سفری به دل آذربایجان با عطر و طعم فوق العاده قیسی پلو تبریزی برای ناهار!
اگر میخواهید یک غذای مجلسی و خوش طعم برای مهمانیهای خود داشته باشید؟ قیسی پلو تبریزی انتخابی عالی برای شماست. این غذای خوشمزه، شما را به دورهمیهای گرم و صمیمی خانوادگی در آذربایجان میبرد. در این مقاله از آدرینبلاگ، طرز تهیه قیسی پلو تبریزی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم جهت تهیه قیسی پلو تبریزی
مواد لازم جهت تهیه قیسی پلو تبریزی به شرح زیر است:
برنج۴ پیمانهگوشت ۵۰۰ گرمپیاز متوسط۲ عددقیسی خشک۲۰۰ گرمهلچند عددروغنبه مقدار لازممحلول زعفرانبه مقدار لازمنمک و فلفلبه مقدار لازمدارچین۱ چوب
مراحل تهیه قیسی پلو تبریزی
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه نهایی این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۴-۵ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده ای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجم های بیشتری این غذای جذاب را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی پیاز و گوشت
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را نگینی خرد کنید.
گوشت را پس از شستن با کمک چاقو به ابعاد کوچکتری برش زنید.
مرحله دوم: افزودن ادویه ها و پخت گوشت
درون قابلمهای که قصد طبخ غذا را دارید کمی روغن بریزید.
پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید و چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله گوشت را به قابلمه بیفزاید و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد.
ادویهها را به ترکیب فوق اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا گوشت کاملا پخته شود و آب قابلمه به طور کامل تبخیر شود.
مرحله سوم: آماده سازی قیسی
قیسی خشک را به مدت چند ساعت در آب ولرم خیس کنید تا نرم شود. بهتر است برای یک طعم اصیلتر، از قیسی محلی و تازه استفاده کنید.
سپس با کمک چاقو هستههای آن را خارج کرده و به صورت نواری یا مکعبی قیسیها را خرد کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قیسی پلو اردبیلی
مرحله چهارم: پخت برنج
برنج را از قبل خیس کرده و آبکش کنید.
ته دیگ دلخواه خود را در قابلمه قرار دهید. برای تهیه ته دیگ میتوانید از نان لواش، سیب زمینی یا بادمجان استفاده کنید.
سپس یک لایه برنج، یک لایه گوشت و یک لایه قیسی خرد شده را به صورت لایه لایه در قابلمه بچینید تا مواد تمام شود.
مرحله پنجم: اضافه کردن چوب دارچین و هل
چوب دارچین، هل و در صورت تمایل چند رشته زعفران را در یک پارچه تمیز بپیچید و داخل برنج قرار دهید.
مرحله ششم: پخت غذا
به برنج آب جوش اضافه کنید؛ به طوری که حدود دو بند انگشت روی برنج را آب بگیرد.
سپس در قابلمه را دم کنی گذاشته و با حرارت ملایم اجازه دهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
پس از پخت کیسه ادویهها را از درون قابلمه خارج کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین قیسی مجلسی
مرحله هفتم: تزیین و سرو غذا
پس از پخت کامل، برنج را در ظرف سرو بریزید.
برای تزیین برنج میتوانید از مقداری زرشک، خلال بادام، پسته یا کشمش نیز استفاده کنید.
شما در تهیه این غذا میتوانید به جای گوشت از مرغ یا سبزیجات استفاده کنید. با رعایت این مراحل ساده، میتوانید یک قیسی پلو تبریزی خوشمزه و اصیل را در منزل خود تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی آدرینمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: