طرز تهیه تارت سیب و دارچین+ نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
40-50 دقیقه
تارت سیب و دارچین یکی از دسرهای پرطرفدار و محبوبی است که به شیوههای متنوعی آماده میشود. ترکیب طعم دلنشین سیب و عطر خوش دارچین، این تارت را به گزینهای بینظیر برای پذیرایی در مهمانیها و دورهمیها تبدیل کرده است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه تارت سیب و دارچین را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی تارت سیب و دارچین، ابتدا خمیر را با ترکیب آرد الک شده، کره سرد و تخممرغ آماده کنید و پس از شکل گرفتن خمیر آن را در یخچال استراحت دهید. سیبها را پوست بگیرید و با کره، شکر، دارچین و هل تفت دهید تا نرم و معطر شوند.
خمیر را روی سطح آردپاشی شده باز کنید و در قالب چرب شده قرار دهید. مواد میانی را روی خمیر بریزید، سطح آن را صاف کنید و با برشهای سیب تزیین کنید. تارت را در فر از پیش گرم شده بپزید. پس از خنک شدن، با پودر قند تزیین و سرو کنید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر تارت برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد۲ پیمانهشکر۱/۲ پیمانهکره۱۰۰ گرموانیل۱/۲ قاشق چایخوریتخم مرغ۱ عدد
مواد لازم برای مواد میانی
مواد لازممقدار مورد نیازسیب۴ عدددارچین۱ قاشق چایخوریهل۱/۲ قاشق چایخوریشکر۲ قاشق غذاخوریکره۲۰ گرم
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: کره و آرد را با هم ترکیب کنید
آرد سفید را ۲-۳ بار الک کنید. الک کردن آرد موجب گرفتن ناخالصیهای آن و در نهایت لطیفتر شدن خمیر تارت شما میشود. آرد الک شده را در کاسه بزرگی بریزید.
برای آماده سازی خمیر تارت باید از کره سرد استفاده کنید.
کره را چند دقیقه قبل از استفاده در دمای محیط قرار دهید. سپس با چاقو آن را به صورت نگینی خرد کنید.
کره خرد شده را به آرد درون کاسه اضافه کنید و با نوک انگشتتان مواد را به آرامی ماساژ دهید تا از ترکیب آرد و کره موادی شبیه به خرده نان به دست آید.
مرحله دوم: تخم مرغ، شکر و وانیل را با هم ترکیب کنید
تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید. وانیل و شکر را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای هم زنید تا با هم ترکیب شوند.
ترکیب مواد تخممرغی را به آرد و کره درون کاسه اضافه کنید و با نوک انگشت خمیر را جمع کنید.
مرحله سوم: خمیر را در یخچال بگذارید
خمیر تارت نیاز به ورز دادن ندارد. همین که خمیر شکل گرفت باید آن را در یک کیسه فریزر قرار دهید و حدود ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید.
مرحله چهارم: مواد میانی تارت را آماده کنید
سیبها را بشویید، پوست بگیرید و به دلخواه برش زنید. برخی برای مواد میانی تارت سیب را رنده درشت میکنند.
در یک تابه، کره را ذوب کنید و سیبها را داخل آن بریزید. سیبها را به آرامی تفت دهید تا کمی نرم شوند.
سپس دارچین، هل و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویهها با سیب ترکیب شود. سپس حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مواد خنک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پنکیک سیب و دارچین
مرحله پنجم: قالب را آماده کنید
خمیر را از یخچال خارج کنید و روی سطح آردپاشی شده با وردنه به آرامی خمیر را پهن کنید. قالب را کمی چرب کنید.
خمیر را درون قالب قرار دهید و با دست دیوارهها و لبه خمیر را صاف کنید.
سپس مقدار خمیر اضافه آماده از لبهها را برش دهید تا خمیر یکدست شود.
مرحله ششم: تارت را بپزید
مواد میانی خنک شده را روی خمیر بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
برای تزیین، سیبها را به صورت ورقهای برش دهید و روی مواد میانی بچینید.
قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید.
زمانی که لبههای تارت طلایی شد، آن را از فر خارج کنید.
مرحله هفتم: تارت را تزیین و سرو کنید
پس از خارج کردن تارت از فر زمان دهید تا تارت کاملاً خنک شود.
سپس با مقداری پودر قند آن را تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه تارت سیب و دارچین با خمیر هزارلا
برای آماده سازی این تارت خوشمزه، ابتدا سیبها را برش دهید و هستههایشان را خارج کنید. کف یک ماهیتابه را با ۱۰۰ گرم کره نرم شده بپوشانید و روی آن شکر، دارچین و وانیل بپاشید. سپس گردوی خرد شده را اضافه کنید و سیبهای اسلایس شده را مرتب در ماهیتابه بچینید.
خمیر هزارلا را با وردنه کمی باز کنید و به اندازه ماهیتابه برش دهید. روی مواد را با خمیر بپوشانید و با ته قاشق لبههای خمیر را محکم کنید. ماهیتابه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا شکر ذوب شده و کاراملی شود.
سپس چند سوراخ کوچک روی خمیر ایجاد کنید و ماهیتابه را به مدت ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. پس از پخت، با احتیاط تارت را برگردانید و از این دسر خوشمزه و کاراملی لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کرامبل کیک سیب و گردو
طرز تهیه تارت سیب و دارچین با خمیر بدون تخم مرغ
برای پخت این تارت، ۲ پیمانه آرد و ۲ قاشق غذاخوری شکر را مخلوط کنید و ۱۵۰ گرم کره سرد را به آن اضافه کنید. مواد را با نوک انگشتان مخلوط کنید تا حالت خردهنان پیدا کند.
۴-۵ قاشق غذاخوری آب سرد اضافه کنید تا خمیر جمع شود، سپس خمیر را در یخچال بگذارید تا استراحت کند. برای مواد میانی، ۴ عدد سیب را پوست گرفته و برش دهید.
در تابهای ۳۰ گرم کره را ذوب کرده و سیبها را با ۳ قاشق غذاخوری شکر، ۱ قاشق چایخوری دارچین و ½ قاشق چایخوری هل تفت دهید. خمیر را روی سطح آردپاشی شده باز کنید و در قالب چرب شده پهن کنید.
مواد میانی را روی خمیر بریزید و صاف کنید. قالب را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰-۳۵ دقیقه بپزید. پس از خنک شدن، تارت را از قالب خارج کرده و با پودر قند تزیین کنید.
چرا خمیر تارت شکننده و ترد میشود؟
زیاد بودن مقدار چربی در مواد خمیر، موجب بیش از حد ترد شدن خمیر میشود.کمبود مایعات در مایه خمیر موجب شکننده شدن خمیر شما میشود.زیاد ورز دادن خمیر نیز یکی از مهمترین مواردی است که باعث فعال شدن گلوتن و شکنندگی خمیر میشود.استفاده از مواد اولیه خیلی سرد ترکیب خمیر را نامنسجم میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک سیب کاراملی
چرا خمیر تارت خشک میشود؟
پخت بیش از حد موجب از بین رفتن رطوبت خمیر و در نتیجه خشک شدن تارت شما میشود.اضافه کردن آرد زیاد نیز خشکی در خمیر ایجاد میکند.استراحت نکردن خمیر باعث از بین رفتن لطافت آن میشود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه تارت سیب و دارچین
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت تارت سیب و دارچین اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
خمیر تارت باید حتماً در یخچال استراحت کند تا بافت آن منسجم شود.فر را از قبل گرم کنید تا خمیر به خوبی پف کند و یکدست بپزد.پاشیدن پودر قند روی تارت، زیبایی و طعم بهتری به آن میدهد.میتوانید کمی گردوی خرد شده به مواد میانی اضافه کنید.سیبها را رنده ریز نکنید تا بافت آن در مواد میانی مشخص باشد.اضافه کردن کمی پوست پرتقال رنده شده به مواد میانی، طعمی خاص به تارت میدهد.آرد را حتماً چند بار الک کنید تا خمیر لطیفتری داشته باشید.اضافه کردن کمی دارچین یا وانیل به خمیر میتواند طعم تارت را خاصتر کند.قالب را حتماً با کره چرب کنید تا تارت به راحتی از قالب جدا شود.استفاده از سیبهای ورقه شده روی تارت، جلوهای زیبا به آن میدهد.مواد میانی را روی حرارت کم بپزید تا سیبها نسوزند. همچنین سیبها را بیش از حد تفت ندهید تا شکل خود را حفظ کنند.این تارت با کمی بستنی وانیلی یا خامه طعم بینظیری پیدا میکند.اگر سیبها شیرین هستند، مقدار شکر را کمتر کنید.اجازه دهید تارت بعد از پخت خنک شود تا به راحتی برش بخورد.از بادام پرک یا پسته خرد شده برای تزیین روی تارت استفاده کنید.اگر مواد میانی خیلی آب انداخت، قبل از ریختن روی خمیر آب اضافی مواد را بگیرید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این تارت خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه تارت سیب و دارچین از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
- برچسب ها: