طرز تهیه خورشت پامادور؛ سریع، آسان و لذتبخش!
خورشت پامادور، پامادور قاتوق یا همان گوجه خورش گیلانی یک غذای ساده و گیاهی است که برای تهیه آن از ترکیب گوجه فرنگی و تخم مرغ استفاده میشود. جالب است بدانید که پامادور به معنی گوجه فرنگی است و از همین رو به این خورش پامادور خورش گفته میشود. درست کردن این غذا بسیار راحت است و طعم لذیذی دارد.
در این مقاله از بخش آشپزی در آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه پامادور خورشت گیلانی با گوجه و تخم مرغ به طور کامل آشنا شوید.
طرز تهیه خورشت پامادور گیلانی
آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۱۵ دقیقه طول میکشد و برای پخت آن نیز باید حدود ۳۰ دقیقه زمان صرف کنید.
مواد لازم برای تهیه گوجه خورش گیلانی
مواد لازم برای تهیه گوجه خورش گیلانی به شرح زیر است:
تخم مرغ۲ الی ۳ عددگوجه فرنگی۵ عددسیر۳ حبهنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن پامادور خورش به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: پوست گوجهها را جدا کنید
برای شروع باید گوجهها را بشویید. برای این که پوست گوجه راحتتر جدا شود، از روش بلانچ کردن استفاده میشود.
یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه گوجهها را در قابلمه بریزید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید. سپس گوجهها را آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. با این روش میتوانید به راحتی پوست گوجهها را جدا کنید.
مرحله دوم: گوجهها را خرد کنید
بعد از جدا کردن پوست گوجهها باید آنها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. میتوانید برای خرد کردن گوجهها از رنده نیز استفاده کنید.
مرحله سوم: گوجهها را در روغن تفت دهید
مقداری کره در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که کره آب شد، میتوانید گوجههای خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا آب اضافه گوجهها کشیده شود. بعد از این که گوجه کمی سرخ شد، میتوانید مقداری نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم: سیر و زردچوبه را تفت دهید
در یک ماهیتابه جداگانه مقداری کره بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پوست سیرها را جدا و آنها را رنده کنید. در ادامه پوره سیر را همراه با مقداری زردچوبه در ماهیتابه بریزید. مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی سیر بلند شود. به خاطر داشته باشید که بعد از اضافه کردن سیر نباید مواد را به مدت طولانی تفت دهید، زیرا با این کار بوی سیر از بین میرود.
مرحله پنجم: تخم مرغها را اضافه کنید
تخم مرغها را بشکنید و به سیرها اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد و به طور کامل بپزد.
مرحله ششم: غذا را آماده کنید
زمانی که گوجهها به خوبی سرخ شدند، میتوانید ترکیب سیر و تخم مرغ را به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را به طور کامل هم بزنید و بعد از چند دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. میتوانید این غذای خوشمزه را همراه با برنج کته و ماهی شور سرو کنید.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خورشت پامادور
اگر برای سرخ کردن گوجه از کره استفاده میکنید، بهتر است مقداری روغن نیز در ماهیتابه بریزید تا کره روی حرارت نسوزد.برای سهولت کار میتوانید گوجه فرنگیها را بشویید و در میکسر بیندازید تا به طور کامل پوره شوند.برای این که غذای شما ظاهر جذابتری پیدا کند، میتوانید تخم مرغها را به صورت نیمرو آماده کنید و در انتها روی خورش قرار دهید.میتوانید به جای کره برای تهیه این غذا از روغن زیتون نیز استفاده کنید.برای تزیین این غذا میتوانید از مقداری پیازچه یا جعفری خرد شده استفاده کنید.در برخی رسپیها برای تهیه این غذا از پیاز نیز استفاده میشود. در این روش باید پیاز را به طور کامل سرخ و با سایر مواد ترکیب کنید.برای این که غذای شما خوش رنگتر شود، میتوانید از مقداری رب گوجه فرنگی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از اضافه کردن رب گوجه حتما آن را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید.اگر به سیر دسترسی ندارید، میتوانید برای مزه دار کردن این غذا از مقداری پودر سیر استفاده کنید.میتوانید این خورش را در کنار برنج کته یا نان تازه و سبزی خوردن میل کنید.به منظور درست کردن این غذا میتوانید بنا به ذائقه خودتان از مقدار سیر بیشتر یا کمتری استفاده کنید.برای تهیه این خورش بهتر است از گوجههای سالم، رسیده و ترش و ملس استفاده کنید تا غذای شما خوشمزهتر شود.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید بنا به سلیقه خودتان از ادویههای مختلف استفاده کنید.بهتر است این غذا را به اندازه نیاز تهیه کنید و به صورت تازه مصرف کنید. در صورتی که غذای شما زیاد بود، میتوانید نهایتا تا ۲ روز آن را در ظرف در بسته و در یخچال قرار دهید.پامادور خورش یک غذای ساده و سریع شمالی است که میتوانید آن را در عرض نیم ساعت آماده کنید. پیشنهاد میشوداین غذا را در زمانهایی که عجله دارید، آماده کنید و در کنار سبزی خوردن، ترشی و زیتون سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی در میان بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: