طرز تهیه دلمه برگ گیلاس (ایدهای متفاوت برای ناهار)
دلمه برگ مو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که به جای برگ مو از برگ درخت گیلاس استفاده کنید؟ این ایده ممکن است در ابتدا عجیب به نظر برسد، اما نتیجه آن میتواند بسیار خوشمزه و متفاوت باشد. در این مقاله از آدرینبلاگ طرز تهیه دلمه برگ گیلاس را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ گیلاس
مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ گیلاس به شرح زیر است:
برگهای گیلاس تازه و جوان۵۰۰ گرمآب نمک برای پوشاندن برگهابه اندازه کافیبرنج ایرانی۱ پیمانهگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمپیاز رنده شده۱ عددسبزیجات معطر (جعفری، نعنا، شوید)به مقدار دلخواهپیاز داغ۲ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار دلخواهآب یا آب گوشتبه مقدار لازمروغن زیتون۲ قاشق غذاخوریلیمو ترش۱ عدد
مراحل تهیه دلمه برگ گیلاس
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این دلمه ۲-۳ ساعت است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این دلمه متفاوت را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این دلمه در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی برگهای گیلاس
برگهای گیلاس را به خوبی شسته و دم آنها را با کمک قیچی یا چاقو جدا کنید.
برگها را در ظرفی مناسب قرار داده و روی آنها آب نمک بریزید تا کاملا پوشیده شوند.
به مدت حداقل ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت اجازه دهید تا برگها نرم شوند.
برگهای گیلاس جوان و تازه طعم بهتری دارند.
مرحله دوم: تهیه مواد میانی
این مرحله دقیقا مشابه طرز تهیه دلمه برگ مو است.
برنج را از چند ساعت قبل بخیسانید، درون تابه مناسبی پیاز رنده شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.
سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
ادویه ها را به ترکیب فوق بیفزایید و تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.
رب گوجه فرنگی، سبزیجات تازه خرد شده، برنج خیسانده شده و پیاز داغ را به ترکیب فوق بیفزایید و فقط در حد مخلوط شدن مواد را به هم زنید.
حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید تا مواد شما خنک شود.
مرحله سوم: پیچیدن دلمهها
هر برگ گیلاس را روی سطح صافی قرار داده و مقداری از مواد میانی را در مرکز آن قرار دهید.
کنارههای برگ را به سمت داخل تا کرده و سپس برگ را رول کنید تا یک دلمه زیبا به دست آید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه سیب زمینی به روش ایتالیایی
مرحله چهارم: پخت دلمهها
کف یک قابلمه مناسب را با برگهای گیلاس بپوشانید.
دلمهها را به صورت ایستاده و کنار هم در قابلمه بچینید.
آب یا آب گوشت را به قدری روی دلمهها بریزید که روی آنها را بپوشاند.
چند برگ دلمه را روی سطح آب قرار دهید تا دلمهها در زیر آب بمانند.
قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید دلمهها به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت با حرارت ملایم بپزند تا برنج کاملا پخته شود.
مرحله پنجم: سرو کردن
قبل از سرو، دلمهها را از آب خارج کرده و در ظرف سرو بچینید.
آب لیمو ترش را روی دلمهها بریزید.
دلمه برگ گیلاس را میتوانید با ماست، دوغ یا سس انار سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم با مرغ
نکات و فوت و فنهای تهیه دلمه برگ گیلاس
در تهیه دلمه برگ گیلاس به ۴ نکته مهم زیر توجه کنید:
طعم ترش برگ گیلاس میتواند با افزودن مقداری شکر یا آبلیمو متعادل شود.زمان پخت برگهای گیلاس ممکن است کمی بیشتر از برگهای مو باشد.میتوانید به مواد میانی دلمه، ادویههای دلخواه مانند دارچین، زنجبیل یا هل اضافه کنید.میتوانید از مقداری لپه خیسانده شده نیز در تهیه این دلمه استفاده کنید.
دلمه برگ گیلاس یک تجربه متفاوت و خوشمزه است که ارزش امتحان کردن را دارد. طعم ترش و کمی تلخ برگهای گیلاس، به دلمه شما یک طعم خاص و منحصر به فرد میبخشد. اگر به دنبال یک غذای جدید و هیجانانگیز هستید، حتما این دستورالعمل را امتحان کنید.
اگر تا به حال دلمه برگ گیلاس درست کردهاید خوشحال می شویم تجربه خود را با ما و سایر دوستان علاقهمند در بخش نظرات این مطلب از مجله آشپزی آدرینبه اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: