طرز تهیه آش انار تبریزی؛ مخصوص شب یلدا
مناسب برای
4-6 نفر
زمان آمادهسازی
2 ساعت
زمان پخت
2 ساعت
آش انار تبریزی، یکی از اصیلترین و لذیذترین غذاهای زمستانی آذربایجان است که جایگاهی ویژه در سفره شب یلدا دارد. در این مطلب از مجله اکالا، گامبهگام با طرز تهیه این آش خوشرنگ و لعاب آشنا میشوید تا گرمابخش شب چله و روزهای سرد زمستان شما باشد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای طبخ این آش خوشمزه، ابتدا باید لپه و برنج را خیسانده و نیمی از پیازداغ را همراه با گوشت چرخکرده، لپه و ادویه تفت دهید؛ سپس سبزی، برنج و 4 لیوان آب را اضافه کرده و اجازه دهید با شعله ملایم بپزند.
پس از نیمپز شدن مواد، آب انار و رب انار را به قابلمه بیفزایید و حدود دو ساعت زمان دهید تا آش کاملاً جا افتاده و به غلظت مناسب برسد.
در نهایت، آش را با نعنا خشک معطر کرده و در ظرف سرو با پیازداغ، سیرداغ و دانههای یاقوتی انار به زیبایی تزیین کنید. رسپی این آش خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای آش انار تبریزی برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازسبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید و اسفناج)1 کیلوگرمگوشت چرخ کرده300 گرمبرنج1/5 لیوان فرانسوی دستهدارلپه1/2 لیوان فرانسوی دستهدارپیاز6 عددروغن سرخ کردنی6 قاشق غذاخوریآب انار تازه4 لیوان فرانسوی دستهداررب انار1/5 قاشق غذاخوریدانه اناربه مقدار لازمنعنا خشک5 قاشق غذاخورینمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
مرحله اول: لپه و برنج را بخیسانید
در ابتدا باید لپهها را بشویید. لپهها را همراه با مقداری آب در ظرف بریزید و برای 2 ساعت بخیسانید. این کار موجب پخت بهتر لپه و از بین رفتن نفخ آن میشود.
در ادامه برنج را همراه با مقداری آب و نمک در ظرف جداگانه بریزید و برای نیم ساعت بخیسانید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش انار یزدی به روش خانگی
مرحله دوم: سبزی آش را خرد کنید
در این مرحله باید سبزی آش را پاک کنید و بعد بشویید.
سبزی را برای چند دقیقه در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن خارج شود.
سپس آن را به صورت ریز ساطوری کنید و برای طبخ آش انار سنتی تبریز کنار بگذارید.
مرحله سوم: پیازها را سرخ کنید
حال باید پیازها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید.
در ادامه پیازها را به صورت خلالی ریز خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
مرحله چهارم: گوشت و لپه را با پیاز تفت دهید
اکنون باید نیمی از پیازها را بردارید. سپس گوشت چرخ کرده و لپه را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز به پیاز سرخ شده اضافه کنید و چند دقیقه در روغن سرخ کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش کارده شیرازی
مرحله پنجم: مواد آش را ترکیب کنید
بعد از سرخ شدن گوشت و لپه باید سبزی آش را همراه 4 لیوان آب معمولی به قابلمه اضافه کنید.
برنج را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آش روی شعله ملایم بپزد.
بهتر است در این مرحله بیشتر از 4 لیوان آب به آش اضافه نکنید تا بتوانید در ادامه آب انار را در آش بریزید.
مرحله ششم: آب انار و رب انار را به آش اضافه کنید
بعد از گذشت حدود 1 ساعت از پخت آش میتوانید رب انار و آب انار را به آش اضافه کنید.
سپس اجازه دهید آش برای 2 ساعت دیگر بپزد و کاملا جا بیفتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش انار گیلانی با لبو
مرحله هفتم: آش انار تبریزی را سرو کنید
بعد از این که آش به قوام مورد نظر رسید و آماده شد، مقداری نعنا خشک روی آن بریزید و سپس شعله گاز را خاموش کنید.
آش را در ظرف مورد نظر بریزید. سپس آن را با پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و دانههای قرمز انار تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماسووا یا ماسوآ
نکات و فوتوفن های طرز تهیه آش انار تبریزی
در این بخش به چند نکته طلایی برای طبخ آش انار تبریزی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای خوشمزهتر شدن آش انار تبریزی میتوانید از مقداری ادویه کاری یا سبزی ترخون خشک استفاده کنید.برای طبخ آش انار تبریزی میتوانید به جای ترکیب کردن گوشت چرخ کرده با مواد آش آن را به صورت قلقلی درست کنید. در این روش باید گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه ترکیب کنید و مایه گوشتی را برای چند دقیقه ورز دهید. سپس به اندازه یک گردو از مواد بردارید و آن را به صورت کوفته قلقلی درست کنید. کوفته قلقلیها را در روغن سرخ کنید و بعد از پختن برنج و لپه به آش اضافه کنید.در طرز تهیه آش انار خوشمزه تبریز باید آب انار را بعد از پخت گوشت، لپه و برنج به آن اضافه کنید. اضافه کردن زودهنگام آب انار و رب آن موجب سفت شدن گوشت و لپه میشود.برای طبخ آش انار مخصوص تبریز بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید تا آش شما سریعتر آماده شود.میتوانید برای پخت آش انار تبریزی از بلغور گندم نیز استفاده کنید.برای افزایش غلظت آش انار تبریزی برای شب یلدا میتوانید مقداری آرد گندم را با آب سرد حل کنید و در مرحله پایانی پخت به آش اضافه کنید.برای این که آش انار تبریزی شما خوشرنگ شود، میتوانید مقداری لبوی رنده شده در آش بریزید.در طرز تهیه آش انار آذری میتوانید به جای لپه از مقداری عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود نیز استفاده کنید.اگر بعد از اضافه کردن آب انار و رب انار آش شما ترش شد، میتوانید مقداری شکر یا نبات به آن اضافه کنید.برای طبخ آش انار تبریزی باید از رب انار ترش و آب انار ملس استفاده کنید.در طرز تهیه آش آذری یا آش انار تبریز هر چقدر از پیاز داغ بیشتری استفاده کنید، آش شما لذیذتر خواهد شد.اضافه کردن رب انار موجب تیره شدن رنگ آش انار تبریزی میشود، پس از اضافه کردن رب به مقدار زیاد به آش اجتناب کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری سیر رنده شده یا برگ سیر خرد شده به آش انار تبریزی اضافه کنید.برای این که مزه آش انار شما لذیذتر شود، میتوانید سبزی آش را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید و بعد به آش اضافه کنید.به منظور خوش طعم شدن آش انار آذری میتوانید از مقداری عصاره گوشت، آب قلم یا آب گوشت تازه نیز در این آش استفاده کنید.اگر دوست دارید آش انار شما له و یکدست شود، باید آن را برای مدت زمان بیشتری بپزید.اگر برای طبخ آش انار تبریز از گوشت قلقلی استفاده میکنید، میتوانید آش را بدون گوشت آماده کنید و از قلقلیها برای تزیین روی آش استفاده کنید.برای لعابدار شدن آش انار آذری میتوانید از مقداری اسفناج تازه خرد شده استفاده کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه آش انار تبریزی را برایتان شرح دادیم. اگر تا به حال مزه این آش سنتی آذری را نچشیدهاید، بهتر است همین حالا دست به کار شوید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها:












