سه دستور پخت شگفتانگیز برای خلق خورشت کنگر و مرغ ممتاز
خورش کنگر با مرغ یکی از خوشمزهترین خورشتهای سنتی ایرانی است که معمولا در فصل بهار و تابستان تهیه میشود و مزه بسیار دلپذیری دارد. در این مقاله از بخش آشپزی در آدرینبلاگ میتوانید با طرز تهیه خورش کنگر با مرغ و همه فوت و فنهای درست کردن این غذا آشنا شوید.
طرز تهیه خورش کنگر با مرغ
آماده کردن مواد اولیه این غذا حدود ۲۰ دقیقه طول میکشد و برای پخت آن نیز باید حدود ۱ ساعت زمان صرف کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش کنگر با مرغ
کنگر۴۰۰ گرمسینه مرغ بدون استخوان۱ عددرب۱ قاشق غذاخوریغوره۱۰ عددزعفران دم کردهبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
مراحل طرز تهیه خورش کنگر با مرغ
در ادامه این بخش میتوانید با مراحل درست کردن خورش کنگر با مرغ آشنا شوید.
مرحله اول: پیاز را تفت دهید
برای شروع باید یک عدد پیاز بزرگ را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. سپس پیاز را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود. حالا میتوانید کمی زردچوبه به پیاز بزنید تا خوشرنگ شود.
مرحله دوم: مرغ را همراه با پیاز تفت دهید
بعد از اینکه بوی زردچوبه بلند شد، میتوانید تکههای مرغ بدون استخوان را به صورت مکعبی خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید. مرغ را برای چند دقیقه با پیاز تفت دهید.
مرحله سوم: ادویه و زعفران را اضافه کنید
برای گرفتن بوی زهم مرغ، در این مرحله باید مقداری زعفران دم کرده به آن اضافه کند. کمی نمک و فلفل سیاه نیز به مرغها بزنید و مواد را هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله چهارم: مقداری آب در قابلمه بریزید
بعد از این که مرغها سرخ شدند، میتوانید یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغها روی حرارت بپزند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بلغور و کنگر
مرحله پنجم: کنگرها را آماده کنید
در این مرحله باید کنگرها را پاک کنید و تیغهای آن را جدا کنید. سپس آنها را به اندازه دلخواه برش دهید. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و بعد کنگرها را اضافه کنید. برای چند دقیقه کنگرها را سرخ کنید تا نرم شوند.
مرحله ششم: رب گوجه را به کنگرها اضافه کنید
چند دقیقه بعد از سرخ کردن کنگرها میتوانید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
مرحله هفتم: خورش را آماده کنید
کنگرهای سرخ شده با رب گوجه را به خورش اضافه کنید. مواد را هم بزنید و اجازه دهید خورش برای نیم ساعت بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش باید غوره را اضافه کنید. در صورت نیاز مقداری نمک به خورش اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا خورش کم آب و غلیظ شود. سپس میتوانید این غذا را همراه با برنج زعفرانی میل کنید.
طرز تهیه خورش کنگر با مرغ و سبزی
در برخی رسپیها برای تهیه این خورش از سبزیجاتی مثل نعنا و جعفری استفاده میشود. در این روش بهتر است رب گوجه را حذف کنید و تنها از سبزی همراه با مقداری زردچوبه استفاده کنید. برای تهیه این خورش با سبزی باید پیاز را سرخ کنید و بعد تکههای مرغ را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.
در ادامه ترکیب نعنا و جعفری خرد شده را در مقداری روغن سرخ کنید و آنها را به ماهیتابه اضافه کنید. کمی آب به غذا اضافه کنید و اجازه دهید غذای شما برای نیم ساعت بپزد.
سپس کنگرهای خرد شده و تفت داده شده را اضافه کنید و چاشنیها را در خورش بریزید. حدود نیم ساعت دیگر صبر کنید تا خورش به طور کامل جا بیفتد و آماده شود.
طرز تهیه خورش کنگر با مرغ و لپه
به منظور تهیه خورشت کنگر با مرغ و لپه میتوانید از مقداری لپه نیز در این غذا استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که قبل از اضافه کردن لپه به غذا، حتما آن را برای چند ساعت در آب بخیسانید. سپس لپهها را همراه با مرغ و پیاز در روغن تفت دهید و به غذا اضافه کنید تا بپزند و نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قاطی پلوی کنگر
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه خورش کنگر با مرغ
با نکات تهیه خورش کنگر با مرغ همراه ما باشید.
کنگر را در نیم ساعت نهایی پخت خورش به آن اضافه کنید، اضافه کردن زودهنگام کنگر موجب له شدن آن میشود.راز خوشمزگی خورشت کنگر با مرغ، زعفران فراوان است. درو واقع زعفران مهمترین طعم دهنده این خورش است و از همین رو در استفاده از آن دست و دل باز باشید.برای مزه دار کردن این خورش میتوانید به جای غوره از مقداری آب لیمو ترش یا رب لیمو عمانی استفاده کنید.برای تهیه این خورش میتوانید به جای مرغ خرد شده از مرغ به صورت درشت و خرد نشده استفاده کنید.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن خورش کنگر از مقداری آلو و گوجه سبز استفاده میشود.برای پاک کردن کنگر باید قسمتهای تیغ دار آن را جدا کنید و سپس با کمک چاقو یا قیچی ساقهها را از وجود تیغ پاک کنید. در ادامه کنگرها را به هر اندازه که دوست دارید خرد کنید و در غذا بریزید.میتوانید در زمان سرو کردن این خورش، مقداری سیب زمینی سرخ شده نیز در کنار آن سرو کنید.اضافه کردن مقداری دارچین و ادویه کاری طعم فوقالعادهای به این غذا میبخشد.در صورتی که برای تهیه این خورش از نعنا و جعفری استفاده میکنید، میتوانید از رب انار ملس برای مزه دار کردن غذا استفاده کنید.به منظور تهیه خورشت کنگر شیرازی باید از ترکیب ران و سینه مرغ، پیاز، کنگر، رب گوجه فرنگی، فلفل دلمهای و مقداری زعفران و ادویه استفاده کنید.برای اینکه خورش کنگر با مرغ و سبزیجات خوشمزه شود، حتما نعنا و جعفری را به خوبی در روغن سرخ کنید و سپس به خورش اضافه کنید. در صورتی که سبزیجات به خوبی سرخ نشوند، خورش شما ظاهر و مزه خوبی پیدا نمیکند.خورش کنگر نباید خیلی آبدار و رقیق باشد، بنابراین خورش را با حرارت کم روی شعله قرار دهید تا آب آن غلیظ شود و جا بیفتد.
در این مقاله به ۳ روش درست کردن خورش کنگر با مرغ و همچنین فوت و فنهای خوشمزه شدن این غذا اشاره شد. کنگر فواید زیادی برای سلامت دارد و مصرف آن به بهبود عملکرد گوارش، کاهش کلسترول و چربی خون، بهبود عملکرد قلب و جلوگیری از انواع سرطان کمک میکند.
پیشنهاد میشود این خورش را در فصل بهار و تابستان آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید. اگر تجربه درست کردن خورش کنگر را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به آشپزی به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
- برچسب ها: