ششپلو: طرز تهیهی پلو کنگر با انواع مختلف بهارات
پلو کنگر یک غذای خوشمزه و متفاوت است که در نقاط مختلف ایران با روشهای مختلفی طهیه میشود. از تهیه آن با مرغ و گوشت چرخ کرده تا تهیه آن به صورت گیاهی، این غذا دارای چندین روش پخت مختلف است. در تهیه پلو کنگر، علاوه بر برنج و کنگر، از ادویههای مختلفی مانند زعفران، نمک و فلفل سیاه استفاده میشود.
روش تهیه این غذا متفاوت براساس منطقه مختلفی است که در آن طبخ میشود. برای مثال، در شیراز بیشتر از مرغ برای تهیه پلو کنگر استفاده میشود در حالی که در یاسوج از گوشت تکهای یا گوشت چرخ کرده برای آن استفاده میشود. همچنین، استفاده از سبزیهای خاص، مانند شوید یا شنگ، نیز میتواند طعم خاصی به این غذا ببخشد.
پلو کنگر یکی از غذاهای محبوب و معروف ایرانی است که میتوانید از آن در مراسمها و جشنها به عنوان یک غذای اصلی استفاده کنید. اگر علاقهمند هستید، میتوانید این غذا را در خانه خود طبخ کنید و از طعم لذیذ و منحصر به فرد آن لذت ببرید.
پلو کنگر یکی از خوشطعمترین و متفاوتترین انواع پلو مخلوط است که به روشهای متفاوتی طبخ میشود. برخی این غذا را بدون گوشت و مرغ و به صورت گیاهی تهیه میکنند و برخی دیگر آن را در کنار مرغ و گوشت سرو میکنند. در این مقاله از بخش آشپزی در آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه پلو کنگر به چند روش مختلف آشنا شوید.طرز تهیه کنگر پلو شیرازی با مرغآماده کردن این غذا حدود ۱ ساعت و پخت آن حدود ۴۵ دقیقه طول میکشد.مواد لازم برای تهیه کنگر پلو شیرازی با مرغ:سینه یا ران مرغ۲ تکهبرنج۳ لیوان فرانسوی دستهدارکنگر پاک شده۳۰۰ گرمشوید تازه یا خشک۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۱ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریزعفرانبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازممراحل طرز تهیه کنگر پلو مجلسی با مرغ و شویددر ادامه این بخش میتوانید با دستور پخت کنگر پلو شیرازی آشنا شوید.مرحله اول: مرغ را سرخ کنیبرای شروع مرغ را با کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و تکههای مرغ را به خوبی در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. در انتها مقداری زعفران به مرغها اضافه کنید تا خوشرنگ تر شوند. سپس آن را از ماهیتابه خارج کنید.مرحله دوم: مرغ را بپزیدپیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید و داخل همان ماهیتابه قبل تفت دهید. زمانی که پیازها سبک شدند، میتوانید مقداری زردچوبه و رب به آن اضافه کنید. رب و زردچوبه را تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود. بیشتر بخوانید: طرز تهیه شنگ پلودر نهایت مرغهای سرخ شده را به ماهیتابه اضافه کنید و مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و درب ماهیتابه را روی آن بگذارید. اجازه دهید مرغ در سس خوشمزهای که آماده کردهاید بپزد و سس شما غلیظ شود.مرحله سوم: شوید و کنگر را آماده کنیدبرای تهیه این غذا میتوانید از شوید خشک یا تازه استفاده کنید. اگر از شوید تازه استفاده میکنید، باید شویدها را بشویید و بعد در آبکش قرار دهید تا خشک شوند. سپس آنها را به صورت ریز خرد کنید. در ادامه کنگرها را نیز پاک کنید و بشویید و برای تهیه پلو کنگر کنار بگذارید.مرحله چهارم: کنگرها را تفت دهیددر این مرحله باید یک ماهیتابه را روی شعله ملایم قرار دهید. مقدار کمی روغن در ماهیتابه بریزید و بعد کنگرهای پاک شده را برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک شوند. اگر به کنگر تازه دسترسی ندارید، میتوانید برای تهیه این غذا از کنگر فریز شده نیز استفاده کنید.مرحله پنجم: برنج را آبکش کنیدبرنج را بشویید و برای حدود نیم ساعت یا بیشتر در یک ظرف آب و کمی نمک بخیسانید. در ادامه یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. زمانی که آب جوشید میتوانید برنج را به آن اضافه کنید.حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا برنج نیم پز شود و بعد در حالی که قسمت بیرونی برنج کمی نرم شده و داخل برنج هنوز مقداری خشک است، آن را آبکش کنید.مرحله ششم: پلو کنگر را آماده کنیدیک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کف آن مقداری روغن بریزید. برای ته دیگ این غذا میتوانید از برنج، نان یا سیب زمینی ورقهای خرد شده استفاده کنید. در ادامه برنج را با کنگر و شوید ترکیب کنید و در قابلمه بریزید.اجازه دهید برنج شما برای حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم دم بکشد. سپس میتوانید این پلوی خوشمزه را در کنار مرغ و سسی که آماده کردهاید سرو کنید.طرز تهیه کنگر پلو با گوشت چرخ کردهآماده کردن این غذا حدود نیم ساعت طول میکشد و برای پخت آن به ۱ ساعت زمان نیاز دارید.مواد لازم برای تهیه پلو کنگر با گوشت چرخ کرده:کنگر پاک شده۳۰۰ گرمگوشت چرخ کرده۲۲۰ گرمپیاز متوسط۱ عددسیر۲ حبهزردچوبه۱/۲ قاشق چایخوریزنجبیل۱/۲ قاشق چایخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمفلفل قرمزبه مقدار لازمشوید خشک۲ تا ۳ قاشق غذاخوریبرنجبه مقدار لازمسیب زمینی۱ عددطرز تهیه کنگر پلو با گوشت چرخ کردهبرای تهیه این غذا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیاز را در روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز طلایی شد، میتوانید کنگرهای پاک شده و خرد شده را اضافه کنید.چند دقیقه صبر کنید و بعد سیر را خرد یا رنده کنید و در ماهیتابه بریزید. وقتی کنگرها سرخ شدند، میتوانید گوشت چرخ کرده را اضافه کنید. ادویهها را به گوشت اضافه کنید و بعد شوید خشک را نیز در ماهیتابه بریزید.برنج را آبکش کنید و سیب زمینی را به صورت ورقهای خرد کنید. کف قابلمه مقداری روغن بریزید. سیب زمینیها را در قابلمه بچینید و سپس یک لایه برنج و یک لایه از مواد گوشتی را در قابلمه بریزید و این کار را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در انتها برنج را با شعله ملایم روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا برای ۴۵ دقیقه دم بکشد.طرز تهیه کنگر پلو یاسوجی با گوشت تکهایروش درست کردن کنگر پلو شیرازی بسیار شبیه دیگر روشهای پخت این غذا است، اما یاسوجیها برای تهیه این غذا به جای مرغ و گوشت چرخ کرده از گوشت گوساله قیمهای استفاده میکنند. برای درست کردن این غذا ابتدا باید پیاز را تفت دهید و بعد کنگرها را اضافه کنید.مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ترکیب پیاز و کنگر اضافه کنید. زمانی که بوی خامی ادویهها گرفته شد، میتوانید تکههای گوشت خرد شده را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه مقداری آب در ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا گوشت به طور کامل بپزید.در انتها برنج را آبکش کنید و سپس برنج آبکش شده و مایه گوشتی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و اجازه دهید غذای شما برای ۴۵ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد و آماده شود.طرز تهیه کنگر پلو بدون گوشتدر طرز تهیه کنگر پلو ساده و خوشمزه به صورت گیاهی نیازی به اضافه کردن هیچگونه گوشت و مرغی نیست. در این روش شما باید این غذا را تنها با استفاده از برنج، کنگر فرنگی، پیاز، شوید، پیازچه و ادویههای مختلف آماده کنید و مانند روشهای قبل برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد.نکات و فوت و فنهای طرز تهیه پلو کنگربرای تهیه پلو کنگر میتوانید مرغ را به صورت ریش ریش شده یا خرد شده آماده کنید و سپس قبل از دم کشیدن برنج مرغها را با برنج ترکیب کنید.برای تهیه این غذا میتوانید به جای شوید از شنگ یا هر نوع سبزی کوهی که دوست دارید استفاده کنید.اگر دوست دارید غذای شما خوشطعمتر شود، بهتر است روی برنج مقداری روغن حیوانی یا کره محلی بریزید.به منظور درست کردن این غذا میتوانید به جای برنج ساده از برنج دودی نیز استفاده کنید.برای پاک کردن کنگر باید آن را به خوبی بشویید و برگهای خاردار گیاه را جدا کنید و از قسمت ساقه گیاه که رنگی سفید دارد استفاده کنید.فصل رویش کنگر از اواخر اسفند یا آخر اردیبهشت است، اما بهتر است کنگر را در فروردین ماه تهیه کنید. در این زمان ساقه کنگر نازک و لطیف است و طعم بهتری دارد.در صورتی که برای تهیه این غذا از شوید تازه استفاده میکنید، بهتر است برنج را کمی زندهتر آبکش کنید تا در زمان دم کشیدن نرم نشودبرای تهیه این غذا میتوانید کنگرها را به هر اندازهای که دوست دارید خرد کنید.برخی افراد برای تهیه این غذا از مقداری بابونه تازه نیز استفاده میکنند.کنگر خواص زیادی برای سلامت دارد و یکی از بهترین گیاهان برای درمان نارسایی کبد، کم خونی، بهبود عملکرد سیستم گوارش، درمان عفونت و از بین بردن تب است.سوالات متداولدر این بخش به رایجترین سوالات شما در مورد تهیه پلو کنگر پاسخ دادهایم.کنگر پلو غذای کجاست؟پلو کنگری غذای مخصوص یاسوج و شیراز است و در این دو شهر محبوبیت زیادی دارد.تفاوت کنگر پلوی شیرازی و یاسوجی چیست؟شیرازیها برای تهیه این غذا از مرغ استفاده میکنند و یاسوجیها این غذا را در کنار گوشت تکهای سرو میکنند.روش پاک کردن کنگر برای تهیه کنگر پلو چگونه است؟برای آماده کردن کنگر ابتدا باید انتهای ساقه گیاه را جدا کنید. سپس یک چاقوی تیز را از پایین به بالا روی ساقه گیاه بکشید تا تیغهای آن جدا شوند. در ادامه سر شاخههای گیاه را ببرید و از ساقه گیاه برای تهیه غذا استفاده کنید.کنگر پلو یکی از خوشمزهترین و مفیدترین غذاهای نوبرانه بهار است که برای تهیه آن از ساقه کنگر خرد شده در کنار شوید استفاده میشود. شما میتوانید این غذا را بنا به سلیقه خودتان به صورت گیاهی یا با گوشت و مرغ تهیه کنید. اگر تجربه درست کرد کنگر پلو را دارید، میتوانید نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: