طرز تهیه شیرین‌پلو برای ناهار + نکات و فوت‌وفن‌ ها

  • توسط: admin


مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

40 دقیقه

زمان پخت

40 دقیقه

شیرین‌پلو یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که به روش‌های مختلفی آماده می‌شود. این غذا با ظاهر جذاب و طعم بسیار خوشمزه‌ای که دارد انتخاب مناسبی برای مهمانی‌ها و دورهمی‌هایتان است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه شیرین پلو را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

ابتدا برنج را با آب ولرم و نمک خیس کنید و خلال پسته و بادام را در گلاب بخیسانید. مرغ را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه بپزید و ریش‌ریش کنید. پوست پرتقال را خلالی خرد کنید و تلخی آن را با جوشاندن و آبکش کردن چند بار بگیرید.

هویج را خلالی خرد کنید و همراه با پوست پرتقال و کمی زعفران تفت دهید. زرشک را با شکر و خلال‌ها در کره تفت دهید. برنج خیس‌خورده را در آب جوش نیم‌پز کنید سپس در قابلمه لایه‌لایه با زعفران، مرغ، هویج و پرتقال قرار دهید.

درب قابلمه را ببندید و روی حرارت گذارید. پس از دم کشیدن، شیرین پلو را مخلوط و با خلال‌ها و زرشک تزیین کنید. رسپی این غذای جذاب را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای شیرین پلو برای ۶ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرنج ۳ پیمانهسینه مرغ ۲۰۰ گرمپیاز ۳ عددهویج ۳ عددپرتقال ۱ عددخلال پسته و بادام ۴ قاشق غذاخوریشکر ۶ قاشق غذاخوریزرشک ۴ قاشق غذاخوریگلاب ⅓ پیمانهزعفران دم‌کرده به مقدار کافیکره به مقدار کافینمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار کافی

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه شیرین پلو

مدت زمان آماده‌سازی: ۴۰-۵۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۵-۶ نفردرجه سختی: متوسط

مرحله اول: برنج و خلال‌ها را بخیسانید

برنج را تمیز کنید و بشویید. برنج شسته شده را در کاسه مناسبی بریزید وبا مقداری آب ولرم و نمک خیس کنید.

خلال پسته و بادام را نیز در ظرف مناسبی بریزید و با گلاب خیس کنید. این کار علاوه بر اینکه موجب نرم شدن خلال‌ها می‌شود عطر و بوی بسیار خوبی به غذای شما می‌دهد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نارنج پلو افغانی

مرحله دوم: مرغ را بپزید

قابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذارید تا آب به نقطه جوش رسد.

تکه‌های مرغ شسته شده را در آب جوش قرار دهید و به مدت ۵-۸ دقیقه زمان دهید تا مرغ‌ها در آب بجوشند سپس آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و با آب سرد بشویید.

پیاز را پوست بگیرید و پس از شستن به ۴ قسمت برش زنید.

پیاز خرد شده، مرغ‌ها، نمک، فلفل و زردچوبه را در قابلمه مناسبی بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم گذارید.

۲۵-۳۵ دقیقه‌ای زمان دهید تا مرغ‌ها با پیاز و ادویه‌ها به آرامی بپزند. پس از پخت آن‌ها را از قابلمه خارج کنید. پس از خنک شدن استخوان‌های مرغ را جدا کنید و با کمک چنگال مرغ را ریش‌ریش یا به قطعات کوچک برش دهید.

مرحله سوم: پرتقال و هویج را آماده کنید

پوست پرتقال را خلالی خرد کنید و تلخی آن را بگیرید.

برای این کار باید خلال‌های پوست پرتقال را چند دقیقه‌ای در آب بجوشانید سپس آن‌ها را بشویید و در آب سرد بریزید. این کار را باید ۳-۴ بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال به خوبی گرفته شود.

هویج‌ها را بشویید و پوست بگیرید و با چاقو به صورت خلالی خرد کنید. درون تابه مناسبی مقداری کره بریزید و تابه را روی حرارت متوسط گذارید.

هویج‌های خلالی شده، خلال پوست پرتقال و کمی محلول زعفران به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا هویج و پوست پرتقال نرم شوند. محتوای درون تابه را در ظرف مناسبی بریزید و به سراغ مرحله بعد روید.

مرحله چهارم: زرشک و خلال‌ها را تفت دهید

در همان تابه‌ای که هویج‌ها و پوست پرتقال را تفت دادید. کمی کره بریزید و زرشک‌های شسته شده را به همراه شکر و خلال‌های خیسانده شده به تابه اضافه کنید. با حرارت خیلی کم چند دقیقه زرشک‌ها را تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه رشته پلو مجلسی با گوشت قلقلی

مرحله پنجم: برنج را نیم‌پز کنید

برنج خیس‌خورده را در آب جوش بریزید و ۴-۸ دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شود. سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله ششم: همه مواد را در قابلمه لایه لایه بریزید

کف قابلمه روغن بریزید و با نان یا سیب زمینی، ته‌دیگ مورد نظر خود را قرار دهید.

یک لایه برنج، مقداری زعفران، مرغ‌های ریش ریش شده، هویج و خلال پرتقال را اضافه کنید. این لایه‌بندی را تکرار کنید تا مواد تمام شوند.

مرحله هفتم: غذا را بپزید

دور درب قابلمه دم کنی گذارید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید.

برنج را حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه دم کنید تا عطر و طعم مواد به‌خوبی با هم ترکیب شود.

مرحله هشتم: شیرین پلو را سرو کنید

پس از دم کشیدن، شیرین پلو را در قابلمه به آرامی مخلوط کنید و در ظرف سرو بریزید.

غذا را با خلال پسته، بادام و زرشک تزیین کنید.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه شیرین پلو

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه شیرین پلو

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم شیرین پلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

هنگام تفت دادن زرشک مراقب باشید که حرارت زیاد نباشد تا تلخ نشود.چند بار آبکش کردن خلال‌های پرتقال برای گرفتن تلخی آنها بسیار مهم است.خلال پسته و بادام را با گلاب بخیسانید تا عطر بیشتری بگیرند.مقدار شکر را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید.در صورت تمایل می‌توانید گردوی خردشده نیز به غذا اضافه کنید.از ترکیب خلال‌ها و زرشک برای تزیین زیباتر استفاده کنید.در صورت تمایل، کمی عسل به خلال پرتقال اضافه کنید.استفاده از زعفران دم‌کرده با یخ عطر و رنگ بیشتری به برنج می‌دهد.از ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی برای زیبایی و طعم بیشتر استفاده کنید.هنگام پخت مرغ می‌توانید برگ بو یا چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید.لایه‌ها را به طور مرتب بچینید تا ظاهر زیبایی داشته باشد.به‌جای روغن از کره استفاده کنید تا طعم لطیف‌تری به غذا بدهد.

 

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی آدرینمورد توجه شما قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این شیرین پلو خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه شیرین پلو از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید