طرز تهیه سوپ دال عدس برای افطار؛ با 7 روش متفاوت + نکات
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
8-10 دقیقه
زمان پخت
60-70 دقیقه
سوپ دال عدس یکی از انواع سوپهای جذاب و متفاوتی است که به روشهای مختلفی آماده میشود. این سوپ یکی از بهترین انتخابها برای افطار است، زیرا علاوه بر طعم خوشمزه، بسیار مغذی و سبک است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوپ دال عدس را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی سوپ دال عدس ابتدا دال عدس و برنج نیمدانه را بپزید. سپس پیاز و سیر را تفت دهید و به همراه رب گوجه فرنگی و سایر سبزیجات، به سوپ اضافه کنید.
در ادامه، سوپ را با حرارت کم بپزید تا به خوبی لعاب بیندازد. در آخر سوپ را با خامه صبحانه و آب لیمو ترش تزیین و سرو کنید. رسپی این سوپ خوشمزه با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای سوپ دال عدس برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازدال عدس ۱ پیمانهپیاز ۱ عددسیر ۱ یا ۲ حبهرب گوجه فرنگی ۴ قاشق چایخوریآب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوریسیبزمینی ۱ عددهویج ۱ عددبرنج نیمدانه ½ پیمانهخامه صبحانه ۳ قاشق غذاخوریزردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار کافیبه مقدار کافی
مرحله اول: برنج و دال عدس را آماده کنید
دال عدس و برنج نیمدانه را تمیز کنید و بشویید. آنها را به مدت یک ساعت در آب بخیسانید. این کار کمک میکند تا دال عدس در زمان کمتری پخته شود.
پس از یک ساعت، دال عدس و برنج را آبکشی کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید. به آنها مقداری آب اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا محتوای درون قابلمه به نقطه جوش برسد.
سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. زمان دهید تا با حرارت کم دال عدس و برنج نیمدانه به خوبی بپزند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ جو پرک
مرحله دوم: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه که قصد طبخ سوپ را دارید کمی روغن بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید.
پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند.
در همین مرحله سیر را نیز پس از شستن و پوست گرفتن خرد کنید و به محتوای درون قابلمه بیفزایید. چند دقیقهای تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: رب گوجه فرنگی و ادویهها را اضافه کنید
به مقدار دلخواه زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
سپس رب گوجه فرنگی را اضافه و خوب تفت دهید تا طعم خامی رب از بین برود.
مرحله چهارم: سیب زمینی و هویج را اضافه کنید
سیبزمینی و هویج را بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت نگینی خرد کنید و به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. چند دقیقه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ عدس
مرحله پنجم: دال عدس و برنج نیمدانه پخته شده را اضافه کنید
مخلوط دال عدس و برنج پخته شده را درون قابلمه بریزید. سپس چند پیمانه آب به مواد درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا سوپ به نقطه جوش برسد سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. زمان دهید ۳۰-۴۰ دقیقه با حرارت کم سوپ بپزد و لعاب بیندازد.
زمانی که همه مواد کاملاً پخته شدند، سوپ را با گوشتکوب یا مخلوطکن پوره کنید. البته این مرحله اختیاری است و میتوانید سوپ را با تکههای سبزیجات نیز سرو کنید.
مرحله ششم: سوپ را تزیین و سرو کنید
پس از پخت کامل سوپ قابلمه را از روی حرارت بردارید و خامه صبحانه را به آن اضافه کنید. خامه را به آرامی با سوپ ترکیب کنید تا طعم آن به خوبی در سوپ پخش شود.
در همین مرحله برای تنظیم چاشنی آب لیمو ترش را به سوپ اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا طعم نهایی سوپ متعادل شود.
سوپ دال عدس آماده نوش جان کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و به دلخواه تزیین و نوش جان کنید.
طرز تهیه سوپ دال عدس به روشهای دیگر
در ادامه به چند روش پرطرفدار و محبوب برای طرز تهیه سوپ دال عدس اشاره خواهیم کرد.
برای آماده سازی سوپ دال عدس با مرغ، ابتدا مرغ را با پیاز و ادویههای دلخواه بپزید تا به طور کامل پخته و نرم شود. سپس دال عدس، هویج و سیبزمینی را به مرغ اضافه کنید و با آب کافی بپزید تا مواد به خوبی پخته و لعاب بیندازند. در پایان، سوپ را با نمک، فلفل و کمی آب لیمو ترش تنظیم کرده و سرو کنید تا یک سوپ مغذی و خوشمزه آماده شود.برای آماده سازی سوپ دال عدس عربی طبق روش فوق سوپ دال عدس را بپزید. سپس به آن ادویههای عربی مانند زعفران، هل و فلفل سیاه اضافه کنید.برای آماده سازی سوپ دال عدس با رشته، طبق روش بالا سوپ را بپزید در انتها، رشته آش را به سوپ افزوده و اجازه دهید تا نرم شود، سپس سوپ را با نمک، فلفل و آب لیمو ترش تنظیم کرده و سرو کنید.برای آماده سازی سوپ دال عدس تبریزی، باید طبق روش بالا سوپ را بپزید سپس ادویههای تبریزی مانند زردچوبه و دارچین را اضافه کنید.برای پخت سوپ دال عدس با گشنیز طبق روش بالا پیش روید و در مرحله پایانی پخت مقداری گشنیز تازه ساطوری شده به سوپ بیفزایید.برای پخت سوپ دال عدس هندی طبق روش بالا پیش روید فقط از ادویههای مانند زردچوبه، زیره و گرام ماسالا استفاده کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه سوپ دال عدس
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن سوپ دال عدس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اگر سوپ شما غلیظ شد، میتوانید کمی آب اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد.به جای آب لیمو ترش، از آب نارنج یا سرکه سفید نیز میتوانید استفاده کنید.برای تزیین سوپ میتوانید از گشنیز یا جعفری تازه استفاده کنید تا طعم آن بهتر شود.در صورتی که سوپ را پوره کردهاید، برای ایجاد یک بافت کرمی و لطیف، میتوانید از یک قاشق غذاخوری خامه بیشتر استفاده کنید.میتوانید از کدو حلوایی یا کدو سبز به جای هویج استفاده کنید تا سوپ شما طعمی جدید پیدا کند.برای طعمدهی بیشتر به سوپ، میتوانید کمی زنجبیل تازه رندهشده به آن اضافه کنید.برای سوپ دال عدس سبکتر، به جای خامه از شیر استفاده کنید.میتوانید از سبزیجات مختلف مانند کرفس یا گشنیز تازه در سوپ استفاده کنید تا طعم تازهای به آن بدهید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و کامل بالا این سوپ دال عدس خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه سوپ دال عدس از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: