طرز تهیه دلمه برگ چغندر، طعمی تازه و متفاوت
دلمه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که معمولا با برگ مو درست میشود. اما این غذای خوشمزه را میتوانید با برگ چغندر هم درست کنید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه دلمه برگ چغندر را به شما آموزش دهیم.
برای درست کردن دلمه برگ چغندر ابتدا برگها را بجوشانید و آبکش کنید. سپس گوشت چرخ کرده، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه، بلغور و برنج را به آن اضافه کنید و در برگها بپیچانید. در آخر دلمهها را در قابلمه بچینید و روی حرارت قرار دهید تا برای یک ساعت بپزد.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ چغندر
برای درست کردن این دلمه خوشمزه به مواد زیر نیاز دارید:
برگ چغندر۱ کیلوگرمگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمپیاز ۱ عددبلغور۱ پیمانهبرنج۱ پیمانهسبزی معطر (نعناع و ترخون)۴ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه میزان لازمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریروغن۱ استکان
طرز تهیه دلمه برگ چغندر
برای درست کردن دلمه برگ چغندر مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: برگ چغندر را بجوشانید
ابتدا برگهای چغندر را بشویید و بعد در یک قابلمه آب بریزید تا بجوشد سپس برگ چغندر را به آن اضافه کنید و اجازه دهید برای ۵ دقیقه در آب بجوشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت قیمه
مرحله دوم: برنج و بلغور را بپزید
در دو قابلمه جداگانه برنج و بلغور را بدون روغن بپزید تا نرم شوند.
مرحله سوم: مواد دلمه را آماده کنید
پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. سپس بلغور و برنج پخته شده را به همراه نمک، فلفل، رب گوجه فرنگی و سبزی معطر را به مواد اضافه کنید و با دست ورز دهید.
مرحله چهارم: برگ چغندر را برش بزنید
بعد از اینکه برگ چغندر جوشید آن را آبکش کنید. سپس قسمت ضخیم برگ را جدا کنید و در هر کدام از نیمهها مواد دلمه بریزید و آن را به صورت رول بپیچانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اسفناج با موست موسیر
مرحله پنجم: دلمه را بپزید
قسمتهای ضخیم برگ چغندر را که جدا کردید کف قابلمه بچینید و دلمهها را به صورت مرتب در قابلمه قرار دهید. بعد از اینکه دلمهها را کامل چیدید، روی آن کمی نمک بپاشید و مقداری آب جوش و روغن اضافه کنید. سپس چند برگ کامل از برگ چغندر را روی دلمهها قرار دهید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برای یک ساعت بپزد.
نکات تکمیلی برای تهیه دلمه برگ چغندر:
برای درست کردن این دلمه بهتر است از برگهای جوان و تازه برگ چغندر استفاده کنید.دقت کنید که برگها نباید بیشتر از ۵ دقیقه در آب بجوشد زیرا له میشود.میتوانید از سبزی تازه مانند ترخون و نعناع هم استفاده کنید.میتوانید به مواد دلمه کمی آبلیمو یا گرد لیمو عمانی اضافه کنید.دلمهها را در قابلمه نزدیک هم بچینید تا باز نشوند. همچنین میتوانید یک بشقاب سنگین روی دلمهها بگذارید.دلمهها را باید روی حرارت ملایم بپزید تا به آرامی جا بیفتد.دلمهها را میتوانید با ماست چکیده و نعناع خشک سرو کنید.
در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه دلمه برگ چغندر را به شما آموزش دادیم. پیشنهاد میکنیم این بار به روش جدیدی دلمه را با این دستور تهیه بپزید و نوش جان کنید.
من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت میبرم، اینجا از دانش و تجربهام تو زمینههای مختلف استفاده میکنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.
- برچسب ها: