طرز تهیه شامی دال عدس (یک شام خوشمزه در 3 سوت)
شامی دال عدس یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که از دال عدس، پیاز، سیب زمینی و ادویه جات تهیه میشود و سرشار از مواد مغذی است. در این مقاله از آدرینبلاگ، طرز تهیه شامی دال عدس را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهم به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم جهت تهیه شامی دال عدس
مواد لازم جهت تهیه شامی دال عدس به شرح زیر است:
دال عدس۲ پیمانهپیاز بزرگ۲ عددسیب زمینی بزرگ۲ عددجعفری تازه۱/۲ پیمانهسیر۲ حبهزردچوبه۱ قاشق چایخوریپودر زیره۱/۲ قاشق چایخوریفلفل قرمز۱/۲ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمتخم مرغ۱ عدد
مراحل تهیه شامی دال عدس
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این شامی ۳۵-۴۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این شامیهای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این شامی در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی دال عدس
دال عدس را به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت در آب خیس کنید. خیساندن حبوبات پیش از پخت روند پخته شدن را سریع تر می کند.
مرحله دوم: پخت دال عدس
دال عدس خیس شده را در قابلمهای ریخته و به آن آب اضافه کنید تا حدی که روی دال عدسها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید دال عدس به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم شود، پخته شود.
مرحله سوم: آماده سازی سیب زمینی
سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت مکعبی خرد کنید.
سیب زمینی های خرد شده را در قابلمهای ریخته و به آن آب اضافه کنید تا حدی که روی سیب زمینی ها را بپوشاند.
قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید سیب زمینی ها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند پخته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت پیتزا
مرحله چهارم: آماده سازی پیاز، سیر و ادویه ها
پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی و شفاف شوند.
سیر را رنده کرده و به پیاز داغ اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
زردچوبه، پودر زیره و فلفل قرمز را به پیاز و سیر اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد شود.
مرحله پنجم: مخلوط کردن مواد
دال عدس پخته شده و سیب زمینی پخته شده را از آب خارج کرده و اجازه دهید کمی خنک شوند.
دال عدس پخته شده، سیب زمینی پخته شده، پیاز داغ، جعفری تازه، تخم مرغ، نمک و فلفل سیاه را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
مرحله ششم: شکل دادن به کتلت
از مخلوط دال عدس به اندازه یک گردو برداشته و به آن فرم کتلت بدهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکوی ۲ رنگ مجلسی
مرحله هفتم: پخت کتلت
در یک تابه روغن گرم کنید و کتلت های دال عدس را در آن قرار دهید.
هر طرف کتلتها را به مدت ۲ تا ۳ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند.
پس از سرخ شدن هر دو طرف کتلت آن را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافی شامیها گرفته شود.
کتلت دال عدس را تا گرم است با نان، برنج یا ماست چکیده سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای تهیه شامی دال عدس
به ۲ نکته مهم زیر در تهیه شامی دال عدس توجه کنید:
برای طعم بهتر، می توانید از ۱ عدد هویج رنده شده نیز در این غذا استفاده کنید.اگر می خواهید شامی دال عدس شما کمی تندتر باشد، می توانید مقدار فلفل قرمز را افزایش دهید.
اگر شما در تهیه این شامی خوشمزه از فوت و فنهایی استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن آن میشود خوشحال میشویم که آن ترفندها را در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی آدرینبا ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: