طرز تهیه‌ دال عدس جنوبی+ نکات و فوت‌وفن ها

  • توسط: admin


دال عدس یک غذای خوشمزه جنوبی است که برای درست کردن آن از عدس قرمز استفاده می‌شود. این غذا طعم و تند و تیز و لذیذی دارد و بسیار مقوی است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه دال عدس جنوبی به ۲ روش مختلف و همه فوت‌وف ن‌های درست کردن این غذای لذیذ آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن دال عدس جنوبی ابتدا باید دال عدس را همراه با سیب زمینی خرد شده و آب روی حرارت قرار دهید. پیاز را سرخ و بعد سیر رنده شده را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه رب گوجه و ادویه‌ها را به خوبی سرخ کنید.

زمانی که دال عدس و سیب زمینی پختند، ترکیب پیاز و رب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید غذا جا بیفتد. برای درست کردن دال عدس با برنج نیز باید مقداری برنج نیم دانه و یک هویج رنده شده در آن بریزید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای دال عدس جنوبی

مواد لازممقدار مورد نیازعدس قرمز۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دارسیر۳ حبهپیاز۱ عدد بزرگسیب زمینی۲ عددرب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوریروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمپودر لیموبه مقدار لازمفلفل قرمزبه مقدار لازمتمر هندی (اختیاری)۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه دال عدس جنوبی با سیب زمینی

مدت زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۶۰ دقیقهدرجه سختی: آسانمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: عدس‌ها را بپزید

برای شروع باید دال عدس را برای ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید. در ادامه آن را همراه با ۲ تا ۳ لیوان آب در قابلمه بریزید. سیب زمینی‌ها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سیب زمینی‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا دال عدس همراه با سیب زمینی بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک لوبیا چیتی

مرحله دوم: تمر هندی را آماده کنید

تمر هندی را با آب ترکیب کنید و چند دقیقه صبر کنید تا به طور کامل رقیق شود. در ادامه آن را از صافی رد کنید و برای مزه دار کردن دال عدس کنار بگذارید.

مرحله سوم: پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید

پیاز را به صورت خلالی ریز یا نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوشرنگ شوند. زمانی که پیاز سرخ شد، می‌توانید سیرها را رنده کنید و در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه همراه با پیاز تفت دهید تا بوی آن بلند شود.

مرحله چهارم: رب گوجه و ادویه‌ها را اضافه کنید

در این مرحله نوبت اضافه کردن رب گوجه فرنگی به ماهیتابه است. رب را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا خوشرنگ شود. در ادامه نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر لیمو و پودر فلفل قرمز را اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک عدس هندی (کاری عدس)

مرحله پنجم: غذا را آماده کنید

زمانی که عدس و سیب زمینی به طور کامل پختند، ترکیب پیاز، سیر، رب و تمر هندی را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید غذا روی حرارت ملایم بجوشد و مدام دال عدس را هم بزنید تا یکدست شود.

مزه غذا را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و ادویه به آن اضافه کنید. زمانی که دال عدس بافت یکدست و مناسبی پیدا کرد، می‌توانید شعله گاز را خاموش کنید و از طعم این غذای خوشمزه لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه دال عدس

دال عدس با برنج

برای درست کردن این دال عدس می‌توانید مقداری برنج نیم دانه و یک عدد هویج رنده شده نیز در آن بریزید. سایر مراحل درست کردن این دال عدس مثل روش قبل است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه دال عدس

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت دال عدس اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای خوشمزه‌تر شدن این غذا بهتر است آن را کمی تند و تیز و پر ادویه درست کنید.سیر اصلی‌ترین چاشنی این غذا است که در صورت تمایل می‌توانید مقدار آن را افزایش دهید.اگر به سیر تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای درست کردن این غذا از مقداری پودر یا گرانول سیر نیز استفاده کنید.اگر معده حساسی دارید، بهتر است دال عدس را برای چند ساعت در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود.در زمان پخت دال عدس بهتر است کف روی آن را بگیرید و دور بریزید.برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای رب گوجه از مقداری پوره گوجه فرنگی استفاده کنید.سیب زمینی موجب لعابدار شدن دال عدس می‌شود. اما استفاده از آن برای درست کردن این غذا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.در برخی رسپی‌ها از مقداری زنجبیل رنده شده و گشنیز تازه خرد شده نیز برای مزه دار کردن این غذا استفاده می‌شود.اگر دوست ندارید طعم دال عدس شما ترش شود، می‌توانید تمر هندی را به طور کامل حذف کنید.در صورتی که بافت دال عدس آبکی شده است، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد به آن اضافه کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن دال عدس مجلسی از یک عدد هویج رنده شده نیز استفاده می‌شود.در صورت تمایل می‌توانید دال عدس را با گوشتکوب برقی کاملا له کنید تا بافت یکدستی پیدا کند.برای مزه دار کردن دال عدس می‌توانید بعد از پخت غذا مقداری خامه به آن اضافه کنید.برای درست کردن خورشت دال می‌توانید از مرغ یا مقداری گوشت چرخ کرده نیز استفاده کنید.طرز تهیه دال عدس خوزستانی تفاوتی با روشی که در این مقاله گفته شد ندارد، تنها باید تمر هندی را حذف و به جای آن از مقداری آب نارنج برای مزه دار کردن غذا استفاده کنید.روش درست کردن دال عدس بوشهری با دال عدس آبادانی و خوزستانی تفاوت خاصی ندارد، تنها ممکن است برخی چاشنی‌ها در این رسپی‌ها کم و زیاد شود.می‌توانید دال عدس را با نان یا همراه با برنج سرو کنید.برای درست کردن دال عدس جنوبی می‌توانید از ترکیب ادویه‌های مختلفی مثل پودر سیر، پودر پاپریکا، پودر زنجبیل، آویشن، پودر دارچین، پودر کاری، پودر تخم گشنیز و پودر لیمو استفاده کنید.برای تزیین دال عدس می‌توانید از مقداری سبزی خرد شده یا پیاز داغ استفاده کنید.جنوبی‌ها معمولا برای درست کردن این غذا به جای رب گوجه از پوره گوجه فرنگی استفاده می‌کنند. در این روش باید پوست گوجه را حتما جدا کنید.برای خوش طعم شدن این غذا می‌توانید مقداری فلفل قرمز کوبیده شده یا سس فلفل قرمز به آن اضافه کنید.از آن جایی که تمر هندی طعم شوری دارد، بهتر است در صورت نیاز مقداری نمک به غذا اضافه کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه دال عدس و همه فوت‌وفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید