طرز تهیه سوت شیرینی سی تبریز (بستنی خشک)؛ آسان بدون فر

  • توسط: admin


مناسب برای

4-5 نفر

زمان آماده‌سازی

2-3 ساعت

زمان پخت

40-50 دقیقه

اگر به دنبال شیرینی خوشمزه، جذاب و متفاوت برای عید هستید، سوت شیرینی سی تبریز انتخاب مناسبی برای شما است؛ زیرا با مواد اولیه بسیار ساده و در دسترسی در زمان کوتاهی بدون نیاز به فر آماده می‌شود. اصالت این شیرینی به آذربایجان شرقی برمی‌گردد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه سوت شیرینی سی تبریز را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی سوت شیرینی سی تبریز، ابتدا شیر را روی حرارت ملایم قرار دهید و با شکر ترکیب کنید تا به قوام مطلوب برسد. سپس این حرارت را خاموش کنید و وانیل را به مواد اضافه و ترکیب کنید.

پس از استراحت، شیرینی را برش بزنید و سرو کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای سوت شیرینی سی تبریز برای ۵ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازشیر۹۰۰ گرمشکر۳۵۰ گرمکره۵۰ گرموانیل۱ قاشق چای‌خوریخلال پسته (برای تزیین)به مقدار لازم

مرحله اول: شیر و شکر را با هم ترکیب کنید

ابتدا شیر را در قابلمه بزرگی بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید تا شکر کاملاً در شیر حل شود.

این مرحله را باید با صبر و حوصله زیادی انجام دهید.

با حرارت کم به هم زدن ادامه دهید تا مایه شیرینی غلیظ شود و زمانی که قاشق را در قابلمه حرکت می‌دهید، رد آن روی مواد باقی بماند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لوز زعفرانی تبریز

مرحله دوم: وانیل و کره را اضافه کنید

پس از این که محتوای درون قابلمه به غلظت مناسب رسید حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.

مواد را در یک کاسه بزرگ بریزید، وانیل را اضافه و با همزن برقی هم بزنید تا مواد کمی سفت شود.

در همین مرحله کره را اضافه و مواد را دوباره مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود و مواد شما خمیری شکل شود.

مرحله سوم: خمیر را ورز دهید

خمیر را از کاسه خارج کنید. روی سطح میز کارتان را کمی آرد نشاسته بریزید و خمیر را ورز دهید تا بافتی کاملاً نرم و لطیف به خود بگیرد.

مرحله چهارم: خمیر را شکل دهید

در این مرحله اگر تمایل دارید که شیرینی‌هایتان چند رنگ باشد می‌توانید خمیر را به چند قسمت تقسیم کنید و با مقداری محلول زعفران غلیظ یا پودر کاکائو خمیر را رنگی کنید.

از خمیر به اندازه‌های یکسان بردارید و در قالب‌های سیلیکونی قرار دهید. کمی با فشار دست شیرینی را شکل دهید.

همه مواد را به همین ترتیب در قالب بریزید. اگر قالب سیلیکونی در دسترس ندارید. می‌توانید کف ظرف مستطیل شکلی را پلاستیک فریزر بگذارید و خمیر را یکباره در قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.

مرحله پنجم: شیرینی‌ها را در یخچال بگذارید

قالب‌ها را در یخچال بگذارید تا شیرینی کاملاً خودش را بگیرد. پس از چند ساعت، قالب‌ها را از یخچال خارج و شیرینی‌ها را به آرامی از قالب جدا کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی ساق عروس مازندرانی

مرحله ششم: شیرینی‌ها را سرو کنید

شیرینی‌های بستنی خشک جذاب شما آماده سرو کردن هستند آن‌ها را در ظرف سرو بچینید و به دلخواه با مقداری پودر پسته تزیین کنید.

سپس در کنار فنجانی چای یا قهوه شیرینی‌های جذابتان را نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه سوت شیرینی سی تبریز

سوت شیرینی سی تبریز با نشاسته ذرت

برای آماده سازی این شیرینی، ابتدا نشاسته را در آب و آرد برنج را در شیر حل کنید، سپس هر دو را ترکیب کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شود. بعد از رسیدن به قوامی شبیه فرنی، شکر و گلاب را اضافه کنید و همچنان به هم زدن ادامه دهید تا ترکیب کاملاً یکدست شود.

زمانی که مایه به اندازه کافی سفت شد و رد قاشق روی آن باقی ماند، آن را در قالب دلخواه بریزید و در یخچال بگذارید تا ببندد. پس از خنک شدن، برش زده و با پودر پسته تزیین و نوش جان کنید.

سوت شیرینی سی تبریز خامه‌ای

برای آماده سازی این شیرینی جذاب، ابتدا شیر و شکر را در قابلمه بجوشانید تا غلیظ شود. سپس خامه، زعفران و وانیل را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر هم بزنید تا مواد کاملاً یکدست شوند.

پس از برداشتن از روی حرارت، مخلوط را با همزن برقی هم بزنید تا غلیظ‌تر شود. مایه آماده‌شده را در قالب دلخواه بریزید و پس از خنک شدن، شیرینی‌ها را در یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد. در نهایت، آن را از قالب خارج کنید و با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه سوت شیرینی سی تبریز

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت سوت شیرینی سی تبریز اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

می‌توانید مقدار شکر را بسته به ذائقه خود تنظیم کنید، اما کم کردن بیش‌ازحد آن ممکن است روی بافت تاثیر بگذارد.اضافه کردن مقداری مغز خرد شده مثل گردو به داخل مواد باعث خوشمزه‌تر شدن آن می‌شود.افزودن گلاب یا اسانس هل به مواد باعث خوش‌عطر شدن شیرینی می‌شود.در هنگام هم زدن، می‌توانید مقدار کمی خامه اضافه کنید تا بافت شیرینی لطیف‌تر شود.کره را می‌توان با روغن حیوانی جایگزین کرد تا طعمی اصیل‌تر داشته باشد.اگر شیرینی را در قالب یکپارچه می‌ریزید ضخامت مواد را خیلی نازک نگیرید تا بعد از سرد شدن، شیرینی انسجام خوبی داشته باشد.قبل از برش زدن، حتماً از سرد شدن کامل اطمینان حاصل کنید.برای برش راحت‌تر، چاقو را کمی چرب کنید.اگر می‌خواهید شیرینی نرم‌تر باشد، مقدار کمی شیر خشک به ترکیب اضافه کنید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه سوت شیرینی سی تبریز از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید