ثانیه تفت دهید تا طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

توجه داشته باشید که در این مرحله حرارت باید ملایم باشد تا زرشک و کشمش نسوزند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو پلو

مرحله ششم: افزودن شکر و گلاب

شکر و گلاب به محتوای درون تابه اضافه کنید و با همان حرارت کم چند ثانیه دیگر به هم زنید تا دانه‌های شکر در مواد کاملا حل شوند.

مرحله هفتم: آماده سازی برنج

برنج را تمیز کنید و با مقداری آب بشویید. برنج را باید چند ساعت پیش از پخت در آب بخیسانید.

قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذارید.

منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش رسد سپس برنج را به آن اضافه کنید و ۴-۶ دقیقه ای زمان دهید تا برنج نیم پز شود سپس آن را درون آبکش بریزید و با کمی آب سرد بشویید.

توجه داشته باشید که این مدت زمان با توجه به برنج مصرفی شما متفاوت است. باید دانه‌های برنج در این مرحله کمی نرم شده باشند (اصطلاحا زنده باشند)

مرحله هشتم: ترکیب برنج و مواد

در یک قابلمه مناسب، ته‌دیگ نان یا سیب زمینی بچینید.

لایه اول را مقداری برنج بریزید سپس مقداری از گوشت و مواد تفت داده شده را روی آن قرار دهید.

لایه بعدی را از برنج بریزید و مجدداً مواد گوشت و هویج را روی آن بگذارید.

این کار را تا زمانی که همه مواد تمام شود، ادامه دهید.

مرحله نهم: پختن قابلی پلو

درب قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و قابلمه را روی حرارت متوسط به مدت ۴۰-۵۰ دقیقه قرار دهید.

اجازه دهید تا برنج با بخار خود کاملاً بپزد.

پس از آماده شدن قابلی پلو، آن را در ظرف سرو بریزید و با خلال پسته و بادام به دلخواه تزیین کنید.

نکات طلایی برای خوشمزه‌تر شدن قابلی پلو

گوشت مرغ را می‌توانید با گوشت گوسفند جایگزین کنید؛ اما برای طعم بهتر، از گوشت گوسفند تازه استفاده کنید.برای عطر بیشتر، می‌توانید از زعفران دم کرده استفاده کنید.هویج‌ها را باید به اندازه مناسب رنده کنید تا پس از پختن، بافت نرم و خوبی داشته باشند.استفاده از دارچین در مراحل پخت گوشت به طعم منحصر به فرد قابلی پلو کمک می‌کند.اگر نمی‌خواهید از کشمش استفاده کنید، می‌توانید از خرما برای طعم‌دهی جایگزین کنید.استفاده از برنج ایرانی برای این پلو باعث طعم بهتر و بافت عالی می‌شود.اگر دوست دارید پلو شما کمی شیرین‌تر شود، می‌توانید مقدار شکر را بیشتر کنید.برای طعم دلپذیرتر، کمی کره روی برنج بعد از پخت بریزید.پس از آماده شدن برنج، قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید تا حرارت به خوبی در آن پخش شود.اگر به دنبال طعم تند هستید، می‌توانید مقداری فلفل قرمز به گوشت اضافه کنید.

امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقه‌مندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این غذای جذاب و خوشمزه افغانی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید