طرز تهیه حمص لبو برای شام+ نکات و فوتوفن ها
حمص یا هوموس لبو یک نوع پیش غذای خوشمزه و متفاوت است که به خاطر رنگ صورتی و جذابی که دارد در مهمانیها و دورهمیها سرو میشود. میتوانید از این پیش غذا به عنوان یک وعده شام سبک و سالم نیز استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه حمص لبو و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا باید لبو و نخود را به صورت جداگانه بپزید. سپس آنها را همراه با ارده، روغن زیتون، سیر، نمک و فلفل سیاه و آب لیمو ترش تازه در غذاساز بریزید. مواد را به خوبی میکس کنید و بعد در ظرف مورد نظر بریزید.
برای درست کردن این پیش غذا با ماست باید ارده را حذف کنید و به جای آن مقداری ماست بدون چربی به مواد اضافه کنید. به منظور درست کردن حمص بدون نخود نیز میتوانید نخود را حذف و این حمص را بدون آن آماده کنید.
رسپی حمص لبو را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای حمص لبو برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازلبو۴ عدد متوسطنخود۲ لیوان فرانسوی دستهدارارده۳ قاشق غذاخوریروغن زیتون۷ قاشق غذاخوریلیمو ترش تازه۲ عددسیر۴ حبهنمک، فلفل سیاه، آویشن و زیرهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه حمص لبو با ارده
مدت زمان آمادهسازی: ۱۵ دقیقهمدت زمان پخت: ۱۲۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۳ تا ۴ نفر
مرحله اول: نخود را بپزید
برای شروع باید نخود را برای یک شب تا صبح در آب بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. در ادامه نخودها را همراه با آب در قابلمه بریزید و برای ۴ ساعت بپزید تا کاملا نرم شوند.
در مراحل آخر پخت نخود میتوانید مقداری نمک به آن اضافه کنید. سپس پوست روی نخودها را به دقت جدا کنید. این مرحله اختیاری است، اما جدا کردن پوست نخود موجب یکدست شدن بافت حمص میشود.
مرحله دوم: لبوها را بپزید
لبوها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، خرد کنید. حالا تکههای لبو را با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید لبوها بپزند و کاملا نرم شوند.
برای درست کردن این پیش غذا میتوانید لبوها را در فر کبابی کنید. برای این کار باید لبوها را بشویید و همراه با کمی آویشن، سیر و روغن زیتون در فویل بپیچید و برای مدت ۴۰ دقیقه با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید.
بعد از اتمام کار یک خلال دندان در لبوها فرو کنید و اگر نرم نبودند، چند دقیقه دیگر آنها را بپزید. در انتها لبوها را از فویل خارج و پوست آنها را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حمص اسفناج
مرحله سوم: حمص را آماده کنید
نخود و لبوی پخته شده را همراه با ارده، ادویهها، سیر و آب لیمو ترش تازه در غذاساز بریزید و مواد را خوب میکس کنید. در ادامه ۳ قاشق روغن زیتون به مواد اضافه کنید و دوباره مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله چهارم: حمص را سرو کنید
بعد از اینکه حمص لبو آماده شد آن را در یک ظرف بریزید و قسمت وسط حمص را با قاشق کمی گود کنید. حالا مقداری روغن زیتون روی حمص بریزید و آن را با تکههای لبوی پخته شده و نخود تزیین کنید. میتوانید این حمص را با چیپس یا نان خشک محلی سرو کنید.
حمص لبو با ماست
برای درست کردن این حمص باید نخود را بخیسانید و بپزید. در ادامه نخود و لبوی پخته شده را همراه با مقداری آب لیمو ترش تازه، سیر، ماست، روغن زیتون، کمی آب، نمک و فلفل سیاه در غذاساز بریزید و اجازه دهید مواد به خوبی پوره و یکدست شوند.
اگر بافت حمص غلیظ است، میتوانید کمی آب و روغن زیتون به آن اضافه کنید. بعد از آماده شدن حمص آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه با نان ترد تازه میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه حمص نخود سبز
حمص لبو بدون نخود
برای درست کردن حمص لبو بدون نخود میتوانید از ترکیب لبوی پخته شده، روغن زیتون، ارده، سیر، آب لیمو ترش و چاشنیهای مختلف استفاده کنید. همه مراحل درست کردن این حمص مثل روش قبل است، تنها باید نخود را از ترکیبات این پیش غذا حذف کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه حمص لبو
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت حمص لبو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن این حمص میتوانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید.برای درست کردن این پیش غذا باید لبو و مواد را به حدی ترکیب کنید که حالت کرمی داشته باشند و کاملا یکدست شوند.اگر بافت حمص شما غلیظ یا سفت است، میتوانید مقداری آب لبو، آب یا روغن زیتون به آن اضافه کنید.برای تزیین این حمص میتوانید از سبزیجات تازه مثل شوید و جعفری نیز استفاده کنید.بعد از آماده کردن این حمص میتوانید آن را در ظرف در بسته بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. ماندگاری این پیش غذا در یخچال حدود ۵ روز است.اگر به غذاساز دسترسی ندارید، میتوانید برای میکس کردن مواد از مخلوط کن یا گوشت کوب برقی نیز استفاده کنید.اگر حمص را در یخچال بگذارید، بافت آن غلیظ میشود. بهتر است در زمان سرو یک قاشق آب سرد به آن اضافه کنید تا به غلظت اصلی برگردد.بهتر است حمص لبو را با نان پیتا، نان خشک، نان سوخاری، کراکر یا چیپس ساده سرو کنید.بهترین چاشنیها برای طعم دادن به این حمص سیر، آبلیمو، زیره و فلفل سیاه هستند.علت تلخ شدن حمص لبو استفاده بیش از حد از نخود و اضافه کردن فلفل پاپریکا به مقدار زیاد است.برای مزه دار کردن این حمص میتوانید به جای سیر خام از سیر بوداده یا تفت داده شده استفاده کنید.برای این که بافت حمص لبو نرم و یکدست شود، میتوانید در زمان میکس کردن مواد، چند تکه یخ به آن اضافه کنید.مقدار آبلیمویی که به این حمص اضافه میکنید، کاملا سلیقهای است و میتوانید با توجه به ذائقه خودتان آن را کم یا زیاد کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه حمص لبو و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این پیش غذای لذیذ را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: