طرز تهیه خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده
خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده یکی از انواع غذاهای پاییزی بسیار مقوی و خوشمزهای است که میتوانید آن را به راحتی در خانه تهیه کنید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه این خوراک متفاوت و جذاب را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این خوراک خوشمزه باید کدو را پس از شستن و پوست گرفتن مکعبی خرد کنید. پیاز نگینی را در کمی روغن تفت دهید، سیر پوره شده، نمک، فلفل، زردچوبه، زیره، دارچین را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه و به تفت دادن ادامه دهید تا طعمها با هم ترکیب شوند، کدوهای خرد شده و آب یا عصاره گوشت را به مواد اضافه کنید و ۴۰-۵۰ دقیقه زمان دهید با حرارت کم خوراک بپزد.
مواد لازم جهت تهیه خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده
مواد لازم جهت تهیه خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده به شرح زیر است:
کدو حلوایی۵۰۰ گرمگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمپیاز۱ عددسیر۲ حبهروغن زیتون یا روغن مایع۲ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، پودر زیره سبزاز هر کدام ۱ قاشق چایخوریآب یا عصاره گوشت½ لیوان (در صورت نیاز)
مراحل تهیه خوراک کدو حلوایی با گوشت چرخ کرده
مدت زمان آماده سازی: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: آسان
مرحله اول: آمادهسازی کدو حلوایی
کدو حلوایی را بشویید و با کمک چاقو تیزی پوست آن را بگیرید. سپس کدو حلوایی را به قطعات مکعبی یکسانی برش زنید.
توجه داشته باشید که قطعات کدو باید یکدست باشند تا در حین پخت به طور یکنواخت پخته شوند.
بهتر است از کدو حلوایی شیرین و تازه استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
مرحله دوم: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را پس از شستن پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
در یک تابه مناسب، مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت ملایم گذارید.
پیازها را درون تابه بریزید و تا زمانی که پیازها طلایی و شفاف شوند، آنها را سرخ کنید.
سیر را پس از شستن و پوست گرفتن با کمک سیر له کن پوره و له کنید.
سیر خرد شده را به پیازها اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مراقب باشید سیر بیش از حد تفت داده نشود؛ چون ممکن است طعم تلخی به غذا بدهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک مرغ با رزماری و زنجبیل
مرحله سوم: افزودن گوشت چرخ کرده و ادویهها
گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و همراه با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و بوی خامی آن گرفته شود.
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و زیره را به گوشت اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا طعم ادویهها به گوشت منتقل شود.
ادویههایی مانند دارچین و زیره به این خوراک طعمی خاص میبخشند؛ اما مقدار آنها را به دقت تنظیم کنید تا طعم غالب نشود.
مرحله چهارم: افزودن رب گوجهفرنگی
رب گوجهفرنگی را به مواد درون تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رب کمی سرخ شده و طعم خامی خود را از دست بدهد.
سرخ کردن رب باعث خوشرنگ و خوشطعم شدن خوراک میشود.
مرحله پنجم: اضافه کردن کدو حلوایی
کدوهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه همراه با بقیه مواد تفت دهید.
این مرحله کمک میکند تا کدوها نرم شوند و طعم مواد دیگر را جذب کنند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک قفقازی
مرحله ششم: پختن خوراک
نصف لیوان آب یا عصاره گوشت را به تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید. اجازه دهید خوراک به آرامی بپزد تا کدوها کاملا نرم و گوشتها مزهدار شوند.
اگر از عصاره گوشت استفاده میکنید، ممکن است نیاز به اضافه کردن نمک کمتری داشته باشید.
اگر کدوها کاملا پخته نشدهاند و آب خوراک کم شده، کمی آب اضافه کنید.
مرحله هفتم: سرو خوراک
بعد از پختن کامل کدوها و ترکیب شدن طعمها، خوراک را در ظرف سرو بریزید و با مقداری جعفری تازه ساطوری خرد شده تزیین کنید.
این خوراک با نان تازه یا برنج کته بسیار خوشمزه است و برای یک وعده غذایی گرم و مقوی در فصل پاییز و زمستان مناسب است.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق این خوراک متفاوت و جذاب پاییزی را تهیه و در کنار عزیزانتان میل کنید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: