طرز تهیه فسنجان با مرغ+ نکات و فوت‌وفن ها

  • توسط: admin


مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

4 ساعت

فسنجان یکی از خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که برای درست کردن آن از ترکیب مرغ، گردو و رب انار استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه فسنجان با مرغ تکه‌ای و ریش ریش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این خورشت ابتدا باید پیاز را خرد و در روغن تفت دهید تا سبک شود. در ادامه زردچوبه و مغز گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و مواد را برای یک دقیقه تفت دهید. سپس ۶ تا ۷ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گردو برای چند ساعت بپزد.

بعد از این که گردو روغن انداخت، می‌توانید رب را اضافه کنید. مرغ را در روغن سرخ کنید و همراه با مقداری زعفران و در صورت نیاز شکر به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید خورشت برای ۱ تا ۱/۵ ساعت دیگر بپزد و آماده شود.

برای پخت این خورشت با مرغ ریش ریش باید مرغ را به صورت جداگانه بپزید و ریش ریش کنید و در یک ساعت آخر پخت خورشت در قابلمه بریزید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای فسنجان با مرغ برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسینه یا ران مرغ۴ تکهرب انار۲ قاشق غذاخوریمغز گردو۳۰۰ گرمپیاز۱ عدد بزرگزعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوریشکر (اختیاری)۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه خورشت فسنجان مجلسی با مرغ

مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴ ساعتدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: مرغ را مزه دار کنید

برای شروع باید تکه‌های مرغ را در یک ظرف بریزید و مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. در ادامه روی ظرف را بپوشانید و مرغ‌ها را برای چند دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند.

مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه پیازهای سرخ شده را در روغن سرخ کنید تا سبک و شفاف شوند.

کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر پیازها را تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش شمالی نارنج

مرحله سوم: گردو را میکس کنید

برای درست کردن فسنجان باید گردو را به طور کامل میکس کنید. برای این کار می‌توانید گردوها را در مولینکس بریزید یا به کمک چرخ گوشت کاملا پودر کنید.

مرحله چهارم: گردو را بپزید

پودر گردو را به قابلمه اضافه کنید و برای یک دقیقه با پیاز تفت دهید. در ادامه حدود ۶ تا ۷ لیوان آب در قابلمه بریزید، درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید گردو به خوبی بپزد و روغن بیندازد.

به خاطر داشته باشید که گردو نباید برای مدت طولانی تفت داده شود، زیرا این کار موجب سوختن و تیره شدن گردو می‌شود. پخت گردوها حدود ۲ تا ۳ ساعت طول می‌کشد.

مرحله پنجم: رب انار را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید رب انار را به خورشت اضافه کنید. برای درست کردن این غذا می‌توانید بنا به ذائقه خودتان از رب انار شیرین، ترش یا ملس استفاده کنید.

مرحله ششم: مرغ را سرخ کنید

در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. در ادامه تکه‌های مرغ مزه دار شده را در روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت بادمجان

مرحله هفتم: مرغ را به خورشت اضافه کنید

بعد از این که مرغ‌ها به خوبی سرخ شدند، می‌توانید آن‌ها را به خورشت اضافه کنید. اگر از رب انار ترش برای درست کردن این فسنجان استفاده می‌کنید، می‌توانید مقداری شکر نیز به غذا اضافه کنید تا طعم خورشت شما ملس شود.

برای خوشرنگ شدن فسنجان می‌توانید مقداری زعفران نیز به خورشت اضافه کنید.

مرحله هشتم: خورشت را آماده کنید

حدود ۱ تا ۱/۵ ساعت دیگر صبر کنید تا خورشت با حرارت ملایم بجوشد و کاملا جا بیفتد. بعد از اینکه خورشت آماده شد، می‌توانید آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه با برنج کته یا آبکش سرو کنید.

فسنجان با مرغ ریش ریش

فسنجان با مرغ ریش ریش

برای پخت خورشت فسنجان مجلسی با مرغ ریش ریش باید از سینه مرغ استفاده کنید و آن را به صورت جداگانه با یک عدد پیاز خرد شده و کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بپزید و سپس ریش ریش کنید.

در ادامه سایر مراحل پخت خورشت را مثل روش قبل دنبال کنید و در آخرین مرحله مرغ ریش ریش شده را در خورشت بریزید.

گردوی مناسب فسنجان

برای پخت فسنجان باید از گردوی باکیفیت و چرب استفاده کنید. اگر گردویی که برای درست کردن این خورشت استفاده می‌شود، نامرغوب باشد، خورشت شما روغن نمی‌اندازد و خوشمزه نمی‌شود.

بهتر است برای درست کردن خورشت فسنجان از گردوی مرغوب و تازه ایرانی استفاده کنید. برای این که مطمئن شوید گردویی که استفاده می‌کنید، درجه یک و مرغوب است یا نه می‌توانید یک تکه کوچک از آن را بین ۲ انگشت فشار دهید و خرد کنید. اگر دستتان با روغن گردو چرب شد، یعنی گردو برای پخت فسنجان مناسب است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت کیوی

روش روغن انداختن فسنجان

برای روغن انداختن فسنجان باید از گردوی مرغوب استفاده کنید و خورشت را با حرارت ملایم روی شعله گاز قرار دهید تا برای چند ساعت بجوشد.

یکی دیگر از ترفندهای قدیمی برای روغن انداختن این خورشت این است که در اواسط پخت خورشت و زمانی که خورشت فسنجان کمی غلیظ شد، چند تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید.

با این روش روغن گردوها سریع‌تر خارج می‌شود و خورشت شما بیشتر روغن می‌اندازد. به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن یخ نباید خورشت را هم بزنید.

طعم دار کردن فسنجان با رب انار و شکر

برای پخت خورشت فسنجان می‌توانید بنا به ذائقه خودتان از رب انار ترش یا شیرین استفاده کنید. اگر دوست دارید طعم فسنجان شما مثل فسنجان شمالی ترش باشد، بهتر است از رب انار ترش استفاده کنید.

برای پخت فسنجان شیرین می‌توانید از رب انار شیرین استفاده کنید یا کمی شکر در خورشت بریزید تا طعم آن متعادل شود. در صورت اضافه کردن شکر به این خورشت باید آن را به آرامی و در چند مرحله اضافه کنید تا خورشت شما بیش از حد شیرین نشود.

طعم دار کردن فسنجان با رب انار و شکر

آسیاب کردن گردو برای خورشت فسنجان

برای پخت خورشت فسنجان باید گردو را به صورت کاملا ریز و پودری آسیاب کنید. هر چقدر گردو ریزتر خرد شود، بیشتر در خورشت روغن می‌اندازد و خورشت شما غلیظ‌تر می‌شود. برای این که گردوها به خوبی پودر شوند می‌توانید آن‌ها را در آسیاب، دستگاه غذاساز یا چرخ گوشت به طور کامل پودر کنید.

ترفند خوشرنگ شدن خورشت فسنجان

برای این که خورشت فسنجان شما خوشرنگ شود می‌توانید یک تکه شکلات کاکائویی به آن اضافه کنید یا مقداری رب گوجه سرخ شده، زعفران و زردچوبه در خورشت بریزید.

اضافه کردن کاکائو به این غذا طعم شیرین و متعادل می‌بخشد. برخی افراد برای خوشرنگ شدن این غذا مقداری شیره انگور به آن اضافه می‌کنند. شیره انگور طعم شیرینی دارد و به کاهش طعم ترشی غذا نیز کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مجی خورش شمالی

علت تلخ شدن خورشت فسنجان

استفاده از گردوی نامرغوب و همچنین تفت دادن طولانی مدت گردو موجب تلخ شدن مزه آن می‌شود. برای پخت این خورشت باید از گردوی سالم و مرغوب استفاده کنید.

گردوی تازه یا خیس برای پخت فسنجان مناسب نیست و به خاطر داشتن پوست، موجب تلخ شدن مزه خورشت می‌شود. اگر فسنجان تلخ شد می‌توانید مقداری شکر یا کمی آبلیمو به آن اضافه کنید تا تلخی آن گرفته شود.

ترفند تیره شده فسنجان

برخی افراد دوست دارند رنگ فسنجان تیره شود. در قدیم برای تیره شدن رنگ فسنجان یک تکه آهن ضدعفونی شده یا کفگیر آهنی داخل غذا قرار می‌دادند و تا پایان پخت آن را خارج نمی‌کردند. این کار موجب تیره شدن رنگ فسنجان می‌شود. استفاده از رب انار تیره نیز به تیره شدن رنگ خورشت کمک می‌کند.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه فسنجان با مرغ

علت آبکی شدن فسنجان

ریختن آب به مقدار زیاد در این خورشت و همچنین استفاده از گردو به مقدار کم موجب رقیق و آبکی شدن خورشت می‌شود. اگر خورشت شما رقیق شده، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد و بعد دوباره مرغ را به آن اضافه کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه فسنجان با مرغ

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت فسنجان با مرغ اشاره شده است، با ما همراه باشید.

در برخی رسپی‌ها برای پخت خورشت فسنجان با مرغ از مقداری رب گوجه فرنگی نیز استفاده می‌شود. در این روش باید رب را همراه با پیاز و گردو تفت دهید تا خورشت شما خوشرنگ شود.برخی افراد برای پخت خورشت فسنجان، مرغ را در ابتدا همراه با سایر مواد سرخ می‌کنند و در قابلمه می‌ریزند، اما این کار موجب له شدن مرغ در خورشت می‌شود.در طرز تهیه فسنجان با مرغ برای ۱۰ نفر باید مواد اولیه این غذا را ۲/۵ برابر کنید.برای تزیین خورشت فسنجان می‌توانید از تکه‌های گردو و دانه‌های انار استفاده کنید.از تفت دادن بیش از حد گردو اجتناب کنید، زیرا این کار موجب تلخ شدن مزه آن می‌شود.اگر طعم فسنجان شما بیش از حد شیرین شده، می‌توانید مقداری آبلیمو یا رب انار ترش در آن بریزید.اگر طعم فسنجان شما بیش از حد ترش شده، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید.برای پخت فسنجان می‌توانید به جای گردو از مقداری پودر بادام، فندق یا پسته پودر شده نیز استفاده کنید.برای پخت این خورشت می‌توانید به جای مرغ با استخوان، سینه مرغ را به تکه‌های کوچک خرد کنید و در غذا بریزید.در طرز تهیه این غذا نباید از روغن استفاده کنید، زیرا گردو حاوی چربی‌های مفید است و خورشت شما به اندازه روغن می‌اندازد.اگر به رب انار دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن این خورشت از مقداری رب آلوچه یا آلو نیز استفاده کنید.برای پخت فسنجان می‌توانید به جای آب از مقداری آب مرغ استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه فسنجان با مرغ و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید