طرز تهیه بورانی لبو خانگی+ نکات و فوت‌وفن ها

  • توسط: admin


بورانی لبو یکی از دسرهای بسیار خوشمزه و خوش‌رنگی است که جذابیت زیادی به میز غذای شما می‌دهد. این بورانی طعمی دلچسب و متفاوت دارد و با مواد اولیه و در دسترسی می‌توان آن را در خانه درست کرد. در ادامه با مجله اکالا همراه باشید تا طرز تهیه بورانی لبو را برایتان شرح دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

لبو را بشویید و آن را با کمی سرکه و نمک بپزید. لبوی پخته شده را پوست بکنید و رنده یا پوره کنید. سپس سیر را پوست بکنید و له یا رنده کنید. لبوی رنده شده، سیر، ماست، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و در یخچال قرار دهید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.

در نهایت بورانی را در ظرف سرو بریزید و با لبوی قالب‌زده، کنجد و فلفل سیاه تزیین و به صورت ساده یا قالبی سرو کنید. در بورانی قالبی باید از پودر ژلاتین استفاده کنید. رسپی این بورانی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید. 

مواد لازم برای بورانی لبو

مواد لازممقدار مورد نیازلبو۱ عددماست۲۰۰ گرمسیر۲ حبهنمک و فلفلبه مقدار دلخواهکنجدبرای تزیین

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه بورانی لبو

مدت زمان آماده‌سازی: ۴۰-۵۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفر درجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده سازی و پختن لبو

برای درست کردن این بورانی می‌توانید چغندر قرمز را بخرید و خودتان آن را بپزید یا به صورت مستقیم چغندر پخته شده یا لبو خریداری کنید. اگر لبو پخته شده خریداری کرده‌اید کافی است که آن را بشوید و پوست بگیرید و با کمک رنده یا میکسر له کنید.

اگر چغندر قرمز خام در خانه دارید. ابتدا چغندر را به خوبی بشوید و تمیز کنید. حال به همراه مقداری آب درون قابلمه بریزید، توجه داشته باشید برای حفظ مواد مغذی لبو سر و ته آن را نبرید و لبو را به صورت درسته درون آب قرار دهید به شکلی که کاملا در آب غوطه ور باشد.

سپس قابلمه را روی حرارت متوسط به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه قرار دهید تا چغندر به خوبی بپزد و تغییر رنگ دهد. (مدت زمان پخت با توجه به اندازه لبوهای شما و میزان حرارت رابطه مستقیمی دارد. حتما قبل از خاموش کردن حرارت میزان پختگی لبو را تست کنید.)

بهتر است برای حفظ رنگ و خوشمزه‌تر شدن لبو در زمان پخت ۱-۲ قاشق غذاخوری سرکه و کمی نمک به آن بیفزایید. پس از پخته شدن چغندر را از قابلمه خارج کنید و زمان دهید تا خنک شود. با کمک چاقو پوست آن را بگیرید و با کمک میکسر یا رنده آن را له و پوره کنید.

مرحله دوم: آماده‌سازی سیر

حال به سراغ آماده‌سازی سیر روید. سیر را بشویید و پوست بگیرید و با کمک سیر له کن یا رنده آن را پوره کنید.

برخی در این مرحله سیر را با کمی کره تفت می‌دهند تا عطر سیر آزاد شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورانی لوبیا سبز

مرحله سوم: ترکیب مواد بورانی

درون ظرف مناسبی لبو رنده شده، سیر له شده و مقداری نمک، فلفل و ماست را بریزید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.

روی ظرف را بپوشانید و ۳۰-۴۰ دقیقه آن را در یخچال استراحت دهید تا طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شود.

توجه داشته باشید که این مرحله قابل حذف است و اگر زمان کافی برای استراحت دادن بورانی را ندارید، در همین مرحله امکان سرو و میل کردن آن وجود دارد.

مرحله چهارم: سرو و تزیین بورانی

در آخرین مرحله بورانی را در ظرف سرو بریزید و با لبوی قالب زده، کنجد و فلفل سیاه روی آن را تزیین و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه بورانی لبو

بورانی لبو قالبی

برای درست کردن بورانی لبو قالبی باید همانند مراحل فوق پیش روید. فقط برای اینکه حالت قالبی به خود بگیرد، باید کمی پودر ژلاتین را در آب حل کرده و به مواد بورانی اضافه کنید. افزودن پودر ژلاتین به بورانی باعث می‌شود بافت آن سفت‌تر شده و به شکل دلخواه در ظرف قالب مورد نظر قالب بگیرد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورانی بادمجان کبابی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه بورانی لبو

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم بورانی لبو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای درست کردن بورانی لبو بهتر است از ماست‌های چکیده، پرچرب و خامه‌ای استفاده کنید. ماست چرب‌تر طعم بهتری به بورانی می‌دهد.برای انتخاب یک لبوی تازه و مرغوب به سراغ لبوهای کوچک و متوسط روید. لبوهای بزرگ با ریشه پشمی اصلا انتخاب مناسبی برای بورانی نیستند.به طور کلی در طرز تهیه این بورانی از سیر استفاده می‌شود، اما اگر بخواهید می‌توانید بورانی را بدون سیر آماده کنید. با افزودن کمی پودر گل محمدی و پونه خشک می‌توانید طعم و عطر بورانی لبو را چندین برابر کنید.اگر سیر تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از پودر سیر استفاده کنید.بسته به سلیقه می‌توانید برای طعم‌دار کردن بورانی لبو، کمی سرکه یا آب لیمو ترش به آن اضافه کنید.برای تزیین بورانی می‌توانید از مقداری نعناع تازه خرد شده استفاده کنید.با افزودن پودر فلفل قرمز، طعم بورانی لبو از حالت ملایم به سمت تندی دلچسبی می‌رود.افزودن کمی سرکه و نمک به آب لبو در هنگام پخت، باعث می‌شود رنگ لبوها بسیار جذاب و دل‌انگیز شود.بورانی لبو را می‌توانید تا ۵ روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

در این مطلب از بخش آشپزی آدرینطرز تهیه بورانی لبو را برایتان شرح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما این دسر زمستانی خوشمزه را در خانه آماده کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. 

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید