طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشت؛ اسرار لذت بخش پخت غذای خوشمزه

  • توسط: admin


بادمجان پلو یک غذای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که بدون استفاده از گوشت تهیه می‌شود و از اصالت قزوینی برخوردار است. در این غذا از بادمجان‌های کشیده و براق استفاده می‌شود که برای حس بهتر در آب نمک قرار می‌گیرند تا تلخی آن‌ها خفه شود. برای تهیه این غذا از موادی نظیر برنج، پیاز، سیر، گوجه‌فرنگی، رب گوجه‌فرنگی، ادویه‌ها و روغن استفاده می‌شود. مواد تهیه شده به ترتیب در قابلمه ریخته و به مدت 35-45 دقیقه پخته می‌شود. در نهایت بادمجان پلو می‌تواند برای ناهار یا شام سرو شود و از ترکیب بادمجان‌ها و برنج با ادویه‌های مخصوص خود، طعم بسیار خوشمزه‌ای برای شما به ارمغان می‌آورد. با رعایت نکات مختلف مانند استفاده از مواد اصلی و صحیح، می‌توانید این غذای خوشمزه را بهتر و خوشمزه‌تر تهیه کنید.

بادمجان پلو یک غذای گیاهی بسیار خوشمزه است که در آن از هیچ نوع گوشتی استفاده نمی‌شود. اصالت این غذا به قزوین برمی‌گردد. اگر جز طرف‌داران طعم بادمجان هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم که از چشیدن طعم این غذا غافل نشوید. شما در تهیه این غذا از سایر سبزیجات دلخواهتان می‌توانید استفاده کنید. بهتر است در تهیه بادمجان پلو، از بادمجان‌های کشیده و براقی که پوست صاف دارند استفاده کنید.شما می‌توانید این غذای بسیار خوشمزه را برای یک وعده ناهار یا شام می‌توانید تهیه کنید.ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی آدرینبلاگ کامل‌ترین و خوشمزه‌ترین طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشت را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد پس در ادامه مطلب همراه باشید.طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشتمدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۴۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است.درجه سختی تهیه این غذا در دسته‌بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه بادمجان پلو بدون گوشت:برنج ۲ پیمانهپیاز ۱ عددسیر ۲ حبهگوجه‌فرنگی۳ عددبادمجان۲ عددرب گوجه‌فرنگی به مقدار دلخواهفلفل سیاه، نمک و‌ زردچوبه به مقدار دلخواهروغنبه مقدار لازممرحله اول: آماده سازی بادمجانبادمجان‌ها بشویید و پوست بگیرید. آنها را به صورت حلقه‌حلقه برش زنید.برای گرفتن تلخی بادمجان و خوش‌طعم تر شدن آن‌ها بادمجان‌های حلقه‌حلقه شده را ظرف آب نمک قرار دهید تا تلخی بادمجان‌ها گرفته شود.۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان دهید تا بادمجان‌ها در آب نمک بماند سپس آنها را زیر آب بشویید (اگر زمان کافی برای انجام این مرحله را ندارید این مرحله قابل حذف است)حال بادمجان‌ها را بشویید و درون صافی قرار دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت گذارید.بادمجان‌های حلقه‌حلقه شده را درون تابه سرخ کنید.پس از سرخ کردن آنها را از تابه خارج کنید و کنار گذارید.مرحله دوم: آماده سازی پیازپیاز را بشویید و پوست بگیرید.آن را به صورت نگینی خرد کنید و درون همان تابه‌ای که بادمجان‌ها را سرخ کردید بریزید.کمی تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.مرحله سوم: افزودن سیرسیر را بشویید و پوست بگیرید.با کمک سیر له کن، سیر را پوره کنید.پوره سیر را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.مرحله چهارم: افزودن ادویه‌هازردچوبه، فلفل و نمک را به محتوای مواد درون تابه اضافه کنید. کمی مواد را تفت دهید تا عطر و ادویه‌ها آزاد شود.مرحله پنجم: آماده سازی گوجه‌فرنگیگوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و با کمک رنده یا میکسر به شکل پوره تبدیل کنید.پوره گوجه را به محتوای درون تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب اضافی گوجه‌فرنگی گرفته شود و کمی تغییر رنگ دهد.حال مقداری رب گوجه‌فرنگی به محتوای درون تابه اضافه کنید و مواد را به هم زنید تا بوی خامی رب گوجه گرفته شود سپس حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید.مرحله ششم: آماده سازی برنجقابلمه مناسبی را آب کنید و روی حرارت گذاریدمقداری نمک و روغن به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه به نقطه‌جوش رسد.حال برنج‌های خیسانده شده را درون آب جوش بریزید ۴ تا ۵ دقیقه زمان دهید تا برنج‌ها نیم‌پز شوند.سپس برنج‌ها را درون آبکش بریزید زمان دهید تا برنج‌ها خنک شوند.توجه داشته باشید که جنس برنج‌های مختلف با هم متفاوت است و این زمان برای شما ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.پس مدیریت این مرحله را به شما می‌سپاریم.مرحله هفتم: پخت برنجته قابلمه مناسبی روغن بریزید.با مقداری نان یا سیب‌زمینی حلقه‌حلقه شده ته قابلمه را بپوشانید.حال لایه نازکی از برنج آبکشی شده را روی ته دیگ تان بریزید.بادمجان‌های سرخ شده و حلقه‌حلقه شده را یک لایه روی برنج گذارید و چند قاشق از سس گوجه‌فرنگی که تهیه کردید روی بادمجان‌ها بریزید.لایه نازک دیگری برنج روی سس بریزید و این مراحل را تا پایان یافتن مواد تان ادامه دهید.درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت کم گذارید.به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه زمان دهید تا برنج شما بپزد و غذا آماده سرو شود.در تهیه بادمجان پلو به ۵ نکته زیر توجه کنیدبرای این که بادمجان‌ها روغن کمتری به خود جذب کنند می‌توانید هر طرف بادمجان‌ها را به مقداری ماست آغشته کنید سپس آنها را سرخ کنید. برای خوش رنگ تر شدن غذا می‌توانید از مقداری محلول زعفران در سس گوجه‌فرنگی استفاده کنید. می‌توانید گوجه‌فرنگی را حلقه‌حلقه می‌کنند و در کمی روغن سرخ می‌کنند، سپس به این شکل از آن در غذا استفاده کنید.برخی در تهیه این غذا از مقداری سویا نیز استفاده می‌کنند.برای تهیه بادمجان پلو با گوشت می‌توانید مقداری گوشت پخته شده به مواد سس گوجه اضافه کنید و طبق مراحل بالا این غذای لذیذ را تهیه کنید.بادمجان پلو بسیار خوشمزه و لذیذ شما آماده سرو و نوش جان کردن است. امیدواریم که شما نیز طبق روش فوق این غذای متفاوت و خوشمزه را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیش‌بند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعت‌ها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگ‌تر که شدم به صورت تخصصی‌تر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا  فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینی‌ها و شیرین کردن کام آدم‌ها دارم.حالا خیلی  خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با  تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان  بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید