طرز تهیه خورش قیمه اسفناج؛ طعمی اصیل و ایرانی
خورش قیمه و اسفناج یکی از غذاهای قدیمی و اصیل ایرانی است. این خورش ترکیبی از خورش آلو اسفناج و خورش قیمه با ظاهری متفاوت و جذاب است. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از میل کردن این خورش غافل نشوید. در این مقاله از مجله اینترنتی اکالا، مراحل پخت خورش قیمه و اسفناج را به صورت مرحله به مرحله به همراه نکات مهمی که در زمان تهیه آن باید بدانید را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه و اسفناج
اسفناج تازه۵۰۰ گرمگوشت خورشتی (ترجیحاً گوشت گوسفند)۳۰۰ گرملپه۱ پیمانهپیاز۱ عددزعفران دمکرده۲ قاشق غذاخوریرب گوجهفرنگی۱ – ۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه مقدار لازمروغن مایعبه میزان لازمآبلیمو یا آبغوره به میزان دلخواه
طرز تهیه خورش قیمه اسفناج
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این خورش ۴۰-۵۰ دقیقه است.
مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این خورش جذاب را تهیه کنید.
درجه سختی تهیه این خورش در دسته بندی متوسط قرار دارد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فراموش شدهترین غذای گیلان
مرحله اول: آمادهسازی لپهها
لپهها را تمیز کنید و درون کاسه مناسبی بریزید. مقداری آب ولرم به لپهها اضافه کنید و آنها را حدود ۲ تا ۳ ساعت در آب خیس کنید. این کار باعث میشود لپهها در زمان پخت نرم و خوشطعمتر شوند و نفخ لپه تا حد زیادی گرفته شود.
بعد از خیساندن لپهها، آنها را آبکش کنید و در قابلمهای جداگانه با کمی آب بپزید. لپهها در این مرحله باید نیمپز باشند تا در زمان پخت خورش شکل خود را حفظ کنند و له نشوند.
مرحله دوم: آمادهسازی پیاز
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید. در قابلمه که قصد طبخ خورش را دارید با مقداری روغن پیازها را تفت دهید تا طلایی و نرم شوند.
مرحله سوم: افزودن گوشت و ادویهها
گوشت خورشتی شسته و خرد شده را به پیازهای درون قابلمه اضافه کنید و آنها را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد از تفتدادن گوشت، زردچوبه، فلفل سیاه و کمی دارچین به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و همه را خوب هم بزنید تا ادویهها به طور یکنواخت با گوشت ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش گل کلم و اسفناج
مرحله چهارم: اضافهکردن لپه و رب گوجهفرنگی
لپههای نیمپز را به گوشت اضافه کنید و هم بزنید. این کار باعث میشود لپهها طعم گوشت و ادویهها را به خود بگیرند. سپس رب گوجهفرنگی را به محتوای درون قابلمه بیفزایید و همه مواد را با هم تفت دهید.
تفت دادن رب گوجهفرنگی باعث میشود طعم خامی رب گرفته شود و رنگ خورش زیباتر شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن آب و پخت اولیه خورش
به میزان کافی آب جوش به محتوای خورش اضافه کنید و اجازه دهید مواد به آرامی بجوشند. در این مرحله خورش باید به مدت ۳۵-۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد تا گوشت و لپهها کاملاً نرم شوند.
مرحله ششم: آمادهسازی و اضافه کردن اسفناج
اسفناجها را به خوبی بشویید و سپس به قطعات درشت خرد کنید. اندازه اسفناجها به سلیقه شما بستگی دارد. اسفناجهای خرد شده را در یک تابه با کمی روغن تفت دهید.
بعد از اینکه گوشت و لپهها کاملاً پختند، اسفناجهای تفت داده شده را به خورش اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر با مواد بجوشد تا طعمها به خوبی ترکیب شوند.
مرحله هفتم: اضافه کردن زعفران و چاشنی
با مقداری آبلیمو یا آبغوره چاشنی خورش را مطابق با ذائقتان تنظیم کنید. در همین مرحله مقداری محلول زعفران برای رنگ و عطر بهتر خورش به آن اضافه کنید. سپس به اندازه کافی به خورش نمک زنید.
خورش قیمه اسفناج بسیار خوشمزه و جذاب شما آماده سرو است. آن را در ظرف سرو بریزید و در کنار پلو یا کته نوش جان کنید.
امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این خورش جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید. اگر شما در تهیه این خورش از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: