طرز تهیه آش کلونک لرستانی؛ غذای مقوی برای پاییز

  • توسط: admin


مناسب برای

6 نفر

زمان آماده‌سازی

10 دقیقه

زمان پخت

3 ساعت

آش کلونک یک آش محلی مربوط به شهرستان الیگودرز است که با توجه به استفاده از برخی گیاهان بهاری در آن، معمولا در بهار آماده می‌شود. البته با توجه به مقوی بودن این آش و استفاده از عصاره گوشت در آن، مصرف آش کلونک در پاییز هم رایج است. در ادامه این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه آش کلونک لرستانی آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن آش کلونک، پیاز را با ادویه‌ها تفت داده و سپس حبوباتی که خیس کرده‌اید را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

عصاره گوشت را به آش اضافه کنید و بعد از پخت حبوبات به آش، سبزی را اضافه کنید. وقتی آش جا افتاد آن را با کشک و نعناع داغ سرو کنید.

در ادامه با طرز تهیه این آش به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای آش کلونک برای 6 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازنخود50 گرملوبیا چیتی50 گرمگندم پوست کنده200 گرمپیاز1 عدد بزرگسبزی آش500 گرمعصاره گوشت (اختیاری)به میزان لازمروغنبه میزان لازمنمک، فلفل و زردچوبهبه میزان لازمکشکبه میزان لازمنعناع داغبه میزان لازم

مرحله اول: حبوبات را خیس کنید

حبوبات و گندم را از شب قبل خیس کنید تا هم نفخ آن‌ها گرفته شود و نرم شوند.

سبزی مناسب برای آش را نیز ساطوری کرده و کنار بگذارید.

مرحله دوم: پیاز و ادویه‌ها را تفت دهید

پیاز را نگینی ریز خرد کرده و در کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید.

وقتی پیازها سبک شدند، ادویه‌ها را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا زمانی که عطر ادویه‌ها آزاد شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش شولی یزدی

مرحله سوم: حبوبات را اضافه کنید

حبوبات را آبکش کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

سپس عصاره مرغ را به همراه میزان لازم آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس حرارت زیر قابلمه را ملایم کنید. بگذارید حبوبات بپزند.

روی حرارت ملایم، 2 ساعت زمان برای نرم شدن حبوبات کافی است.

اگر نخود و لوبیا مورد استفاده شما دیرپز باشند ممکن است این زمان طولانی‌تر شود.

مرحله چهارم: سبزی را اضافه کنید

بعد از پخت حبوبات و نرم شدن آن‌ها سبزی را هم به آش اضافه کنید.

بعد از اضافه کردن سبزی، آش حدود نیم ساعت دیگر زمان لازم دارد تا به خوبی جا بیفتد و سبزی آن هم بپزد.

بعد از پخت آش، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و سپس آش را سرو کنید.

می‌توانید این آش را با کشک و نعناع داغ تزئین کنید.

در صورت تمایل می‌توانید برای تزئین روی این آش از کمی پیاز داغ هم استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش کلونک

در این مطلب از بخش آشپزی آدرینبا طرز تهیه آش کلونک لرستانی آشنا شدیم. این آش یک آش مقوی و خوشمزه برای شب‌های پاییزی است.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید