طرز تهیه آش ورکواز نهاوند برای افطاری؛ خوشمزه و مقوی

  • توسط: admin


مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

3 ساعت

آش ورکواز نهاوند که به عنوان حلیم سبز نیز شناخته می‌شود، یک غذای مفید و خوشمزه برای افطار است که برای پخت آن از یک سبزی کوهی به نام ورکواز استفاده می‌شود. این غذا در گینس نیز به عنوان یک غذای خوشمزه با خواص دارویی به ثبت رسیده است. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه آش ورکواز نهاوند برای افطاری و همه فوت‌وفن های درست کردن این آش آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این آش باید عدس و بلغور و برنج را بپزید. سبزی ورکواز را برای نیم ساعت در آب بپزید و بعد اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنید. زمانی که عدس و برنج پختند، سبزی‌های پخته شده را به آن‌ها اضافه کنید.

پیاز داغ، نمک و فلفل را در آش بریزید و مدام آن را هم بزنید تا آش غلیظ شود و جا بیفتد. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش ورکواز نهاوند برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسبزی ورکواز۱ کیلوگرماسفناج۲۵۰ گرمعدس۱ لیوان فرانسوی دسته‌داربلغور گندم۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌داربرنج۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنمکبه مقدار لازمزردچوبه۱/۲ قاشق چای‌خوریفلفل سیاهنوک قاشق چای‌خوری

مرحله اول: عدس، برنج و بلغور گندم را بخیسانید

برای شروع باید برنج، عدس و بلغور گندم را بشویید و بعد به صورت جداگانه برای چند ساعت در آب بخیسانید. این کار به پخت سریع‌تر این مواد کمک می‌کند.

مرحله دوم: ورکواز را بپزید

ورکواز را به خوبی بشویید و چند دور آبکشی کنید. در ادامه سبزی را همراه با مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید ورکواز برای نیم ساعت بپزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماشاب

مرحله سوم: اسفناج را به قابلمه اضافه کنید

بعد از نیم ساعت از پخت ورکواز باید اسفناج شسته شده و خرد شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که اسفناج‌ها نیز برای چند دقیقه بپزند.

در این مرحله مراقب باشید که سبزیجات بیش از حد نرم و له نشوند.

مرحله چهارم: عدس، برنج و بلغور گندم را بپزید

عدس را آبکش کنید و همراه با آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید.

بعد از چند دقیقه که عدس نیم پز شد، می‌توانید برنج و بلغور گندم را به آن اضافه کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: مواد آش را ترکیب کنید

اجازه دهید برنج و بلغور به خوبی بپزند و بعد ترکیب ورکواز و اسفناج را به قابلمه اضافه کنید و آش را هم بزنید.

در تمام مراحل پخت این آش باید آن را مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.

مرحله ششم: پیاز داغ را آماده کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی خرد کنید. مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه پیازها را در روغن بریزید و سرخ کنید تا طلایی شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش سرکه

مرحله هفتم: پیاز داغ و ادویه‌ها را به آش اضافه کنید

پیاز داغ را همراه با مقداری نمک و فلفل سیاه در آش بریزید و برای چند دقیقه مدام آن را هم بزنید تا بافتی شبیه به حلیم پیدا کند و غلیظ شود.

مرحله هشتم: آش را سرو کنید

بعد از این که آش کاملا غلیظ شد و جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید و آن را در ظرف مناسب بریزید.

می‌توانید این آش را با پیاز داغ فراوان تزیین کنید و از طعم آن لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش ورکواز نهاوند

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه آش ورکواز نهاوند

در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت آش ورکواز نهاوند برای افطاری اشاره شده است، با ما همراه باشید.

ورکواز یا پیاز کوهی یک گیاه کوهستانی است که مزه و بوی تندی دارد و برای بدن بسیار مفید است.در زمان پخت آش باید مدام آن را هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود.اگر آش نیاز به آب دارد، می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.ورکواز یک گیاه مفید با طبع گرم و خشک است و مصرف آن به دفع سنگ کلیه و مثانه و کاهش دردهای روماتیسمی کمک می‌کند.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری لوبیا قرمز یا هر حبوبات دیگری که دوست دارید نیز در این آش استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن این آش می‌توانید مقداری آب قلم یا کره محلی به آن اضافه کنید.در صورت تمایل می‌توانید این آش را با گوشت گوسفندی نیز آماده کنید. در این روش باید گوشت را با سایر مواد بپزید و بعد از قابلمه خارج کنید و خوب بکوبید و دوباره در آش بریزید.

در این مقاله از بخش آشپزی آدرینبه طرز تهیه آش ورکواز نهاوندی و همه فوت‌وفن های درست کردن این آش مخصوص اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش سنتی را دارید، حتما نظرات و تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید