شرایط سیلاب و آمادگی استان ها: آیا سیلاب در این مناطق رو به رو است؟

  • توسط: admin


پیش‌بینی وقوع سیلاب در استان‌های مختلف بر اساس شرایط آب و هوایی و زمین‌شناسی آن منطقه انجام می‌شود. برای مثال، در استان‌هایی که دارای دشت‌ها و دره‌های عریض هستند، احتمال وقوع سیلاب بیشتر است زیرا آب باران‌ها و آبهای سطحی به راحتی به دره‌ها و دشت‌ها روانه می‌شود و به سمت مناطق پایین‌تر حرکت می‌کند. عوامل دیگری همچون فرسایش خاک و نبود تنظیم‌های مناسب برای کنترل سیلاب نیز می‌تواند باعث افزایش احتمال وقوع سیلاب شود. برای پیش‌بینی وقوع سیلاب، محققان از داده‌های هواشناسی، زمین‌شناسی و آب و هوا استفاده می‌کنند تا با تحلیل این داده‌ها، با توجه به شرایط فعلی و پیشروی احتمالی هوا، احتمال وقوع سیلاب را تخمین بزنند. این پیش‌بینی‌ها می‌تواند به مسئولین کمک کند تا برای مواجهه با سیلاب‌های پیشرو، اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهند و خسارات را کاهش دهند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، بر اساس این اطلاعیه با توجه به هشدارهای هواشناسی صادره، استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، کرمان و یزد مستعد وقوع سیلاب خواهند بود که عمده سیل و طغیان رودخانه‌ها در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان پیش‌بینی می‌شود؛ البته جزایر هرمزگان نیز در کانون‌های بارشی قرار دارند.

 بر این اساس اکیداً توصیه می‌شود ملاحظات توسط دستگاه‌های ذیربط و مردم مورد توجه قرار گیرد و از تردد و توقف در مسیرها و جاده‌های حاشیه و بستر رودخانه‌ها خوداری شود.

عدم حضور مسافران و گردشگران در مناطق پست و بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مناطق ساحلی، عدم عبور از سازه‌های تقاطعی و پل‌های رودخانه‌های سیلابی، آمادگی حداکثری همه دستگاه‌های اجرایی، خدماتی و امدادی و تجهیز گروه‌های عملیاتی پاکسازی و بازگشایی کامل مجاری آبی، رودخانه‌ها و سازه‌های تقاطعی به‌ویژه در مراکز جمعیتی
تخلیه اماکن و مراکز جمعیتی در معرض و مسیر سیلاب و توقف هرگونه فعالیت در بستر و حاشیه رودخانه‌های مستعد سیلاب از موارد دیگری است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید