طالبان و ترکیه؛ مواجهه یا همکاری اقتصادی؟
طالبان به عنوان یک گروه انقلابی وارد صحنهی سیاستهای اقتصادی شدهاند و در تلاشاند تا با کشورهای دیگر ارتباطات اقتصادی خود را گسترش دهند. اخیراً، طالبان تصمیم به گسترش همکاریهای اقتصادی با ترکیه نهادهاند. این تصمیم به دلیل حضور ترکیه در پایان دور دوم مذاکرات صلح افغانستان و همچنین ارائه پیشنهادات اقتصادی به این کشور است. طالبان امیدوارند که با افزایش همکاریهای اقتصادی با ترکیه، بتوانند اقتصاد خود را توسعه دهند و شرایط معیشتی مردم را بهبود بخشند. این همکاریها میتواند به نوعی رابطهی متقابل بین دو کشور را تقویت کند و به توسعهی همکاریهای دیگر اقتصادی و سیاسی نیز منجر شود.
به گزارش آدرینبه نقل از ایرنا، حافظ ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در این دیدار درباره روابط دوجانبه، اقدامات مثبت اخیر در افغانستان و سفر هیاتهای بلندپایه سیاسی و اقتصادی بسیاری از کشورها به افغانستان گفتوگو شده است.
مولوی امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه حکومت سرپرست طالبان در این دیدار، موضع تجاری ترکیه در برابر رژیم صهیونیستی را ستایش کرد و درباره آغاز تجارت با ترکیه از طریق راه لاجورد و برپایی نمایشگاههای مشترک در ترکیه و افغانستان با تلاش تجار هر دوکشور سخن گفت.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری باختر، جنگ اونال کاردار سفارت ترکیه در افغانستان نیز گفت که آنان از پیشرفتهای اخیر در افغانستان خرسند هستند و دوطرف باید برای گسترش روابط افغانستان و ترکیه به شکل مشترک تلاش کنند.
وی افزود که در روزهای آتی پروازهای شرکت هواپیمایی «ترکیش ایرلاینز» به کابل آغاز میشود.
در این دیدار، دوطرف با اشاره به روابط «خوب و تاریخی» افغانستان و ترکیه، بر تلاش مشترک برای دستیابی به انتظارات دو کشور تاکید کرده اند.
- برچسب ها: اخبار بین الملل طالبان