سوپ بلغور ارومیه: لذت بخش، با حضور یا غیاب گوشت!

  • توسط: admin


سوپ بلغور، یا یارما شورباسی، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در ارومیه است که معمولا در فصل پاییز و زمستان تهیه می‌شود. این غذا با استفاده از سبزیجات مختلف و حبوبات آماده می‌گردد. برای تهیه آن موادی همچون نخود، لوبیا، بلغور گندم، سیب زمینی، گوجه، بادمجان و سبزی‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مطلب از آدرینبلاگ، توضیحات و روش تهیه این غذای خوشمزه توضیح داده شده است. مراحل تهیه شوربای بلغور شامل خیساندن حبوبات و بلغور، سرخ کردن پیاز، اضافه کردن سبزیجات و ادویه‌ها، پختن بادمجان و سیب زمینی و اضافه کردن لوبیا سبز به آش است.

همچنین، این مقاله به تهیه سوپ بلغور با گوشت هم پرداخته و مواد لازم برای این نوع غذا نیز به همراه روش تهیه آن توضیح داده شده است. نکات و فوت و فن‌های تهیه یارما شورباسی نیز در ادامه مقاله آورده شده است.

در خلاصه، سوپ بلغور یک غذای خوشمزه و سنتی از آذربایجان غربی است که با ترکیب منحصر به فردی از سبزیجات و حبوبات تهیه می‌شود و در فصل سرد سال بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد.

سوپ بلغور یا یارما شورباسی که برخی به آن آش بلغور نیز می‌گویند، یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای ارومیه است که معمولا در فصل پاییز و زمستان طبخ می‌شود برای تهیه این آش معمول از سبزیجات مختلف و انواع حبوبات استفاده می‌شود.

در این مقاله از آدرینبلاگ می‌توانید با طرز تهیه سوپ بلغور یا یارما شورباسی و همه فوت و فن‌های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

مواد لازم جهت تهیه یارما شورباسی بدون گوشت

مواد لازم جهت تهیه یارما شورباسی بدون گوشت به شرح زیر است:

نخود۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارلوبیا۱ لیوان فرانسوی دسته‌داربلغور گندم۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دارسیب زمینی۲ عددگوجه فرنگی۳ عددبادمجان۲ عددگوجه سبز یا غوره۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۲ عددسبزی آشنیم کیلوگرمرب گوجه فرنگی۳ قاشق غذاخوریلوبیا سبزبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم

مراحل تهیه یارما شورباسی ارومیه بدون گوشت

سوپ بلغور یا یارما شورباسی یک نوع سوپ یا آش متفاوت است که برای تهیه آن از مواد اولیه متفاوتی نسبت به آش و سوپ‌های دیگر استفاده می‌شود.

در ادامه می‌توانید با مراحل تهیه سوپ بلغور به روش ارومیه‌ای آشنا شوید.

مرحله اول: حبوبات را بخیسانید و همراه با بلغور بپزید

در اولین مرحله باید نخود و لوبیا را برای یک شب بخیسانید و در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید. سپس بلغور را بشویید و همراه با نخود و لوبیا در قابلمه بریزید.

مقداری آب به آن اضافه کنید و آن را برای چند ساعت روی حرارت قرار دهید تا حبوبات و بلغور به خوبی بپزند و نرم شوند. معمولا این مرحله حدود ۱ تا ۲ ساعت طول می‌کشد.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید

در این مرحله باید پیازها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. سپس پیازها را به صورت نگینی یا خلالی نازک خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله سوم: گوجه سبز، رب و ادویه‌ها را به پیاز داغ اضافه کنید

برای تهیه سوپ بلغور هم می‌توانید از گوجه سبز و هم غوره استفاده کنید. در این مرحله باید غوره یا گوجه سبز را به پیاز داغ اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.

در ادامه مقداری نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه به ماهیتابه اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب و ادویه‌ها گرفته شود. سپس همه مواد را به قابلمه حبوبات اضافه کنید.

مرحله چهارم: بادمجان و سیب زمینی را به ماهیتابه اضافه کنید

تا سرخ شدن رب باید به سراغ آماده کردن بادمجان و سیب زمینی بروید. در این مرحله باید بادمجان و سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ بلغور گندم با عدس و شیر

مرحله پنجم: لوبیا سبز را به آش اضافه کنید

هر چند اضافه کردن لوبیا سبز به یارما شورباسی اختیاری است، اما اگر دوست دارید در این غذا از لوبیا سبز استفاده کنید، الان زمان اضافه کردن آن است. برای این کار باید لوبیا سبز را به صورت ریز خرد کنید و به سایر مواد اضافه کنید. حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات به خوبی بپزند.

مرحله ششم: سبزی را به سوپ اضافه کنید

بعد از این که همه مواد پختند، باید سبزی را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید یارما شورباسی با حرارت ملایم جا بیفتد. سپس این غذا را در ظرف مورد نظرتان بریزید و از طعم آن لذت ببرید.

مواد لازم جهت تهیه یارما شورباسی با گوشت

مواد لازم جهت تهیه یارما شورباسی با گوشت به شرح زیر است:

بلغور۱ لیوان فرانسوی دسته‌دارپیاز۱ عددگوشت پخته شده۴ تکهسیب زمینی۱ عددبادمجان۱ عددگوجه فرنگی۱ عددماش۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارنخود۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارمرزهچند برگتره خرد شده۱/۲ لیوان فرانسوی دسته‌دارفلفل سبز۱ تا ۲ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازمروغن حیوانی یا کرهبه مقدار لازم

طرز تهیه سوپ بلغور با گوشت

برای تهیه سوپ بلغور با گوشت ابتدا باید پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. در ادامه زردچوبه، فلفل قرمز و یک عدد گوجه فرنگی نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید. بلغور گندم را همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و بپزید.

یک عدد سیب زمینی و بادمجان را به صورت نگینی درشت خرد کنید و برای چند دقیقه همراه با ترکیب پیاز و گوجه تفت دهید. مواد ماهیتابه را به بلغور پخته شده اضافه کنید حدود ۱ ساعت صبر کنید تا مواد آش بپزند.

در این فرصت ترکیب ماش، نخود و گوشت را در زودپز بپزید و بعد از ۱ ساعت به سایر مواد اضافه کنید. در ادامه سبزی‌های خرد شده، فلفل سبز و ادویه‌ها را به سوپ اضافه کنید و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه غذا را سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ قلم با جو

نکات و فوت و فن‌های تهیه یارما شورباسی

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه یارما شورباسی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه سوپ بلغور می‌توانید از مقداری عصاره قلم یا عصاره پای مرغ استفاده کنید.برای خوشمزه‌تر شدن سوپ بلغور می‌توانید از مقداری فلفل سبز خرد شده در این غذا استفاده کنید.در طرز تهیه یارما شورباسی می‌توانید به جای نخود و لوبیا از مقداری لپه استفاده کنید.به جای لوبیا سبز می‌توانید در سوپ بلغور از لوبیا قرمز استفاده کنید.اضافه کردن چند عدد بامیه ریز موجب مقوی و خوشمزه‌تر شدن این سوپ می‌شود.برخی افراد به جای اضافه کردن سبزی آش به سوپ بلغور از مقداری مرزه و تره خرد شده استفاده می‌کنند.برای تهیه سوپ بلغور مخصوص ارومیه سعی کنید از مواد اولیه باکیفیت و تازه استفاده کنید تا مزه سوپ شما لذیذتر شود.در دستور پخت یارما شورباسی غذای محلی ارومیه می‌توانید به جای رب گوجه فرنگی از مقداری گوجه فرنگی رنده شده استفاده کنید.می‌توانید سوپ بلغور را همراه با نان تازه برای وعده ناهار و شام میل کنید.برای طعم دار کردن سوپ بلغور می‌توانید از چند عدد آلو خورشتی استفاده کنیداضافه کردن بادمجان به سوپ بلغور ارومیه اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.برای مزه دار کردن سوپ بلغور می‌توانید از مقداری آب لیمو ترش تازه استفاده کنید.برای تهیه سوپ مخصوص ارومیه حتما غذا را هر از چند گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.سوپ بلغور باید رقیق باشد، پس اجازه ندهید خیلی سفت شود. اگر در حین پخت سوپ احساس کردید که آب غذا کم است، می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ ازوگلین ترکیه‌ای

پیشنهاد می‌کنیم حتما این سوپ خوشمزه را با توجه به رسپی‌ای که در این مطلب از مجله آشپزی آدرینبرایتان شرح دادیم، تهیه و نوش جان کنید.

سوالات متداول

در این بخش به برخی از مهم‌ترین سوالات شما در مورد سوپ بلغور مخصوص ارومیه پاسخ داده‌ایم.

سبزی آش بلغور ارومیه چیست؟

برای تهیه آش بلغور معمولا از سبزی آش یا ترکیب گشنیز، تره، جعفری و اسفناج استفاده می‌شود.

یارما چیست؟

یارما در زمان آذری به معنای بلغور است و به همین دلیل مردم ارومیه به این غذای یارما شورباسی یعنی شوربای بلغور می‌گویند.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

  • برچسب ها:
  • اشتراک گزاری:

مطالب مرتبط

ارسال نظر

شما اولین نفری باشید که در مورد پست مربوطه نظر ارسال میکنید...
شبکه های اجتماعی ما
لینک های مفید