طرز تهیه ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج + نکات کپک نزدن
ترشی لیته از جمله ترشیهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که روشهای تهیه متنوعی دارد. یکی از محبوبترین آنها، ترکیبی از کلم قرمز، بادمجان و هویج است. در این بخش از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج را به شما آموزش دهیم.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا همه سبزیجات را بشویید و پوست بگیرید. بادمجانها را مکعبی، هویجها را رنده و کلم قرمز را ریز خرد کنید. سبزیهای معطر، سیر و فلفلها را نیز ریز خرد کنید. بادمجانها و فلفل تند را با نمک و سرکه بپزید تا نرم شوند، سپس به همراه بقیه مواد و ادویهها مخلوط کنید.
مخلوط را در ظرف شیشهای تمیز ریخته و در جای خنک نگهداری کنید تا پس از دو هفته جا بیفتد. برای مطالعه طرز تهیه ترشی لیته با کلم قرمز، ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج
کلم قرمز ۱ عددبادمجان ۱ کیلوگرمهویج ۶ عددسبزی معطر(گشنیز، نعنا، مرزه) ۳۰۰ گرمترخون خشک ۲ قاشق غذاخوریسیر ۴ حبهفلفل دلمه بزرگ ۱ عددفلفل سبز تند ۳ عددسرکه به مقدار لازمنمک به مقدار لازمپودر گلپر ۱ قاشق غذاخوریسیاه دانه به مقدار لازمتخم گشنیز به مقدار لازمنبات شاخهای (اختیاری)۱ عدد
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج
زمان آمادهسازی اولیه: ۲ ساعتاین مقدار مواد اولیه برای آماده کردن ۱ الی ۲ ظرف شیشهای ترشی لیته کافی است.
مرحله اول: آمادهسازی سبزیجات
تمام سبزیجات را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. بادمجانها را به قطعات دلخواه (مکعبی) برش بزنید. هویجها را رنده یا خرد کنید. کلم قرمز را نیز ریز خرد کنید. در ادامه، سبزیهای معطر، سیر و فلفل دلمه را ریز خرد کنید. برای خرد کردن میتوانید از غذاساز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته چرخ شده گل کلم
مرحله دوم: پخت بادمجان
بادمجانهای خرد شده و فلفل تند را با مقداری نمک (حدود ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری) و سرکه در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بادمجانها نرم شوند (حدود ۴۰ دقیقه). برای طعم بهتر میتوانید یک شاخه نبات را در ۱۰ دقیقه آخر پخت به آن اضافه کنید.
نکته: مقدار سرکه باید تقریبا به اندازه نصف قابلمه باشد.
مرحله سوم: ترکیب مواد
بادمجانهای پخته را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شوند. سبزیجات خرد شده، ترخون خشک، پودر گلپر، سیاه دانه، تخم گشنیز و کلم قرمز را به بادمجانها اضافه کنید. به مقدار لازم نمک و سرکه اضافه کرده و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید.
نکته: به دلیل حرارت بادمجانها، دمای مخلوط ممکن است زیاد باشد. پس از خنک شدن کامل مخلوط، به مرحله بعد بروید.
مرحله چهارم: نگهداری ترشی
مخلوط آماده شده را در یک ظرف شیشهای تمیز و خشک ریخته و درب آن را محکم ببندید. ظرف را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. ترشی لیته پس از حدود دو هفته جا افتاده و آماده مصرف است. نوش جان!
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه
نکات کپک نزدن ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج
برای اینکه ترشی لیته خوشمزه شما مدت بیشتری تازه بماند و کپک نزند، به این نکات طلایی دقت کنید:
قبل از اینکه مواد را با هم مخلوط کنید، مطمئن شوید که همه سبزیجات به خوبی شسته شده و کاملا خشک هستند. حتی کوچکترین رطوبت میتواند باعث رشد کپک شود.سرکه نه تنها طعم ترشی را دلپذیر میکند، بلکه از کپک زدن ترشی جلوگیری میکند. پس از مقدار کافی سرکه استفاده کنید.به جای سبزی معطر تازه، از سبزی خشک استفاده کنید. سبزی خشک رطوبت کمتری دارد و احتمال کپک زدن را کاهش میدهد.ترشی را در ظرف شیشهای تمیز و خشک نگهداری کنید. درب ظرف را محکم ببندید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند و کپک نزند.ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. یخچال بهترین مکان برای نگهداری ترشی است.
فوتوفن خوشمزهتر شدن ترشی لیته کلم قرمز با بادمجان و هویج
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن ترشی لیته با کلم قرمز اشاره میکنیم:
میزان تندی ترشی کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. اگر دوست دارید ترشیتان تندتر باشد، میتوانید از فلفل تند بیشتری استفاده کنید یا اگر ترجیح میدهید ترشی ملایمتری داشته باشید، مقدار فلفل را کمتر کنید.اندازه خرد کردن مواد اولیه کاملا سلیقهای است. اگر دوست دارید ترشیتان تکههای بزرگتری داشته باشد، مواد را درشتتر خرد کنید و اگر ترجیح میدهید ترشی ریزتری داشته باشید، میتوانید از غذاساز استفاده کنید.افزودن نبات به ترشی کاملا اختیاری است. نبات طعم ترشی را کمی شیرینتر و ملایمتر میکند.
در این مطلب از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه ترشی لیته کلم قرمز، بادمجان و هویج را به شما آموزش دادیم. این ترشی خوشمزه و پرطرفدار، میتواند طعم غذاهای شما را چندین برابر دلچسبتر کند. پیشنهاد میکنیم حتما این روش تهیه را امتحان کنید و از نتیجهی آن لذت ببرید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
- برچسب ها: