طرز تهیه شیرینی لب دلبر خوشمزه و مجلسی؛ برای عید نوروز
مناسب برای
20-25 عدد
زمان آمادهسازی
1-2 ساعت
شیرینی لب دلبر، با طعم شیرین و بافت ترد و دلپذیرش، یکی از محبوبترین شیرینیهای خانگی است که بدون نیاز به فر و با سرخ شدن در روغن آماده میشود. این شیرینی خوشمزه، که در نهایت در شربت بار غوطهور میشود، انتخابی ایدهآل برای پذیرایی در عید نوروز و مهمانیهاست. در این مطلب از مجله اکالا، طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله شیرینی لب دلبر را به شما آموزش میدهیم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه، ابتدا شربت بار را با ترکیب شکر، آب، گلاب، هل، دارچین، زعفران، جوهر لیمو و گلوکز آماده کنید. سپس مواد خشک (آرد، بیکینگ پودر، شکر و هل) را مخلوط و الک کنید.
کره ذوب شده، زرده تخممرغ و مواد خشک را با هم ترکیب کرده و آب را کمکم اضافه کنید تا خمیر منسجم شود. پس از استراحت خمیر، آن را به شکل مستطیل پهن کرده و چند بار تا بزنید.
سپس خمیر را قالب زده، لایهها را با سفیده تخممرغ به هم بچسبانید، و در روغن داغ سرخ کنید. شیرینیهای سرخ شده را در شربت بار خنک قرار داده و پس از جذب شربت، سرو کنید.
رسپی این شیرینی مجلسی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی لب دلبر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی ۴ پیمانهآب۳/۴ پیمانهشکر۲ قاشق غذاخوریکره۲۵ گرمزرده تخممرغ۲ عددسفیده تخممرغ۱ عددبیکینگپودر۱ قاشق چایخوریآرد نشاسته ذرت به مقدار لازمنمک۱ قاشق چایخوریپودر هل۱ قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیازآب۱ پیمانهشکر ۲ پیمانهچوب دارچین ۱ عدددانه هل۲ عددگلوکز۱ قاشق غذاخوریگلاب ۱/۴ پیمانهجوهر لیمو۱ قاشق غذاخوریمحلول زعفران به مقدار دلخواه
مرحله اول: شربت بار را آماده کنید
شکر و آب را درون قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. منتظر بمانید تا شکر درون آب حل شود.
پس از حلشدن شکر، گلاب، دانه هل، چوب دارچین و محلول زعفران را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و ۱۰-۱۵ دقیقه زمان دهید تا شربت با حرارت کم بجوشد تا به غلظت مناسب رسد.
پس از غلیظ شدن شربت، دانه هل و چوب دارچین را از شربت خارج کنید.
در همین مرحله جوهر لیمو و گلوکز را به شربت بیفزایید و مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.
سپس حرارت را خاموش کنید و شربت را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله دوم: مواد خشک را آماده کنید
آرد سفید قنادی و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید.
ترکیب فوق را دو تا سه مرتبه از الک رد کنید تا اگر ناخالصی در آن وجود دارد گرفته شود.
این کار موجب هوادهی شدن ذرات آرد و در نهایت لطیف شدن شیرینی شما میشود.
شکر و پودر هل را به ترکیب آرد و بیکینگ پودر اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی بهشتی (کرکی)
مرحله سوم: کره را ذوب کنید
کره را درون ظرف مناسبی بریزید و روی بخار کتری قرار دهید تا به حالت بن ماری ذوب شود.
مرحله چهارم: کره، مواد خشک و زرده تخم مرغ را ترکیب کنید
زرده تخم مرغ را به کره بن ماری اضافه کنید. سپس کره ذوب شده و زرده تخم مرغ را به مواد خشک اضافه کنید و با نوک انگشت مواد را ماساژ دهید تا به شکل خرد نان یا شن در بیاید.
توجه داشته باشید که در این مرحله نیازی به ورز دادن خمیر نیست. خمیر شما باید شبیه به پودر باشد.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: آب را اضافه کنید
در این مرحله آب را کمکم به مواد درون ظرف بیفزایید.
توجه داشته باشید که میزان جذب آردهای مختلف متفاوت است و از افزودن آب زیادی به خمیر خودداری کنید.
باید در تمام مراحل با نوک انگشت مواد را هم بزنید تا خمیر جمع و منسجم شود.
مرحله ششم: به خمیر استراحت دهید
خمیر را درون پلاستیک فریزر قرار دهید و درب پلاستیک را ببندید. سپس سطح آن را کمی صاف کنید و به مدت ۱ ساعت در دمای محیط به آن استراحت دهید.
مرحله هفتم: به خمیر شکل بدهید
روی میز کار مقداری آرد نشاسته بپاشید. خمیر را روی آن قرار دهید و کمی آرد نشاسته دیگر روی خمیر بریزید.
حال باید خمیر را به شکل مستطیل به قطر چند میلیمتر باز کنید. سپس از یک سمت خمیر را تا بزنید.
مجدد کمی آرد نشاسته روی خمیر بریزید و با کمک وردنه خمیر را به قطر چند میلیمتر باز کنید.
این کار را ۳-۴ مرتبه تکرار کنید. سپس روی خمیر را بپوشانید و ۱۰-۲۰ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی ونیزی
مرحله هشتم: خمیر را قالب بزنید و بپیچید
خمیر را به قطر چند میلیمتر با وردنه باز کنید. با کمک قالب دالبری شکلی خمیر را قالب بزنید.
سفیده تخممرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و آن را کمی با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود.
توجه داشته باشید که در رسپی این شیرینی از سفیده برای چسباندن لایههای خمیر استفاده میکنیم.
مرکز خمیر را کمی سفیده تخممرغ بزنید و یک لایه دیگر خمیر روی آن قرار دهید.
مجدد مرکز شیرینی را کمی سفیده تخممرغ بزنید و لایه سوم شیرینی را روی آن بگذارید.
پس از اینکه سه لایه خمیر روی هم گذاشتید شیرینی را از قطر تا بزنید به طوری که دالبرها روی هم قرار بگیرند.
همه مواد خمیر را به همین شکل بپیچید و کنار بگذارید.
برای اینکه خمیرها به خوبی به هم بچسبند کمی با چنگال مرکز شیرینی را فشار بدهید.
مرحله نهم: شیرینی را سرخ کنید
درون قابلمه کوچک مناسبی روغن بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا روغن به خوبی گرم شود.
حال شیرینیها را درون روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی برشتوک ساده و شکلاتی
مرحله دهم: شیرینی را سرو کنید
پس از سرخ کردن شیرینی زمانی که هنوز داغ است آن را درون شربت بار سرد قرار دهید.
۸-۱۰ دقیقه زمان دهید تا شیرینی درون شربت بار بماند و به شربت به خوبی به خورد شیرینی برود.
پس از گذشت زمان اعلام شده شیرینیها را درون صافی کوچک بریزید تا شربت بار اضافی آنها گرفته شود.
شیرینیهای لب دلبر بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن هستند. میتوانید با مقداری پودر یا خلال پسته آنها را تزیین کنید.
نکات و فوتفن های طرز تهیه شیرینی لب دلبر
در ادامه به چند نکته مهم برای بهتر شدن طعم، بافت و ظاهر شیرینی لب دلبر اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
غلظت مناسب شربت بسیار مهم است. شربت باید به اندازهای غلیظ باشد که روی شیرینی بماند، اما نه آنقدر که شکرک بزند؛ استفاده از گلوکز در شربت بار، از شکرک زدن آن جلوگیری میکند.در مرحله مخلوط کردن کره و مواد خشک، خمیر را ورز ندهید. فقط با نوک انگشتان مواد را مخلوط کنید تا به شکل خرده نان درآید.اضافه کردن آب به خمیر باید به تدریج انجام شود، زیرا میزان جذب آردها متفاوت است.استفاده از آرد نشاسته در هنگام باز کردن خمیر، از چسبیدن آن به سطح کار جلوگیری میکند.استراحت دادن به خمیر، باعث میشود تا خمیر منسجمتر و لطیفتر شود.برای گرفتن شربت اضافی شیرینیها، حتما از صافی یا توری استفاده کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه شیرینی لب دلبر را به شما آموزش دادیم. امیدواریم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد و با استفاده از آن، شیرینی خوشمزه و جذابی را برای عید در خانه درست کنید و در کنار عزیزانتان از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: