سریع و ساده: رسپی دمپخت شاداب با طعم سیر
دمپخت سیر یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب شیرازیها و هموطنان شمال کشور است. این دمپخت با مواد اولیه ساده تهیه میشود، اما به دلیل طعم خوشایند و خوشمزهای که دارد، همواره مورد توجه طرفداران آشپزی قرار دارد.
برای تهیه دمپخت سیر، ابتدا برنج را تمیز کنید و بخیسانید. سپس سیرها را تمیز کرده و خرد کنید. پیاز را هم خرد کرده و با روغن در تابه تفت دهید. سپس سیرها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا آب اضافی آنها تبخیر شود.
برنج را در قابلمه درون آب و روغن و ادویههای مورد نظر بپزید. سپس سیر و پیاز تفتداده را به برنج اضافه کرده و مخلوط کنید. قابلمه را ببندید و زیر حرارت کم قرار دهید تا دمپخت آماده شود.
دمپخت سیر به صورت سرو گرم با ترشی، سالاد یا ماست میتواند مورد مصرف قرار بگیرد. این غذا در دسته بندی متوسط درجه سختی قرار دارد و مواد لازم برای تهیه آن نیز به راحتی در دسترس هر خانهای قرار دارد.
دمپخت سیر، یکی از انواع کتههای است که با سیر سبز تهیه میشود. این دمپخت با مواد اولیه ساده و در دسترسی در زمان کوتاهی آماده میشود. دمپخت سیر یا سیر پلو یکی از غذاهای محبوب شیرازیها و هموطنان شمال کشور است. در روش اصلی این غذا از هیچ گونه گوشتی استفاده نمیشود، اما برخی این غذا را با انواع گوشت طبخ میکنند.ما امروز در این بخش از مجله اینترنتی آدرینبلاگ یکی از کاملترین و خوشمزهترین روشهای تهیه دمپخت سیر را به صورت مرحله به مرحله همراه با ذکر تمام نکاتی که در تهیه این دمپخت باید بدانید را به شما آموز خواهیم داد پس در ادامه مطلب همراه باشید.طرز تهیه دمپخت سیرمدت زمان آمادهسازی مواد اولیه و تهیه این غذا ۴۰-۵۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب سادهای میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتری این غذا را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.مواد لازم جهت تهیه دمپخت سیر:برنج۲ پیمانهسیر سبز۴-۶ شاخهنمک و زردچوبه به مقدار دلخواهروغن به مقدار لازممرحله اول: آماده سازی برنجچند ساعتی قبل از پخت غذا باید برنج را تمیز کنید و بشویید سپس با مقداری آب ولرم بخیسانید.مرحله دوم: آماده سازی سیرسیرها را تمیز کنید، قسمت انتهایی آنها را ببرید. برگهای زرد و پلاسیده را از آنها جدا سازید.سیر را به خوبی بشویید و درون آبکش قرار دهید تا کمی آب اضافیاش گرفته شود.حال با کمک چاقو سیر را به ابعاد ۱-۲ سانتی برش زنید.همه سیرها را به همین ترتیب خرد کنید.مرحله سوم: آماده سازی پیازپیاز را بشویید و پوست بگیرید.آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.درون تابه مناسبی مقداری روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید.چند دقیقهای تفت دهید تا پیازها سبک و طلایی شوند.مرحله چهارم: افزودن سیرسیرهای خرد شده را به پیازهای درون تابه اضافه کنید و کمی زمان بدهید تا با حرارت کم سیرها تغییر رنگ دهند و آب اضافی آنها گرفته شود.هر از چند دقیقهای سیرها را در تابه زیر و رو کنید تا همه سیرها یکسان سرخ شوند.به مقدار دلخواه سیرها را تفت دهید سپس حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار گذارید.مرحله پنجم: آماده سازی برنجبرنجهای خیسانده شده را درون قابلمه مناسبی بریزید.نمک، زردچوبه و روغن به قابلمه اضافه کنید.مقداری آب روی برنجها بریزید (تا یک بند انگشت روی برنج)حال قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و منتظر بمانید تا محتوای درون آن به نقطه جوش رسد.زمان دهید تا برنجها نرم و بیشتر آب قابلمه تبخیر شود.مرحله ششم: افزودن سیر و پخت غذاترکیب سیر و پیاز را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید.مواد را در حد ترکیب شدن به هم زنید.کمی زمان بدهید تا آب قابلمه کاملا تبخیر شود.حال محتوای درون قابلمه را از سمت دیوارهها دور و به مرکز قابلمه هدایت کنید.درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید.۳۰-۴۰ دقیقهای زمان دهید تا دمپخت سیر خوشمزه و جذاب شما بپزد.پس از پخت آن را در ظرف سرو بریزید و با ترشی، سالاد یا ماست نوش جان کنید.در تهیه دمپخت سیر به ۳ نکته زیر دقت کنیدبرخی در تهیه این دمپخت از سایر سبزیهای معطر مانند گشنیز، تره، جعفری و شوید استفاده میکنند.شما میتوانید این دمپخت را با برنج آبکشی نیز تهیه کنید، بدین صورت که پس از آبکش کردن برنج به صورت لایه لایه از برنج و سیر درون قابلمه بریزید.میزان افزودن سیر به این غذا کاملا سلیقهای است و میتوانید مطابق ذائقتان مقدار کمتر یا بیشتری سیر به برنج اضافه کنید.امیدواریم که آموزش فوق مورد توجه شما علاقهمندان به آشپزی و غذاهای سنتی قرار گرفته باشد و شما نیز همانند روش بالا این دمپخت سیر را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.
- برچسب ها: