طرز تهیه آش شله قلمکار + نکات و فوت‌وفن‌ ها

  • توسط: admin


آش شله قلمکار از محبوب‌ترین انواع آش ایرانی در روزهای سرد پاییز و زمستان است که قدمت آن به دوران ناصرالدین شاه قاجار بازمی‌گردد. جالب است بدانید که در آن زمان از این آش برای درمان بیماری وبای ناصرالدین شاه استفاده شد. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با ۲ طرز تهیه آش شله قلمکار جاافتاده و مجلسی و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن آن آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت این آش ابتدا باید حبوبات را در آب بخیسانید و سپس بپزید. گندم را بپزید و پیاز را سرخ کنید. در ادامه گوشت را با پیاز تفت دهید و بعد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید تا گوشت بپزید، سپس آن را ریش ریش کنید. در ادامه سبزی آش را خرد کنید و در قابلمه بریزید. بعد از نیم ساعت حبوبات و گندم پخته شده، ادویه‌ها و پیاز داغ را اضافه کنید و اجازه دهید آش شما جا بیفتد. برای پخت این آش با ماست می‌توانید در مراحل آخر پخت مقداری ماست چکیده به آش اضافه کنید و آن را به صورت مرتب هم بزنید و بعد شعله گاز را خاموش کنید. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این آش خوشمزه می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

مواد لازم آش شله قلمکار

گوشت گوسفندی۲۵۰ گرمسبزی آش۵۰۰ گرملوبیا چیتی۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارگندم۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنخود۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌داربرنج۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارعدس۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارسیر۲ حبهکشک و نعنا داغبه مقدار لازمپیاز۴ عدد متوسطنمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه آش شله قلمکار

مدت زمان آماده سازی: ۳ ساعتمدت زمان پخت: ۳ ساعتدرجه سختی: سختمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید

برای درست کردن آش شله قلمکار، قبل از هر کاری باید نخود، لوبیا و گندم را همراه با آب به صورت جداگانه در کاسه بریزید و بخیسانید. اجازه دهید حبوبات و گندم برای ۶ ساعت تا یک روز خیس بخورند و در این مدت حتما چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

۳ عدد از پیاز را پوست بگیرید و بشویید و آن‌ها را به صورت خلالی خرد کند. مقداری روغن در یک ماهیتابه بزرگ بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ شود و بعد پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در انتها پیاز داغ را در یک ظرف بریزید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش برگ چغندر

مرحله سوم: گندم و حبوبات را بپزید

گندم را همراه با ۵ تا ۶ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید گندم‌ها بپزند و در این مدت چندین بار آن‌ها را هم بزند. نخود را آبکش کنید و همراه با ۵ تا ۶ لیوان آب در یک قابلمه دیگر بریزید و روی حرارت قرار دهید.

بعد از یک ساعت که نخودها نیم پز شدند، می‌توانید لوبیا چیتی را آبکش و به قابلمه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن لوبیا چیتی، در صورت نیاز می‌توانید مقداری آب به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله عدس را بشویید و با کمی آب بخیسانید.

مرحله چهارم: گوشت را با پیاز و سیر بپزید

گوشت را بشویید و به صورت مکعبی خرد کنید. سپس تکه‌های گوشت را همراه با ۶ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. یک عدد پیاز باقی مانده را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آن را ۴ قاچ کنید و در قابلمه گوشت‌ها بریزید.

در ادامه سیرها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید؛ سپس آن‌ها را خرد کنید و در قابلمه بریزید. می‌توانید ابتدا شعله گاز را زیاد کنید تا آب شروع به جوشیدن کند و بعد حرارت را کم کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید تا تکه‌های گوشت به خوبی بپزند.

مرحله پنجم: گوشت را ریش ریش کنید

گوشت پخته شده را از داخل آب بردارید و در بشقاب قرار دهید. سپس گوشت‌ها را با چنگال یا به کمک دست، ریش ریش کنید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش انار شیرازی

مرحله ششم: برنج و عدس را بپزید

برنج را بشویید و آب آن را خالی کنید، سپس آن را همراه با ۶ لیوان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید. در ادامه عدس را از صافی رد کنید و به برنج اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

سپس شعله گاز را زیاد کنید تا آب بجوشد و بعد حرارت را کم کنید و اجازه دهید عدس و برنج به خوبی بپرند و نرم شوند. بعد از این که برنج و عدس کاملا پختند، می‌توانید نمک را اضافه کنید.

مرحله هفتم: سبزی را به آش اضافه کنید

برای درست کردن آش شله قلمکار باید از ترکیب گشنیز، نعنا، مرزه، اسفناج، جعفری و ریحان استفاده کنید. اگر به سبزی آماده دسترسی ندارید، خودتان سبزی آش را آماده کنید و بشویید و بعد در خرد کن بریزید و آماده کنید.

برای پخت این آش، سبزی نباید خیلی ریز باشد. به خاطر داشته باشید که نسبت همه سبزی‌ها باید یکسان باشد، فقط مقدار اسفناج را کمی بیشتر در نظر بگیرید. بعد از آماده شدن سبزی، آن را به قابلمه برنج و عدس اضافه کنید.

مرحله هشتم: حبوبات، گوشت و ادویه‌ها را در قابلمه بیزید

حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا سبزی‌ها بپزند، در ادامه گندم، نخود و لوبیا را در قابلمه بریزید. گوشت ریش ریش شده را به قابلمه آش اضافه کنید و سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و نیمی از پیاز داغ‌ها را نیز در آش بریزید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کدو حلوایی گیلانی

مرحله نهم: آش را آماده کنید

درب قابلمه را روی آن بگذارید و حدود ۱ ساعت دیگر صبر کنید تا آش جا بیفتد و آماده شود. آش شله قلمکار باید کم آب و غلیظ باشد. زمانی که آش غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید آش از حرارت بیفتد، سپس آن را در ظرف مناسب بریزید و با کشک، نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

آش شله قلمکار با ماست

برای درست کردن این آش خوشمزه با ماست، باید زمانی که آش تقریبا آماده شد، ۴ قاشق غذاخوری ماست چکیده به آن اضافه کنید. آش را به خوبی هم بزنید و اجازه دهید آش برای چند دقیقه با ماست بجوشد. در این مدت باید آش را به صورت مرتب هم بزنید تا ماست در آش نبرد، سپس شعله گاز را خاموش کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه آش شله قلمکار

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت آش شله قلمکار اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای پخت آش شله قلمکار از حبوبات باکیفیت استفاده کنید و حتما حبوبات را برای یک شب در آب بخیسانید.برای پخت این آش باید از گوشت گوسفندی یا گوساله استفاده کنید.بعد از پخت گوشت، حتما آن را ریش ریش کنید. برای ریش ریش کردن گوشت می‌توانید از گوشت کوب دستی نیز استفاده کنید.برای درست کردن شله قلمکار شیرازی باید از ترکیب تره و ترخون به جای سبزی آش استفاده کنید و برای مزه دار کردن آش نیز مقداری پودر زنجبیل، دارچین، لیمو عمانی، سیر، فلفل و نمک و آبلیمو در آن بریزید.پخت آش شله قلمکار نیاز به زمان زیادی دارد و باید مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد.در طرز تهیه آش شله قلمکار اصفهانی از ماش هم استفاده می‌شود.در طرز تهیه آش شله قلمکار بدون گندم باید گندم را حذف کنید و به جای آن از مقداری ماش و لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید.جنوبی‌ها در آش شله قلمکار، از سبزی معطر بیشتری استفاده می‌کنند.برای تزیین این آش می‌توانید در کنار پیاز داغ، نعنا داغ و کشک از سیر داغ و همچنین مقداری گوشت ریش ریش استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای پخت این آش از لوبیا چشم بلبلی هم استفاده می‌شود.بعد از اضافه کردن گوشت به آش باید آن را به صورت مداوم هم بزنید تا آش شما کشدار شود.برای مزه دار کردن این آش نیازی به اضافه کردن کشک نیست و می‌توانید از کشک تنها برای تزیین آش استفاده کنید.می‌توانید این آش را به مدت ۵ روز در ظرف در بسته، در یخچال نگهداری کنید.برای خوشمزه‌تر و لعابدار شدن این آش می‌توانید مقداری آب قلم نیز به آن اضافه کنید.برای سریع پخت این آش می‌توانید حبوبات و گندم را در زودپز بپزید و سپس به آش اضافه کنید.هر قاشق غذاخوری از آش شله قلمکار حاوی ۴۲ کیلوکالری است.برای مزه دار کردن این آش می‌توانید از مقداری پودر دارچین نیز استفاده کنید.استفاده از گوشت گردن بافت و طعم بهتری به آش شله قلمکار می‌بخشد.

در این مقاله از مجله آشپزی آدرینبه ۲ طرز تهیه آش شله قلمکار اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این آش خوشمزه را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید