طرز تهیه شیرینی نازک و خوشمزه با پسته قزوینی: سرآشپزی شیرینی سنتی و لذیذ
شیرینی نازک پسته قزوینی یکی از شیرینیهای سنتی و معروف ایرانی است که اصالت آن به شهر قزوین برمیگردد. این شیرینی با خمیر نازک و ترد و مغزیهای مختلفی تهیه میشود و از آنجا که کم شکر است، برای بسیاری از افراد جذابیت دارد. تهیه این شیرینی نیازمند صبر و دقت است زیرا فرآیند آمادهسازی و پخت آن زمانبر است و نیازمند مهارت خاصی در تهیه خمیر این شیرینی است. در هر صفحه از این شیرینی، مغزهای پسته و مواد میانی چون پودر پسته، پودر هل و رنده جوز هندی به کار رفته و پس از استراحت دادن خمیر و پخت، با یک لایه رومال خوشمزه بر روی شیرینی کار شده و به شکل مستطیل پیچیده میشود و سپس در فر پخته شده و سرو کرده میشود. شیرینی نازک پسته قزوینی یک خوراکی خوشمزه و خوش طعم است که میتواند همراه خوشچشم باشد و لذت بخوردن آن بینهایت باشد.
شیرینی نازک پسته قزوینی یکی از شیرینیهای سنتی و قدیمی است. همانطور که از نام این شیرینی مشخص است اصالت آن به قزوین برمیگردد.شیرینی نازک قزوینی، ترکیبی از خمیر نازک و تردی است که با مغزیهای مختلفی تهیه میشود. یکی از مهمترین دلایل محبوبیت این شیرینی کم شکر بودن آن است.ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی آدرینبلاگ کاملترین و خوشمزهترین طرز تهیه شیرینی نازک پسته قزوینی را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این شیرینی باید بدانید را به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه این مطلب همراه باشید.طرز تهیه شیرینی نازک پسته قزوینیمدت زمان آماده سازی مواد اولیه، استراحت خمیر و پخت شیرینی ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش ۲۵-۳۰ عدد شیرینی به شما میدهد.درجه سختی تهیه این شیرینی در دسته بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه خمیر شیرینی نازک پسته قزوینی:آرد ۶۰۰ گرمتخممرغ ۱ عددخمیرمایه فوری ۱ قاشق چایخوریپودر قند۱۰۰ گرمشکر۵۰ گرمکره۱۵۰ گرموانیل ۱/۲ قاشق چایخوریشیر ولرم ۶۰ میلیلیترماست۱۲۰ گرمبیکینگپودر ۱ قاشق غذاخوریمواد لازم جهت مواد میانی شیرینی نازک پسته قزوینی:پودر پسته ۳۰۰ گرمپودر قند ۳ قاشق غذاخوریپودر هل۱ قاشق چایخوریرنده جوز هندی ۱/۲ قاشق چایخوریروغنمایع به مقدار لازممواد لازم جهت رومال شیرینی نازک پسته قزوینی:زرده تخممرغ۱ عددمحلول زعفرانبه مقدار دلخواهمرحله اول: آمادهسازی مخمرشیر ولرم را درون ظرف مناسبی بریزید.شکر و خمیرمایه فوری را به آن اضافه کنید.روی ظرف را بپوشانید و ۱۰-۱۵ دقیقه به آن زمان دهید تا خمیرمایه عمل کند. مرحله دوم: ترکیب ماست و بیکینگ پودرماست را درون ظرف مناسبی بریزید.بیکینگپودر را به آن اضافه کنید و کمی به هم زنید.ظرف را کنار گذارید تا ماست پف کند.مرحله سوم: ترکیب پودر قند و کرهپودر قند را الک کنید تا اگر ناخالصی در آن است گرفته شود.پودر قند الک شده را درون ظرف مناسبی بریزید.کره به دمای محیط رسیده را به آن اضافه کنید.مواد را با دور تند همزن برقی ۵-۸ دقیقه به هم زنید تا کره سبک و حجیم شود.در این بازه زمانی بهتر است مواد را چندین بار دورگیری کنید.مرحله چهارم: افزودن تخممرغ و وانیلتخممرغ به دمای محیط رسیده و وانیل را به ترکیب مواد اضافه کنید و ۲-۳ دقیقه دیگر با دور تند همزن برقی به هم زنید تا تخممرغ به خوبی با مواد ترکیب شود.مرحله پنجم: ترکیب همه مواد خمیرترکیب ماست و بیکینگپودر را به مواد خمیر اضافه کنید و مواد را به هم زنید.حال خمیرمایه عمل آماده را به ترکیب خمیر شیرینی بیفزایید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.مرحله ششم: آماده سازی و افزودن مواد خشکآرد سفید قنادی را ۲-۳ مرتبه از الک رد کنید.الک کردن آرد موجب هوادهی شدن ذرات آرد میشود که در نهایت بافت شیرینی شما را تردتر میکند.آرد الک شده را کمکم به ترکیب مواد شیرینی اضافه کنید و مواد را به آرامی به هم زنید تا خمیر جمع شود.سپس خمیر را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه ورز دهید.اگر به هر دلیلی امکان ورز دادن خمیر را ندارید آن را ۱۰۰ بار به میز کار بکوبید.مرحله هفتم: قسمت کردن و استراحت دادن خمیرخمیر را به ۵ قسمت مساوی تقسیم کنید.برای دقیقتر بودن وزن خمیر میتوانید از ترازوهای آشپزخانه و شیرینیپزی استفاده کنید.هر قسمت از خمیر را شبیه به یک چانه خمیر گرد کنید و درون ظرف مناسبی گذارید.روی خمیر را بپوشانید و ۱-۲ ساعت زمان دهید تا خمیر در دمای محیط استراحت کند.مرحله هشتم: آماده سازی مواد میانی شیرینیپودر پسته، پودر هل و رنده جوز هندی را درون ظرف مناسبی بریزید و با هم ترکیب کنید.مرحله نهم: پیچیدن شیرینیروی سطح میز کار پلاستیک با کاغذ روغنی گذارید.هر چانه از خمیر را با وردنه به قطر چند میلیمتر به شکل مستطیل باز کنید.اطراف خمیر را با کمک چاقو برش زنید تا مستطیل صاف و یکدستی داشته باشید.حال با براش کمی روغنمایع روی سطح خمیر بزنید.توجه داشته باشید که تمام نقاط خمیر را با روغن کاور کنید.از مواد مغذی که تهیه کردید لایه نازکی روی خمیر بریزید.کمی با دست مواد را روی خمیر فشرده کنید.حال از یک سمت خمیر را لوله کنید و بپیچید.پلاستیک را دور خمیرتان بپیچید و خمیر را ۳۰-۴۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.همه خمیرها را به همین ترتیب بپیچید و استراحت دهید.مرحله دهم: آماده سازی فردر این بازه زمانی فر را روشن کنید تا به خوبی گرم شود.گرم کردن فر پیش از شروع پخت شیرینی در بافت و کیفیت نهایی شیرینی شما تاثیر مثبتی دارد.مرحله یازدهم: آماده سازی رومال شیرینیزرده تخممرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و کمی به هم زنید تا زرده از حالت لختگی خارج شود.به مقدار دلخواه به آن محلول زعفران اضافه کنید و به هم زنید.مرحله دوازدهم: برش زدن خمیرته سینی فر را کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز گذارید.شیرینیها را روی تخته با کمک چاقو تیزی برش زنید.شیرینیهای برش زده را در سینی فر با کمی فاصله بچینید.از مواد رومال با کمک به راش روی شیرینیها بزنید.مرحله سیزدهم: پخت شیرینیسینی حاوی شیرینیها را در طبقه وسط فر گذارید.دمای پخت برای فر برقی ۱۷۵-۱۸۰ درجه و مدت زمان پخت ۱۰-۱۳ دقیقه است.پس از پخت شیرینیها را از فر خارج کنید و کنار گذارید تا کاملا خنک شوند.شیرینیهای نازک پسته بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده نوش جان کردن هستند.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به شیرینیهای خانگی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش بالا این شیرینی بسیار پرطرفدار و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: