شب یلدا چی درست کنیم؟ 40 دسر و غذای یلدایی
شب یلدا، طولانیترین شب سال، فرصتی عالی برای دورهمیهای گرم و ساختن خاطرات شیرین است. فراتر از انار و هندوانه، با خلق دسرهای سنتی و غذاهای خاص، این شب باستانی را به یک جشن بهیادماندنی تبدیل کنید. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا ایدههای جذاب و خوشمزهای را برای سفره شب یلدای امسال شما مرور کنیم.
برای تکمیل سفره شب یلدا، طیف گستردهای از خوراکیهای جذاب وجود دارد: از دسرهای مدرن مانند پاناکوتای انار، ژله هندوانه، مسقطی انار و چیزکیک انار، تا غذاهای مجلسی مانند مرغ شکمپر و مرغ ترش، و همچنین پیشغذاهای خاص مثل سالاد انار و زیتون. در ادامه، طرز تهیه این گزینههای خوشطعم را مرور خواهیم کرد.
دسرهای جذاب شب یلدا
در ادامه میتوانید با دسرهای جذاب شب یلدا آشنا شوید.
پاناکوتای انار
یکی از دسرهای خوشمزه و منحصربهفرد برای شب یلدا، پاناکوتای انار است. برای درست کردن این دسر خوشمزه، باید ابتدا ژله انار را در آب جوش حل کرده و سپس آن را روی دانههای انار در لیوانها بریزید و در یخچال قرار دهید.

سپس، لایه پاناکوتا را با ترکیب شیر، خامه، ژلاتین و طعمدهندهها آماده کرده و روی لایه اول بریزید و در یخچال قرار دهید.
در نهایت، با ریختن لایه دیگری از دانههای انار و ژله انار، دسر را کامل کنید. لیوانها را به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا ببندد.
ژله هندوانهای
ژله هندوانهای یکی از خوراکیهای ساده و خوشمزهای است که میتواند جلوه زیادی به میز یلدایی شما ببخشد. برای درست کردن این دسر جذاب، باید ابتدا ژله هندوانه را درست کنید و در پوست هندوانه یا لیمو خالی شده بریزید.
همچنین میتوانید 3 رنگ ژله سبز، سفید و قرمز را به صورت لایهای در لیوان درست کنید. روش دیگر درست کردن ژله با بستنی و ریختن آن در قالب است.
مسقطی انار
مسقطی انار یکی از انواع مسقطی است که به دلیل استفاده از انار برای شب یلدا و میل کردن در کنار چای بسیار هیجانانگیز است. برای درست کردن این مسقطی خوشمزه، باید ابتدا نشاسته گل را با نصف آب انار سرد ترکیب و از صافی رد کنید.
درون قابلمه نچسب بریزید و روی حرارت ملایم به هم زنید تا کمی غلیظ شود. سپس باقیمانده آب انار و شکر را به مواد اضافه کنید. 30-40 دقیقه مواد را به هم زنید تا مسقطی به غلظت مناسب رسد.
سپس کره را بیفزایید و چند دقیقه دیگر مسقطی را بپزید. ته قالب را چرب کنید و مواد را در قالب بریزید و پس از کمی خنک شدن خلال بادام و پسته را به آن اضافه کنید.
4-6 ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس به دلخواه برش زنید و تزیین کنید.

شیرینی مرنگ پفکی
شیرینی مرنگ فرانسوی یا شیرینی پفکی (Meringue) یکی از سادهترین و تردترین انواع شیرینی برای شب یلدا است که برای درست کردن آن، باید ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را جدا کنید.
سفیده تخم مرغ را برای چند دقیقه با همزن بزنید و بعد پودر وانیل را اضافه کنید. اجازه دهید سفیده تخم مرغ کاملا پف کند و سبک شود و بعد پودر قند را اضافه کنید.
پودر قند و سفیده را دوباره هم بزنید و در ادامه مقداری رنگ به مواد اضافه کنید. مایه شیرینی را در قیف بریزید و در سینی پایپ کنید. سینی را برای حدود 60 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند.
چیزکیک انار
چیزکیک انار، با تلفیق طعم بینظیر انار و پنیر خامهای، یکی از محبوبترین دسرها به خصوص در شب یلدا است. برای درست کردن این دسر خوشمزه، باید ابتدا بیسکویتهای پودر شده را با کره مخلوط کرده، در قالب بریزید و درون یخچال قرار دهید.
پنیر خامهای، پودر قند، خامه، وانیل و ژلاتین حل شده را با هم مخلوط کرده و درون قالب بریزید و در یخچال قرار دهید. پس از سفت شدن لایه پنیری، دانههای انار و ژله انار را روی آن بریزید. در نهایت، قالب را در یخچال بگذارید تا چیز کیک آماده شود.
باسلوق گردویی
باسلوق یکی از پرکاربردترین خوراکیها و شیرینیهای شب یلداست که اتفاقا طرز تهیه راحتی هم دارد. برای درست کردن باسلوق گردویی، باید ابتدا آب و نشاسته را ترکیب کنید و بعد شکر و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید.
مواد باسلوق را روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شوند. در ادامه پودر ژلاتین را با آب ترکیب کنید، روی بخار کتری قرار دهید تا آماده شود و بعد آن را در قابلمه بریزید.
بعد از چند دقیقه میتوانید وانیل، کره و گلاب را به سایر مواد اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا باسلوق غلیظ و آماده شود.
فرنی بستنی سه رنگ
فرنی بستنی سه رنگ یک دسر سنتی و خوشمزه است که باب میل خیلی از افراد است. برای آماده کردن این دسر، باید ابتدا پودر ژلاتین را با روش بن ماری حل و شفاف کنید.
در مرحله بعد، شیر را با شکر و نشاسته مخلوط کرده، روی حرارت ملایم به طور مداوم هم بزنید تا غلیظ شود؛ سپس آن را از روی حرارت برداشته و گلاب، وانیل و بستنیهای نرم شده را کاملا با مواد ترکیب کنید.
در انتها ژلاتین حل شده را اضافه کرده، مواد را به سه قسمت تقسیم کنید و با افزودن رنگهای سبز و قرمز، دسرها را به ترتیب رنگ (سبز، سفید، قرمز) و لایه به لایه در ظرف ریخته و در یخچال بگذارید تا کاملا سفت و آماده سرو شود.
حلوای هویج ارومیه
حلوای هویج ارومیه در بسیاری از مناسبتها از جمله شب یلدا زینتبخش سفرههای مردم این منطقه است. برای آماده کردن این دسر خوشمزه، باید ابتدا هویجها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت درشت رنده کنید.
شکر و هویج را در یک قابلمه بریزید و آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید. بعد از یک ساعت شیره انگور را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
زمانی که شیره غلیظ شد، میتوانید پودر هل و گردو را اضافه کنید. در آخرین مرحله گلاب را اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.

شیرینی توت
شیرینی توت یکی از شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی است که طرز تهیه بسیار ساده و بدون نیاز به فر دارد. برای درست کردن این شیرینی، باید بادامها را ۳۰ دقیقه در آب گرم قرار دهید و پوست آنها را جدا کنید.
سپس بادامها را خشک و آسیاب کنید تا به پودر بادام نرم و لطیفی تبدیل شود. در ادامه، پودر بادام را با پودر قند ترکیب کنید و کمکم گلاب به آن بیفزایید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
از خمیر گلولههای کوچکی برداشته، آنها را فرم دهید و در شکر بغلطانید. سپس خلال پسته روی آنها بگذارید و اجازه دهید تا کمی شیرینیها سفت شوند.
کیک پودینگ سه رنگ
اگر به فکر آماده کردن دسری با تم یلدایی هستید، کیک پودینگ سه رنگ انتخاب خوبی برای شما است. برای درست کردن این کیک خوشمزه، اسفناج را پوره کنید، تخممرغ و شکر را هم بزنید و ماست و پوره اسفناج را اضافه کنید.
آرد الکشده را کم کم مخلوط کنید، مایه را در قالب ریخته و کیک را بپزید تا خنک شود. برای پودینگ، زرده، شکر، شیر، نشاسته و آرد را روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود و سپس کره، خامه و وانیل را بیفزایید.
بعد از خنک شدن، آن را روی کیک بریزید و در یخچال قرار دهید. ژله را آماده و آن را روی پودینگ بریزید، دانههای انار را اضافه کرده و بگذارید کاملاً ببندد.
چیزکیک لیوانی انار
چیزکیک لیوانی انار، دسری بسیار سریع و آسان است که نیازی به پخت ندارد. این دسر را به راحتی میتوانید از قبل برای شب یلدا آماده کنید و آن را با تزئینات اناری و تم یلدایی خاص خود هماهنگ سازید.
برای درست کردن این دسر، آب انار را حدود ۶ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید تا به ¼ لیوان کاهش پیدا کند و خنک شود. بیسکویت زنجبیلیِ پودرشده را با پودر قند، کره و نمک مخلوط کرده و بین ۶ لیوان تقسیم و فشرده کنید.
خامه را تا فرمگرفتن بزنید؛ پنیر خامهای را با پودر قند ترکیب کرده و آب انار و دارچین را بیفزایید، سپس خامه زده شده را در دو مرحله اضافه کنید.
مخلوط خامهای را روی لایه بیسکویت بریزید، سطح آن را صاف کرده و با دانه انار تزیین کنید. لیوانها را بپوشانید و ۸ ساعت در یخچال بگذارید.

پاپسیکلز یلدایی
پاسیکلز نوعی کیک چوبی تکنفره است که در قالب سیلیکونی بستنی درست میشود و برای سرو در شب یلدا بسیار مناسب است. برای درست کردن این دسر جذاب، باید ابتدا کیک شکلاتی پخته و خنک شده را پودر کنید و با ترکیب گاناش (مخلوط شکلات شیری ذوبشده و خامه) یا موز به آن حالت خمیری بدهید.
سپس، شکلاتهای رنگی (قرمز و سبز) را به روش بنماری ذوب کرده و لایه ضخیمی از شکلات را به ترتیب رنگ (قرمز و سبز) به دیواره و کف قالب پاپسیکلز بمالید، چوب بستنی را قرار دهید، و پس از سفت شدن، کیک خمیری را فشرده داخل قالب بگذارید.
در نهایت، پشت پاپسیکلز را با شکلات پوشانده، آن را از قالب خارج کنید و با شکلات سفید و چیپسی (تخمه هندوانه) تزئین کنید.
کاپ کیک انار
کاپ کیک انار یکی دیگر از دسرهای جذاب و پرطرفدار برای شب یلدا است که برای درست کردن آن، باید ابتدا کره و شکر را کرمی کرده، سپس به ترتیب تخممرغ، دارچین و گلاب را همراه با مخلوط خشک الکشده (آرد و بیکینگ پودر) اضافه کنید.
در مرحله نهایی، آب انار، شکلات چیپسی و دانههای انار را به مایه کیک افزوده و پس از پخت در فر ۱۷۵ درجه، کاپکیکها را خنک کنید.
در نهایت، روی کاپکیکهای آماده را با خامه قنادی فرمگرفته (که میتوانید با رنگهای یلدایی جذابترش کنید) و دانههای انار تزئین و سرو کنید.
تارت انار
تارت انار، یک دسر خوشمزه با ظاهری شیک و شکیل برای مهمانیهای یلدایی است. برای درست کردن این دسر، باید ابتدا کره، شکر و زست لیمو را هم بزنید تا کرمی شود، سپس تخممرغ، وانیل و آرد را اضافه کرده و خمیر را آماده و به مدت دو ساعت در یخچال استراحت دهید.
بعد از باز کردن و قرار دادن خمیر در قالب تارت، کف آن را سوراخ کرده و در دو مرحله (ابتدا با وزنه و سپس بدون وزنه) بپزید تا طلایی شود.
در آخر، داخل تارت پخته و خنک شده را با خامه قنادی یا پودینگ وانیلی پر کنید، روی آن دانههای انار و یک لایه نازک ژله انار بریزید و برای سرو نهایی، حداقل دو ساعت در یخچال قرار دهید.

چیز تارت انار
این دسر خوشمزه و شیرین، نوعی تارت است که در ترکیب با ایده چیزکیک آماده میشود. برای درست کردن چیز تارت انار، باید ابتدا مواد خشک (آرد، پودر کاکائو، نمک و شکر) را با کره سرد به حالت شن درآورده، با تخممرغ و وانیل خمیر کنید و پس از استراحت، آن را داخل قالب تارت پهن و سوراخ کرده و بههمراه کاغذ روغنی و وزنه بپزید.
برای فیلینگ، پنیر ماسکارپونه، پودر قند، خامه، تخممرغ، پودر نارگیل، آرد، نشاسته و آب انار را مخلوط کرده، روی کراست پخته بریزید و آن را به روش بن ماری در فر بپزید؛ پس از خنک شدن، برای زیبایی و طعم بهتر، یک لایه ژله انار روی تارت بریزید و با دانههای انار تزیین کنید.
لوکوم پستهای
لوکوم پستهای یک شیرینی با اصالت ترکیهای و محبوب بین ما ایرانیهاست که سرو آن در انواع مناسبتها مثل شب یلدا مرسوم است.
برای درست کردن این دسر، باید ابتدا نشاسته را در آب حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود. سپس شکر و زعفران را اضافه کنید و پس از مخلوط شدن، ژلاتین را نیز به مواد بیفزایید.
بعد از چند دقیقه کره و مغز پسته را اضافه کنید و مخلوط را درون قالب بریزید تا خنک شود. پس از چند ساعت، لوکوم را برش بزنید و در آرد نشاسته ذرت بغلتانید تا آماده سرو شود.
موس کیک انار
موس کیک انار دسر فوقالعاده خوشمزه و جذاب سه لایهای است که برای مجالس و به ویژه شب یلدا به شدت پیشنهاد میشود. برای درست کردن این دسر، باید ابتدا کیک شکلاتی پخته و خنکشده را داخل رینگ یا قالب فیکس کنید.
سپس ژله انار حلشده و خنک را با شیر مخلوط کرده و به ترکیب پنیر، خامه و پودر قند اضافه کنید. مایه موس را روی کیک ریخته و در یخچال بگذارید تا سفت شود.
در آخر، سس غلیظ شده انار (ترکیب آب انار، شکر و آرد ذرت) را روی موس بریزید، با دانههای انار تزیین و سرو کنید.
شکلات هندوانهای
شکلات هندوانهای از دیگر دسرهای خوشمزه شب یلدا است که برای درست کردن آن، باید ابتدا بیسکوییت پتیبور را پودر کرده و آن را با شکلات قرمز ذوب شده، شکلات چیپسی، خامه و پودر نارگیل مخلوط کرده و به شکل کرهای فرم دهید.
وقتی شکلات کمی در یخچال خودش را گرفت، آن را در شکلات سبز ذوب شده فرو ببرید و خطوطی را روی آن را با رنگ خوراکی به فرم هندوانه ایجاد کنید.

کوکی انار و شکلات
کوکی انار و شکلات شیرینی خوشمزه و جذابی که است برای درست کردن آن، باید ابتدا کره نرمشده را با شکر قهوهای و سفید هم زده، سپس تخممرغ، وانیل و زست پرتقال را اضافه کنید.
در ادامه، مخلوط خشک الکشده (آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین و نمک) را به مواد اضافه کرده و با دانههای انار و شکلات چیپسی مخلوط کنید.
خمیر کوکی را به شکل گلولههای گرد درآورده، روی سینی فر چیده و پس از تزئین با انار و شکلات چیپسی، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید تا اطراف آن طلایی شود.
پاناکوتای خرمالو دو رنگ
اگر به فکر این هستید که یک دسر خوشمزه برای شب یلدا درست کنید، دسر پاناکوتای خرمالو دو رنگ بهترین انتخاب است. برای آماده کردن این دسر، باید ابتدا پودر ژلاتین را حل کرده و به شیر گرمشده همراه با شکر، خامه و وانیل اضافه کنید.
این مخلوط شیری را در لیوانها ریخته و اجازه دهید تا در یخچال کاملا سفت شود. برای لایه دوم، خرمالوی پوره شده را همراه با شیر، شکر و ژلاتین حلشده روی حرارت گرم کنید.
سپس این مخلوط میوهای خنکشده را روی لایه شیری ببندید و دسر را در یخچال خنک کرده و با میوه یا خامه تزئین کنید.
کیک رولت هندوانهای
کیک رولت هندوانهای نوعی شیرینی مجلسی و زیبا برای شب یلدا است که برای درست کردن آن، باید ابتدا سفیدهها را جدا هم بزنید و زردهها را با شکر و وانیل مخلوط کنید. سپس این دو را با هم مخلوط کنید و آرد و بیکینگپودر را اضافه کنید.
مواد را دو بخش کرده و رنگ قرمز و سبز را به آن اضافه کنید. خمیر را در ماهیتابه روی کاغذ روغنی ریخته و چند دقیقه بپزید، سپس آن را رول کنید.
خامه فرمگرفته را روی کیک بمالید، کیک را دوباره رول کنید و در یخچال بگذارید. وقتی رولت خودش را گرفت آن را برش بزنید و با چیپس شکلات تزیین کنید.

کیک انار یلدایی
کیک انار، از دیگر دسرهای پرطرفدار شب یلدا است که برای درست کردن آن، باید ابتدا تخممرغها را با شکر و وانیل به مدت ۷-۸ دقیقه هم بزنید تا کرمی و کشدار شوند.
سپس روغن مایع، شیر و آب انار طبیعی را اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید. آرد سفید قنادی و بیکینگ پودر را الک کنید و به مایه کیک اضافه کنید. قالب چرب شده را آماده کنید و مایه کیک را در آن بریزید.
سپس در فر از پیش گرم شده در دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه بپزید. پس از خنک شدن، کیک را برش داده، با خامه و دانههای انار لایهگذاری و تزیین کنید.
چیزکیک مغزدار انار
چیزکیک مغزدار انار دسری بسیار خوشمزه و پیشنهادی فوقالعاده برای زیبا کردن سفره شب یلدا شماست. برای درست کردن این دسر، باید ابتدا ژله را آماده کرده و در قالب بریزید. دانههای انار روی آن اضافه کنید.
مواد کیک را آماده کرده و آن را در فر بپزید. ژلاتین را با پنیر ماسکارپونه، خامه، شکر و وانیل مخلوط کنید تا کرمی شود.
نیمی از کرم را روی کیک بریزید، ژله انار را اضافه کرده و باقی کرم را روی ژله صاف کنید. چیزکیک را در یخچال بگذارید و آن را با دانههای انار تزئین کنید.
میلک شیک انار
یکی از سادهترین نوشیدنی های شب یلدا میلک شیک انار است. برای درست کردن این نوشیدنی، باید ابتدا دانههای انار و شیر را به مدت چند دقیقه در مخلوطکن یا میکسر کاملاً میکس کنید.
سپس عسل و بستنی را به مواد اضافه کرده و مجدداً برای چند دقیقه مخلوط کنید تا شیک یکدست شود؛ آن را با دانههای انار، یخ و برگ نعناع تازه تزئین کرده و بلافاصله سرو کنید.
چیز کیک هندوانه
چیزکیک هندوانه یک انتخاب متفاوت و خوشمزه برای پذیرایی در شب یلداست. برای درست کردن این دسر، باید ابتدا تخممرغ را با شکر و وانیل هم بزنید تا کرمی رنگ و حجیم شود.
سپس اسفناج پخته را با شیر پوره و به مخلوط تخممرغ اضافه کنید. آرد، بیکینگپودر و نمک را الک و به مایه کیک اضافه کنید. کیک را در قالب چرب شده بریزید و در فر بپزید.
پس از خنک شدن کیک، لایه پنیری را با خامه، ماست و ژلاتین آماده کنید و روی کیک بریزید و در یخچال قرار دهید. در نهایت ژله انار را اضافه کنید و مجدد چیز کیک را در یخچال استراحت دهید، آن را با شکلات چیپسی تزیین و سرو کنید.

کیک شکلاتی با انار
اگر به دنبال یک ایده جذاب برای شب یلدا هستید؛ درست کردن کیک شکلاتی با انار گزینه خوبی است. برای آماده کردن این دسر، باید ابتدا قالبها را آماده کرده و کف آن کمی دانه انار خشکشده بریزید.
سپس یک لایه نازک شکلات ذوبشده (بنماری) روی انارها ریخته و در یخچال سفت کنید. در ادامه، کیک پودرشده را با مقدار کمی شکلات ذوبشده مخلوط کرده تا خمیری شود.
این مخلوط را روی لایه شکلاتی فشار داده و فیکس کنید؛ دسر را مجددا سرد کرده و با دانههای انار و تزیینات دلخواه سرو کنید.
پاستیل طرح هندوانه
پاستیل طرح هندوانه یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین تنقلات است که برای درست کردن آن، باید ابتدا پودر ژلاتین را با آب جوش حل کرده (در صورت نیاز به روش بنماری) و با وانیل و گلوکز مخلوط کنید.
سپس مایه پاستیل را به سه قسمت تقسیم کرده و به ترتیب با رنگ قرمز (دو برابر)، رنگ سبز و شیر (برای رنگ سفید) رنگآمیزی کنید.
در نهایت، با ریختن کمی خرفه کف قالبها، لایههای پاستیل را به ترتیب رنگ قرمز، سفید و سبز به فاصله زمانی ۵ دقیقه در قالب ریخته و پس از سفت شدن کامل، پاستیلها را از قالب جدا و سرو کنید.
شکلات گرم وانیلی
شکلات گرم وانیلی، یک نوشیدنی گرم با عطر دلانگیز شکلات و وانیل است که میتواند حس و حال متفاوتی به میز یلدایی شما بدهد. برای درست کردن این نوشیدنی، ابتدا باید شکلات را در غذاساز بریزید و پودر کنید.
در ادامه آن را با پودر کاکائو ترکیب کنید. حالا شیر را داغ کنید و ترکیب شکلات و پودر کاکائو را همراه با شکر و وانیل در شیر بریزید. نوشیدنی را هم بزنید و بعد آن را با خامه و مارشمالو تزیین کنید.

کیک انار و اسفناج
از دیگر دسرهای خوشمزه برای شب یلدا میتوان به کیک انار و اسفناج اشاره کرد که برای درست کردن آن، باید ابتدا پوره اسفناج و روغن مایع را آماده کنید.
سپس تخممرغ، شکر، وانیل و ماست را هم زده و پوره اسفناج و زست پرتقال را به آن بیفزایید. در مرحله بعد، مخلوط آرد الکشده با دارچین و بیکینگ پودر را اضافه کنید.
در انتها دانههای انار آغشته به آرد را به مایه کیک اضافه کرده و در فر ۱۸۰ درجه بپزید. پس از پخت و خنک شدن، کیک را با سس غلیظشده پودر قند و آب انار بپوشانید و با دانههای انار تزیین کنید.
مارشملو هندوانهای
مارشملو یک خوراکی خوشمزه و بسیار پرطرفدار است که میتوانید آن را به صورت سالم و با تم یلدایی در منزل آماده کنید. برای درست کردن مارشملو هندوانهای، باید ابتدا لایه سبز را با مخلوط کردن ژلاتین، عسل گرم شده و ماچا با یکدیگر آماده کنید. این ترکیب را در قالب بریزید.
لایه قرمز را با ژلاتین، آب هندوانه، عسل و کمی رنگ خوراکی درست کرده و روی لایه سبز اضافه کنید. پس از سفت شدن، روی مارشملوها چیپس شکلات بریزید و در پایان آنها را در ابعاد دلخواه برش بزنید.

شب یلدا شام چی بپزیم؟
در ادامه میتوانید با غذاهای مناسب و پرطرفدار برای طبخ در شب یلدا آشنا شوید. با ما همراه باشید.
مرغ ناردونی
مرغ ناردونی با طعم ملس، یکی از گزینههایی است که برای شام شب یلدا و باشکوه کردن دورهمی این شب با خانواده مناسب است. برای طبخ این غذای خوشمزه، باید ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد و در روغن تفت دهید.
در ادامه سیر و تکههای مرغ را اضافه کنید. مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مرغها بزنید و اجازه دهید به خوبی سرخ شوند.
رب انار و رب گوجه را اضافه کنید و بعد از چند دقیقه، آب انار را اضافه کنید. درب قابلمه را روی آن بگذارید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد.
سالاد کلم قرمز و انار
این سالاد گزینه بسیار مناسبی برای سفره شام شب یلداست و مطمئنا همه از آن استقبال بینظیری خواهند کرد. برای درست کردن سالاد کلم قرمز و انار، باید ابتدا کلم قرمز را به صورت رشتهای خرد کنید، بشویید و خشک کنید.
دانههای انار را به کلمها اضافه کنید و در صورت تمایل گردوی خرد شده را به مواد سالاد بیفزایید. ماست چکیده، سس مایونز، آبلیمو، نمک و فلفل را مخلوط کنید و روی سالاد بریزید.
مواد را به آرامی هم بزنید و ظرف سالاد را با پلاستیک بپوشانید و سالاد را ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس سالاد را در ظرف سرو بریزید و با دانههای انار یا گردو تزیین کنید.
مرغ شکمپر
مرغ شکمپر یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که همواره گزینه محبوبی برای مهمانیها و مجالس بوده است. همچنین شام فوقالعادهای برای جشن گرفتن شب یلدا است.
برای طبخ این غذای مجلسی، باید ابتدا پیاز را با زردچوبه، فلفل و جعفری، شنبلیله، گشنیز و پونه خرد شده در روغن سرخ کنید. در ادامه سیر، گردوی خرد شده، زرشک، زعفران، رب گوجه، رب انار و آبلیمو را اضافه کنید و همه مواد را به خوبی تفت دهید.
مرغ را با سیر و چاشنیهای مختلف مزه دار کنید و بعد موادی که آماده کردهاید را داخل شکم مرغ بریزید. شکم مرغ را بدوزید و آن را همراه با هر سبزیجاتی که دوست دارید در سینی فر قرار دهید. اجازه دهید مرغ در فر بپزد و آماده شود.

فسنجان با مرغ
از دیگر غذاهای مجلسی برای شب یلدا میتوان به فسنجان با مرغ اشاره کرد که برای طبخ آن، باید ابتدا پیاز را خرد و در روغن تفت دهید تا سبک شود.
در ادامه زردچوبه و مغز گردوی آسیاب شده را اضافه کنید و مواد را برای یک دقیقه تفت دهید. سپس 6 تا 7 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گردو برای چند ساعت بپزد.
بعد از این که گردو روغن انداخت، میتوانید رب را اضافه کنید. مرغ را در روغن سرخ کنید و همراه با مقداری زعفران و در صورت نیاز شکر به خورشت اضافه کنید. اجازه دهید خورشت برای 1 تا 1/5 ساعت دیگر بپزد و آماده شود.
مرغ ترش
مرغ ترش یکی از معروفترین غذاهای شمالی است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. برای طبخ این غذا، دو طرف مرغ را به نمک و زردچوبه آغشته کرده و سپس در روغن سرخ کنید.
سپس مرغ را از ماهیتابه بیرون بیاورید و پیازها و سیر ساطوری شده را در ماهیتابه تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند به ماهیتابه سس مرغ ترش را که از ترکیب سبزیها، گردو و پیازچه حاصل میشود، اضافه کنید و تفت دهید.
بعد از اضافه کردن کره، رب انار و آلوچه، شکر و آلوها مرغ را به ماهیتابه برگردانید و روی آن آب جوشیده اضافه کنید و بگذارید 45 دقیقه بماند و بپزد.
رشته پلو
رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در مناسب هایی همچون نوروز، چهارشنبه سوری و در بعضی استانها در شب یلدا سرو میشود.
برای پخت این غذا، باید ابتدا یک قابلمه آب جوش را همراه با مقدار کمی نمک و روغن روی حرارت قرار دهید. در ادامه برنج را اضافه کنید و برای چند دقیقه بجوشانید تا نیم پز شود.
سپس رشتهها را خرد کنید و در قابلمه بریزید. بعد از 2 دقیقه ترکیب رشته و برنج را آبکش کنید. مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
سیب زمینیهای خرد شده را کف قابلمه بچینید و بعد رشته پلو را اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد. در انتها این غذا را با کشمش سرو کنید.

آش انار
آش انار غذایی بسیار متناسب با تم شب یلدا است که برای طبخ آن، باید ابتدا پیاز داغ بگیرید و لپه خیسخورده را به همراه برنج، زردچوبه و آب قلم بپزید تا نیمپز شوند.
سپس لبوی رندهشده و سبزی آش را اضافه کنید تا آش غلیظ شود. در این فاصله، کوفته قلقلیهای گوشت را آماده و سرخ کنید.
در نهایت، آب انار، رب انار و نعناع داغ (ترکیب پیازداغ، نعناع و گلپر) را به آش افزوده و پس از اضافه کردن کوفتهها، اجازه دهید تا آش به قوام نهایی برسد و آن را با پیازداغ و دانههای انار تزئین کنید.
سالاد انار و زیتون
سالاد انار و زیتون یک سالاد خوشمزه و آسان برای شب یلداست که با کمترین مواد اولیه و در سریعترین زمان ممکن آماده میشود.
برای آماده کردن این سالاد خوشمزه، همه مواد را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سس را روی سالاد بریزید و روی ظرف را بپوشانید. بگذارید سالاد یک ساعت در یخچال بماند و خنک شود و سپس آن را سرو کنید.
انار پلو
انار پلو یکی از غذاهایی است که با انار خوشرنگ و پاییزی درست میشود و برای زمستان و به خصوص مراسم شب یلدا شام بسیار محبوب و خوشمزهای محسوب میشود.
برای پخت این غذا، باید ابتدا سینههای مرغ را چند دقیقهای در آب بجوشانید. سپس به همراه ادویهها آن را بپزید و ریش، ریش کنید.
پیاز را تفت دهید و با زردچوبه و مرغ مخلوط کنید. سپس گشنیز تازه، دانههای انار و خلال پسته را به مواد اضافه و به خوبی ترکیب کنید.
برنج را آبکش کنید. ته قابلمه را چرب کنید. لایهای برنج و لایهای از مواد انار پلو بریزید و این مراحل را تا پایان یافتن مواد ادامه دهید. قابلمه را روی حرارت کم گذارید و غذا را بپزید. در نهایت، انار پلو را با دانههای انار و پسته تزیین و آماده سرو کنید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، شما را با انواع دسر و غذاهای پرطرفدار برای شب یلدا آشنا کردیم. در نهایت چه با دسرهای رنگین و چه با آشهای گرم و سنتی، مهم این است که خوراکیهای انتخابی شما بهانه خوشمزهای برای طولانیترین شب سال باشند. با خلاقیت خود، شب یلدای امسال را مملو از طعمهای بهیادماندنی و لحظات شیرین در کنار عزیزانتان کنید.
- برچسب ها:











